Mozi-est

2017. február 17.

2017. február 17-én  mozi-estet szervezett a Diáktanács, amelyen a Rekviem egy álomért című filmet vetítettük le a díszteremben.

 A négyszereplős dráma középpontjában a függőség áll, amitől szabadulni csak olyan áron lehet, amit nem biztos, hogy érdemes megfizetni. Említésre érdemes az a tény, hogy ez a film körülbelül kétezer vágásból áll, ezzel szemben egy átlagos film csupán hat-hétszáz vágással rendelkezik. Megjelenése korában (2000) a téma ilyen formájú feldolgozása elég merész és vad döntésnek számított.

 A vetítés után közösen beszéltük meg a filmet. Elmondtuk saját véleményünket, és együtt leszűrtük a film tanulságát. Minden diák számára lehetőség nyílik részt venni hasonló filmek vetítésén a jövőben is, így hát szerettetel várunk mindenkit a következő alkalomra! 




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad