Hírek


Titkárnői állás

2023. november 27.

A Nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum versenyvizsgát hirdet ideiglenesen betöltendő:

TITKÁRNŐI - állásra

 

KÖVETELMÉNYEK:

- rövidtávú felsőfokú tanulmányok elvégzése (SSD)

- haladó szintű számítógépes ismeretek (Excel, Word, Internet Explorer, elektronikus posta, adatbázis, stb)

- szakmában használatos számítógépes programok ismerete előnyt jelent, mint például: Edusal, Revisal, Siiir, stb

- magyar nyelv ismerete (írás, olvasás, kommunikáció) dokumentumokkal igazolva

- ajánlás egy előző munkahelyről

- nem szükséges régiség

 

 

A VERSENYVIZSGA HELYSZÍNE ÉS IDŐPONTJA:

- az iskola székhelye: Nagyvárad, Moscovei u. 1 szám, Bihar megye

- 2023.12.14-én: 8:30 órától írásbeli vizsga

- 2023.12.14-én: 13:00 órától interjú.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok 2023. december 6-án, 10:00 óráig adhatóak le az iskola titkárságán. Bővebb információk a csatolmányokban, vagy személyesen kérhetőek a titkárságon vagy a 0359410588-as telefonszámon.

 A 12.E osztály tanulmányi látogatása a nagyváradi Vérközpontban

2023. november 27.

Novemberben a 12.E osztály Puskás Ágnes tanárnő vezetésével a nagyváradi Vérközpontba látogatott el, ahol a diákoknak lehetőségük nyílt közelebbről is megismerkedniük a vérkészítmény-előállító intézmény munkájával.Detektívek maturandusza az Ady Endre Líceumban

2023. november 27.

Valaminek az eltűnése rengeteg kérdést vet fel az emberben: Hová tűnt? Mi lett vele? Nem volt ez másképp az Ady Endre Elméleti Líceum 12.D osztályának diákjaival sem, akik, ha csak a maturandusz erejéig is, de nyomozókká váltak. „Föl-földobott kő, földedre hullva, /Kicsi országom, újra meg újra/ Hazajön a fiad.”

2023. november 22.

Iskolánk névadójára emlékeztünk születésnapján, november 22-én. Az Ady Endre Elméleti Líceumban hagyomány, hogy ezen a napon kilencedikes diákjaink szavalóversenyen vesznek részt, melyre kedvenc Ady-versükkel készülnek. 

 A traumÁsok maturandusza

2023. november 22.

Az idei maturandusz-évadot a 12.A nyitotta meg, akik filós beállítottságukhoz híven, a pszichológiát hívták segítségül az elmúlt évek felidézésére.Tanuljuk meg a helyes testtartást!

2023. november 17.

November 13-17. között a Help and Care Egyesület fizioterápiás szakemberei felmérték iskolánk 9-10.-es diákjainak alkati paramétereit,  testtartását, a gerincoszlop görbületeit és a talpi lenyomatokat. A vizsgálatok kiértékelése során kiderült, hogy a megvizsgált diákok testi fejlődése harmonikusan zajlik-e. A szűrés során esetlegesen tapasztalt hiányosságok esetén a szakemberek javaslatokat tettek a rendellenességek korrigálására.

Köszönjük az AtoMedical Vest SRL támogatását! „Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.”

2023. november 17.
A Szatmárnémetiben megrendezett Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntőjén vettek részt az 5.A osztály Hatványmesterei. 12 csapattal versengtek, és második helyezést értek el.

Gratulálunk a sikerhez!

 Tájfutó-verseny Velencében

2023. november 14.
November 10-12. között tájfutó csapatunk az olaszországi Velencében versenyzett. A több mint 2000 versenyző több mint 35 országból jött, az olaszok után az svájciak voltak a legtöbben. Az Ady Líceum Sport Klubot 11-en képviseltük. A zegzugos utcák és sikátorokban való futás, a fantasztikus épületek, a millió turista felejhetetlen élmény volt számunkra. 

Tamási Áron-kiállítással nyitottuk meg a főfolyosót

2023. november 06.
Magyarország kolozsvári főkonzulátusának szervezésében és Szász István Tas kurátorsága alatt nyílt meg a Tamási Áron életét bemutató kiállítás, melyet rendhagyó irodalomóra követett a 9.A és 9.E osztályok számára. 

Hétvége a gólyatáborban

2023. október 31.
Az Ady diáktanácsa táborral szépítette meg a vakációt megelőző hét végét a gólyák számára, Biharfélegyházán. Itt a diákok ügyességét, csapatmunkáját és elszántságát próbára tevő feladatokkal számolhattak a vendégek, mindeközben szórakozásban sem volt hiány. 

Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron  

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad