Alma Mater Alapítvány2023. december 07.

SZÓRVÁNYKOLLÉGIUMOK BENTLAKÁSI TÁMOGATÁSA

SZÓRVÁNYKOLLÉGIUMOK BENTLAKÁSI TÁMOGATÁSA

Örömmel tudatjuk, hogy a  SZÓRVÁNYKOLLÉGIUMOK BENTLAKÁSI TÁMOGATÁSA program keretében 8 bentlakó diákunk részesült a kollégiumi költségeinek részleges támogatásában a 2023/2024 -es tanévben. A programot a COMMUNITAS ALAPÍTVÁNY hirdette meg, melyre 42 bentlakó diákunk jelentkezett, ebből választotta ki a Communitas  Alapítvány kuratóriuma azt a nyolc diákunkat, akik fejenként 400 lej támogatásban részesültek.2023. október 24.

Gondoskodó ifjúsági, cserkész- és közösségi célú tevékenységeinek támogatása

Gondoskodó ifjúsági, cserkész- és közösségi célú tevékenységeinek támogatása

Örömmel tudatjuk, hogy a  Gondoskodó Nemzet Program I. (2023.) ifjúsági, cserkész- és közösségi célú tevékenységeinek támogatása keretében, alapítványunk pályázata nyert 600.000 forintot, a Magyar Állam által támogatott Bethlen Gábor Alaptól. Ebből sikerült beszerezni a téli tüzelőanyagot az Aranyos-völgyi Ifjúsági háznak.

A mintegy 20 folyóméternyi tűzifát a belényesi székhelyű Victamali cégtől vásároltuk, amelyet júliusban kiszállítottak, ezt később szeptemberben (2 hónap száradás után) a diákok szüleinek segítségével felaprítottuk és beraktuk a tárolóhelyére.

Tekintve, hogy sok program ígérkezik, decembertől egész áprilisig: sítáborok, tanulmányi táborok, kirándulások, cserkésztáborok. Ezeken a programokon iskolánk diákjai, cserkészcsapatok Szalacsról, Szentjobbról, Köröstárkányból, vesznek majd részt.2022. október 12.

Új szerverek a sulinak

Új szerverek a sulinak

Azt mint mindenki tudja és tapasztalja tanintézményünk fennállásának 250. évfordulójának alkalmából, iskolánk kívül-belül megújul, megszépül. Így új helyre kerülnek majd az informatika szaktermek, megújult bútorzattal és megújult gépparkkal.

Ennek a felújításnak köszönhetően, előkészítették már a két termet, a hátsó épületszántban, most készül a bútorzat és szeptemberben megérkezett két új szerver melyek a két szakterem gépeit  hivatottak kiszolgálni. A MAGYAR KORMÁNY TÁMOGATÁSÁBÓL melyet A BETHLEN GÁBOR ALAPON keresztül kaptunk meg, sikerült megvásárolni a két HP GEN10+INTEL XENON E-2224 16 GB 1 TB HDD típusú szervert. Ezen kívül az internetszervert is lecseréltük, ezt saját forrásból történt.

Ez úton szeretnénk kifejezni köszönetünket a támogatásért, a gyümölcsöző együttműködésért, melyet remélünk megtartani a jövőben is, reméljük a lehetőségekhez mérten továbbra is élvezni fogjuk a bizalmat és a támogatást.
Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron  

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad