VIII. B - 2023 / 2024


Osztályfőnök: Nagy Enikő Ilona
01. BIRO ZI SOMA-DOMOKOS
02. CHROMEC I VIVIEN-KAMILLA
03. CSÉP A ÁRON
04. CSEPREGI A ANNABELLA-ESZTER
05. CZIRJÁK JL ÁKOS-ZALÁN
06. DEBRENTI AF ÁDÁM
07. FORRÓ L GERGELY
08. HORVÁTH PP SZILÁRD
09. KALMÁR EI ERIK
10. KONCZ L KINGA
11. KOVÁCS ZL ÁKOS-DÁNIEL
12. KÖVER T SÁRA
13. KRISTOF KC DÁNIEL
14. LŐRINCZ AI ÁRMIN-MÁRK
15. MAJER GI HANNA-NÓRA
16. MALOZSÁK I TIMEA
17. MESNYI V ALEXANDER
18. MÉSZÁROS P PETRA
19. NAGY CA BETTINA-HANNA
20. NONN E IVETT-DÓRA
21. PAP II DÓRA-KITTI
22. PENCZ L TAMÁS
23. SEBESTYÉN I ŞTEFAN-LUDOVIC
24. SZÉNÁSI A ADRIENN-SZILVIA
25. SZŰCS P SZÜNADÉNE-KAMILLA
26. VASS T MÁRK-ATTILA


2023. október 27.

A 8.B-sek találkozója Nagy Iván aranyosi hegyimentővel

A 8.B-sek találkozója Nagy Iván aranyosi hegyimentővel

Pénteken betekintést nyertünk a hegyimentők munkájába Nagy Iván előadásán keresztül, akinek érdeklődéssel hallgattuk  minden szavát.2023. október 24.

Tekervényes életpálya

Tekervényes életpálya

Szerdán vendégünk volt Kövér Annamária, textil- iparművész, aki a temesvári Bölcsésztudományi Karon végezte el az angol- román szakot. Tekervényes életpályájáról mesélt nekünk.2023. október 23.

A 8.B meghívottja volt Dr. Szűcs Rabei Szidónia gyermekgyógyász. 

A 8.B meghívottja volt Dr. Szűcs Rabei Szidónia gyermekgyógyász. 

 Az Iskola másként-hét során a  8.B. osztály diákjai találkozhattak két osztálytársuk édesanyjával, akik azzal a céllal érkeztek, hogy az életpályájukról, hivatásukról, megvalósításaikról beszéljenek nekünk.

 2023. október 09.

KALANDRA FEL!

KALANDRA FEL!

A kellemes őszi időjárást kihasználva iskolánk két nyolcadikos osztályának diákjai közösen kirándultak a margittai Freedom Adventure Parkba. A kalandpark minden elvárásunkat felülmúlta. Miután a hevedereket és védő ruházatot megkapták a diákok, illetve hasznos útmutatásokkal és tanácsokkal lettek ellátva, mindenki kedve és tudása szerint választhatott magának pályát.

 

                                                                                            2023. június 16.

"Pictați cu noi!" - Rajzoljatok velünk!

"Pictați cu noi!" - Rajzoljatok velünk!

Ismét felkerültek diákjaink rajzai az egyik városban közlekedő autóbusz oldalára. Racsav Nikolett (11.D), Kövér Sára (7.B) és Gantner Brigitta (10.E) a "Rajzoljatok velünk" elnevezésű versenyen  készített és díjazott alkotásai díszítik a váradi járművet. Kimagasló eredményt ért el a versenyen Szabó Szilvia 8.A osztályos tanuló kreatív alkotásával.

Köszönjük mindazoknak, akik hozzájárultak az autóbusz színesebbé tételéhez a diákok művészi rajzai által.2023. május 18.

XI. Kárpát-medencei hadtörténelmi gyermekrajzpályázat

XI. Kárpát-medencei hadtörténelmi gyermekrajzpályázat

A XI. Kárpát-medencei hadtörténelmi gyermekrajzpályázat díjazottjai: Ridi Zsuzsa és Kövér Sára első helyezést értek el, Aranyceruza-díjban részesültek, Szabó Szilvia Rebeka Ezüstceruza-díjat kapott, és különdíjban részesült Szabó Anita Kamilla. Az iskolánk is egy Aranyköszönet oklevelet vehetett át a több éves közreműködésért.

Gratulálunk ! Ügyesek voltatok!2023. április 04.

Megédesített zöld kedd a 7.B-ben

Megédesített zöld kedd a 7.B-ben

A mai nap folyamán ellátogattunk a Hulladékfeldolgozó Központba. Nagyon érdekes volt látni, milyen módon történik a városi hulladék komposztálása, válogatása, rendszerezése.

Visszatérve az iskolába, vendégünk, Nagy Tibor református lelkipásztor nagyon sok érdekességet mesélt a méhek mindennapjairól, szokásairól, életéről, a méhészetről. Egész közelről, üvegfal mögül láthattuk a méheket, megkóstolhattuk a finomabbnál finomabb mézeket, mézharmatot, virágport.2023. február 06.

PETŐFISÁNDOR@ARANY.HU

PETŐFISÁNDOR@ARANY.HU A február 6 - február 11. közötti héten a Szigligeti Színház Lilliput Társulata "beköltözött" az iskolába. Az 5-8.osztályosok 1-1 magyarórájára látogattak el, és magukkal hozták a hevesvérű Petőfit, a szerény, szelíd Aranyt és Szendrey Júliát, az apai akarattal is dacoló lázadó leányt. 


Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron  

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad