XI. E - 2023 / 2024

Természettudomány – intenzív angol
Osztályfőnök: Vári-Nagy Enikõ
01. ÁCS T KRISTÓF-NORBERT
02. ANTAL IC MÁRIA-KARLA
03. BADEA AV MARK-BOGDAN
04. BALOGH AE PETRA-ALEXA
05. BARBELY-BARTIS I BÁLINT
06. BUCUREAN CC ALEXANDRA
07. FORRÓ L BORBÁLA
08. GANTNER GI BRIGITTA-ANDREA
09. KELEMEN G TAMARA
10. KIRÁLY IA ALEXANDRA
11. LAJOS L BRIGITTA-VIVIEN
12. LŐRINCZ I BOGLÁRKA
13. MÉRAI JZ PETRA
14. MIKÓ J ABIGÉL
15. MOLNAR F PETRA
16. MOLNAR I MARIA-ZSOFIA
17. OLAH RȘ ROBERT
18. ORBÁN JA ESZTER
19. PÁPAY Z REGŐ-KOPPÁNY
20. PARDI BA PÉTER
21. POPPER Z ANNA-LÍDIA
22. SERES A DAVID
23. SZABÓ Z ZALÁN
24. TAMÁS-PÉTER T PANNA
25. TAPASZI JZ JESSICA-JULIANA
26. TÁRSI CF CSENGE-REBEKA


2023. december 20.

Történelemóra a múzeumban

Történelemóra a múzeumban

A VII. A, 7.B és 11.E osztály diákjai Ardelean Klementina történelemtanár kíséretében múzeumlátogatáson és történelemórán vettek részt az Aurel Lazăr Emlékmúzeumban.

Az Aurel Lazăr Emlékmúzeumnak a Lazăr család 19. század végén épült háza ad otthont. A Lazăr-ház történelmi jelentőségűnek tekinthető, hiszen egyik szobájában került aláírásra 1918. október 12-én az a nyilatkozat, amellyel az erdélyi, bánsági, partiumi és máramarosi románok függetlennek kiáltották ki magukat az Osztrák-Magyar Monarchiával szemben.

Felelevenítettük az 1918 év eseményeit, és arról beszélgetünk  hogy Dr. Aurel Lazar milyen meghatározó szerepet játszott abban az időszakban.2023. október 24.

Cariera în medicină sau Succesul de acasă

Cariera în medicină sau Succesul de acasă Acasă. Să studiezi acasă. Să practici o profesie acasă. Să fii medic acasă la tine, în țara ta. Să duci lupte acasă și să le închei împlinit și cu sufletul împăcat că ai făcut Bine sau, în cel mai nefericit caz, că nu ai înrăutățit situația nimănui.  
Azi, 24.10.2023, medicul primar ORL Huba Mozes a făcut accesibilă profesia de medic elevilor noștri din clasele a XI-a E și a XII-a D. 

2023. október 23.

"Másképp hétfő" a 11.E osztályban

"Másképp hétfő" a 11.E osztályban

Az Iskola másként első napján a 11.E osztály a Nagyváradi Állami Egyetemre látogatott. A diákok a matematika és informatika, illetve a kémia szakok bemutatójat tekintették meg. 2023. október 07.

Go4Life: A gyors és hatékony segítség életet menthet!

Go4Life: A gyors és hatékony segítség életet menthet!

Az idén alapításának 30. évfordulóját ünneplő Bihar megyei SMURD, a SARTISS Egyesület és a Megyei Sürgősségi Kórház együttműködésével ebben az évben is megrendezésre került a Go4Life elsősegélynyújtó tanfolyam és verseny.

A verseny eddigi fennállása során a rekordszámú, kb. 240 versenyző Nagyvárad szinte valemennyi középiskolájából, belényesi és margittai iskolákból  érkezett, hogy bebizonyítsák: az elsősegélynyújtás megtanulható.

 2023. június 16.

"Pictați cu noi!" - Rajzoljatok velünk!

"Pictați cu noi!" - Rajzoljatok velünk!

Ismét felkerültek diákjaink rajzai az egyik városban közlekedő autóbusz oldalára. Racsav Nikolett (11.D), Kövér Sára (7.B) és Gantner Brigitta (10.E) a "Rajzoljatok velünk" elnevezésű versenyen  készített és díjazott alkotásai díszítik a váradi járművet. Kimagasló eredményt ért el a versenyen Szabó Szilvia 8.A osztályos tanuló kreatív alkotásával.

Köszönjük mindazoknak, akik hozzájárultak az autóbusz színesebbé tételéhez a diákok művészi rajzai által.2023. április 06.

A 10. E osztály zöldítési és újrahasznosítási tevékenységgel zárta a Zöld hetet

A 10. E osztály zöldítési és újrahasznosítási tevékenységgel zárta a Zöld hetet A 10. E osztály városunk különböző pontjain zöldítési és újrahasznosítási tevékenységgel zárta a Zöld hetet. A hét végén az ember-környezet kapcsolatról, a környezet védelmében vállalt egyéni és közösségi felelősségről, a bolygó egészsége megőrzésének lehetőségeiről elmélkedtünk.

2023. április 04.

A 10.E osztály kolozsvári kirándulása

A 10.E osztály kolozsvári kirándulása A 10.E osztály a Zöld hét harmadik napján, kedden Kolozsvárra utazott. A legnagyobb tetszést az Állattani Múzeumban tett látogatás nyerte, ahol a diákoknak lehetőségük nyílt megtekinteni a romániai állatvilág fajainak jelentős hányadát, illetve számtalan egyéb állatfajt a világ különböző részeiről.

2023. április 03.

A 10.E osztály a Zöld hét második napján

A 10.E osztály a Zöld hét második napján A Zöld hét második napján, hétfőn, a 10.E osztály diákjainak különleges élményben volt részük: kézműves szappant készítettek a kémia laborban.

2023. március 31.

10.E a Zöld hét első napján

10.E a Zöld hét első napján

A 10.E osztály a Zöld hét első napját, a pénteket az iskolában töltötte. A Before the Floode -- Az özönvíz előtt című dokumentumfilm megtekintésével ráhangolódtunk a környezetvédelem tematikájára.
Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron  

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad