VI. A - 2023 / 2024


Osztályfőnök: Erdei István
01. BAIKO-SZABÓ G. MÁTYÁS-GYÖRGY
02. BARÁTI E. ALEXA-NATALIA
03. BÉRES Z.L. MÁTÉ-ZSOLT
04. BLASKÓ L. GRÉTA
05. BODEA N. VIKTORIA SARAH
06. DOBÉ A.L. DOROTTYA-TIMEA
07. DUDÁS L.L. ALEXA
08. FAUR S.G. MAYA
09. FUNDĂTOREANU-KISS V.D. DIANA-AISHA
10. KONDOR Z.P. DÁVID ATTILA
11. KOVÁCS C.L. DOMINIK
12. LACZKO Á. ÁBEL
13. NAGY L. ROLAND
14. NÉMETI Á. CYNTHIA
15. OLAH Á. VIRÁG-VIVIEN
16. OZSVÁTH M. HANNA
17. PAPP A.G. HENRIETTA ELISABETH
18. POZSÁR I. TIMEA
19. REPKŐ P.C. DÓRA
20. ROZS S.K. SZOFIA ESZTER
21. SZABÓ S. DOMINIK
22. SZIJARTÓ Z. BLANKA
23. SZILAGYI Z. HANNA NÓRA
24. SZOBOSZLAI L.N. MÁRK-LÁSZLÓ
25. VARGA A. ESZTER


2024. január 23.

Népművészeti kiállítás a magyar kultúra hetében

Népművészeti kiállítás a magyar kultúra hetében

A magyar kultúra egyik fontos részéről beszéltünk ma a 6.A-ban: a népi kultúra tárgyi emlékeiről. Olyan tárgyakat hoztak a gyermekek, amelyek otthonukban fellelhetők. 2023. október 27.

Tökfejek a 6.A-ban

Tökfejek a 6.A-ban A pénteki napon a diákok töklámpást készítettek, szigorú felügyelet mellett.

2023. október 26.

Mentősöknél jártunk, önként a 6.A-sokkal

Mentősöknél jártunk, önként a 6.A-sokkal

Csütörtökön meglátogattuk a nagyváradi sürgősségi kórházat. Dr. Béres Zsolt phd végigvezetett minket a kórházon, bemutatta, hogyan működik a sürgősségi osztály.2023. október 24.

Futballbíró a mentőautóban

Futballbíró a mentőautóban

A mai napon a VI.A osztály meglátogatta Octavian Sovre volt FIFA-bírót, aki sikeres és szerteágazó karrierjéről mesélt a diákoknak. Munkája során több rekordot is megdöntött, bejárta az egész világot, új vállakozásában mentőkocsikat üzemeltet, rendezvények egészségügyi felügyeletét biztosítja. A diákok a mentőkocsi felszerelésével is megismerkedtek.

 

 

 2023. október 23.

A 6.A-sok a Limtexnél: "befűztek minket"

A 6.A-sok a Limtexnél: "befűztek minket" A 6.A osztály meglátogatta a nagyváradi LIMTEX kötöttáru- és konfekcióruha-gyártó céget, amely Románia legjelentősebb cége ebben az iparágban. A céget Kondor Andrea igazgató és Kiss Edit mutatta be.

2023. október 17.

Sporttábor Olaszországban

Sporttábor Olaszországban

A sporttábort Lignano Sabbiadolo nevű olasz tengerparton szerveztük meg augusztus 30. és szeptember 7. között 47 személy részvételével. A résztvevők közöttott voltak  a diákok szülei is. A  tábor egy elkerített övezetbne volt, ahol csak a sportolásnak tudtunk élni. A reggelt mindig futással kezdtük, majd fociztunk, röplabdáztunk és tollasoztunk. Meglátogattuk az aquaparkot is, ahol sok vizes élményt szereztünk. A sportolás után meglátogattuk a város nevezetességeit is, ebben az időjárás is segítségünkre volt, mert minden nap napsütéses volt. Megismerkedtünk az olasz konyha különlegességeivel is.

A sporttáboroztatásból hagyományt szeretnénk teremteni, igyekszünk minden évben elmenni erre a szép tengeparti helyre. Viszontlátásra Lignano Sabbiadoloban!.

 

 

 

 2023. április 26.

Kahootverseny az 5.A-ban

Kahootverseny az 5.A-ban Az Iskola másként-héten az 5.A osztály tanulói összemérték tudásukat, hogy kiderüljön, ki tud többet az élővilágról.

2023. április 06.

Elektromos autós nap - látogatás a BMW-nél

Elektromos autós nap - látogatás a BMW-nél

Az 5.A diákjai a mai nap folyamán ellátogattak a nagyváradi BMW-szalonba. Nem mentek üres kézzel: BMW-s mézeskalácsot és egy saját építésű BMW legoautót vittek.2023. április 04.

Újrahasznosítás zölden, építés kreatívan

Újrahasznosítás zölden, építés kreatívan

A mai nap folyamán az 5.A osztály lánytagjai újrahasznosították a már rendeltetésszerűen nem használható tárgyaikat, amelyekből „ruhakölteményeket” készítettek. Ezalatt a fiúk robotok építésével és azok programozásával ismerkedhettek meg, később a lányok is csatlakoztak hozzájuk. A foglalkozás végére elektromos autómodelleket építettek legóból, amit ajándékként fogunk elvinni a BMW-szalonba csütörtökön. Ma egy kedves szülő ismét meglepte az osztályt palacsintával. Már kezdünk hozzászokni az ilyen meglepetésekhez!

 2023. április 03.

Séta a székelyhídi erdőben

Séta a székelyhídi erdőben

Az 5.A és a 9.F diákjai az osztályfőnökeik, Erdei István és Tódor Éva vezetésével a székelyhídi erdőbe látogattak, ahol az erdész megmutatta az erdő élővilágát. A vezetés során megismertek néhány fa- és gombafajtát a 426-ból, ami az erdőben él. A kirándulás végén szalonnát is sütöttek. A diákok nagyon jól érezték magukat, a jókedvből a következő napokra is fog jutni. Ezen a napon egy kicsit közelebb kerültek a természethez, ami a szervezők nem titkolt célja volt.2023. március 31.

5.A-sok, a "zöldfülűek"

5.A-sok, a  "zöldfülűek"

A zöldhét első napján az osztály diákjai kisfilmeket néztek a szelektív hulladékgyűjtésről, a szemétfeldolgozásról és a megújuló energiaforrásokról. A kisfilmek után közösen megbeszélték a látottakat. A kisfilmek között a diákok bemutatták az általuk kiválasztott és készített "zöld" dolgozatokat.

A szünetben az egyik kedves szülő palacsintával lepte meg a diákokat.

 2023. február 06.

PETŐFISÁNDOR@ARANY.HU

PETŐFISÁNDOR@ARANY.HU A február 6 - február 11. közötti héten a Szigligeti Színház Lilliput Társulata "beköltözött" az iskolába. Az 5-8.osztályosok 1-1 magyarórájára látogattak el, és magukkal hozták a hevesvérű Petőfit, a szerény, szelíd Aranyt és Szendrey Júliát, az apai akarattal is dacoló lázadó leányt. 


Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron  

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad