Debreceni diákok látogatták meg a 9.A osztályt

2024. június 06.

Június 4-én, a nemzeti összetartozás napján arra emlékezünk, hogy a magyarság a trianoni békediktátum súlyos következményei ellenére is összetartozik. Ezt idén együtt ünnepelték a debreceni SZC Kreatív Technikum és az Ady 9.A osztályai.

A debreceni diákok és tanáraik a Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programja támogatásával érkeztek Nagyváradra. A program részeként ismerkedett össze a két iskola tanulócsoportja egymással. Kiderült, hogy sok a hasonlóság nemcsak a profil, hanem életszemlélet és vidámságra való nyitottság tekintetében is. Az ismerkedést követően diákjaink végigvezették a debrecenieket az iskolán, meséltek a suli történetéről, beavatták a vendégeket a középiskola mindennapjaiba. A debreceni diákok ezután végiglátogatták városunk nevezetességeit.

A rokonszenv kölcsönös volt, várjuk az újbóli találkozást, ezúttal Debrecenben! 




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad