Activități educative



2024. szeptember 10.

O lecție în limbajul mimico-gestual

O lecție în limbajul mimico-gestual În data de 10.09.2024 l-am avut invitat la clasa a VII-a B pe artistul și formatorul surd Remus Ilisie care i-a învățat pe elevi câteva lucruri legate de cultura surzilor, de limbajul mimico-gestual și de dactileme. Citește mai departe→

2024. június 22.

PROIECT EDUCATIV - EDUCAȚIA PRIVIND HOLOCAUSTUL ȘI DREPTURILE OMULUI

PROIECT EDUCATIV - EDUCAȚIA PRIVIND HOLOCAUSTUL ȘI DREPTURILE OMULUI

Holocaustul reprezintă un capitol trist de istorie pe care tinerii de astăzi, viitori cetăţeni ai unei Europe democratice, lipsită de prejudecăţile xenofobe şi rasiale, trebuie să-l înveţe încă de pe băncile şcolii. Numai cunoscând un asemenea capitol, faptele de atunci nu se mai pot repeta. Holocaustul este o lecție despre trecut   pentru   generațiile   prezente   și   viitoare.

Proiectul educativ - EDUCAȚIA PRIVIND HOLOCAUSTUL ȘI DREPTURILE OMULUI a beneficiat și în acest an de finanțare de la Fundația TOLI - The Olga Lengyel Institute for Holocaust Studies and Human Rights, New York, prin programul de minigranturi.



2024. április 23.

Péter bácsi kertjében - În grădina lui nenea Péter

Péter bácsi kertjében - În grădina lui nenea Péter

Ziua de 23 aprilie ne-a adus o vreme perfectă de ieșit în natură. Am fost primiți și găzduiți de doamnele de la Asociația Grund în grădina lui Peter baci.
O experiență care merită repetată! 
Semnează: elevii clasei a V-a B, dna dirigintă Fazekas Csilla și dna prof. Hegyes Luminița

Hai cu noi!



2024. április 23.

Ce ne-ar spune Natura, dacă ar putea vorbi...

Ce ne-ar spune Natura, dacă ar putea vorbi... Printre lecturile preferate de elevi se numără romanele fantastice. În activitatea noastră interdisciplinară (limba română – limba engleză – limba maghiară), de la începutul „Săptămânii verzi”, elevii au putut pătrunde în lumea fascinantă a animalelor fantastice care populează multele romane, filme și jocuri pe care ei le cunosc și și-au putut imagina cum ar fi dacă Natura ar avea abilitatea de a comunica prin cuvinte cu noi. Citește mai departe -->

2024. január 31.

Kis gömböc la Biblioteca „Gheorghe Șincai"

Kis gömböc la Biblioteca „Gheorghe Șincai"

La Clubul de lectură în limba maghiară, de astăzi, amfitrioni au fost elevii din clasa a XI-a C de la Liceul Teoretic „Ady Endre”, sub îndrumarea profesoarei Csepregi Imola-Eszter. Au participat elevi din clasa a II-a B, de la Liceul Teologic Romano-Catolic „Szent László”, însoțiți de prof. Mátyási Fischer Enikő. 

 

sursa: Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai" Bihor 



2023. október 26.

Atelierele de Crăciun - fabrica de daruri pentru cei dragi nouă: colegii noștri

Atelierele de Crăciun - fabrica de daruri pentru cei dragi nouă: colegii noștri În cadrul programului „Școala altfel”, au debutat Atelierele de Crăciun, sub coordonarea doamnei profesor de educație plastică, Czirják Enikő. Creațiile elevilor vor fi expuse spre a fi alese, în schimbul unei donații, de cetățenii orașului nostru, în perioada 4 - 6 decembrie. Toate donațiile primite vor fi oferite elevilor din școala noastră, acelor elevi care, în acest moment al vieții lor, au mare nevoie să știe că le suntem aproape. 
Multă inspirație, copii! Vă mulțumim pentru implicare, pentru timpul pe care îl dăruiți colegilor voștri creând aceste minunății care ne vor împodobi Crăciunul! 
Mulțumim tuturor profesorilor care se implică în acest proiect umanitar!

2023. október 26.

Deciziile tinerei generații - fundația viitorului

Deciziile tinerei generații - fundația viitorului În 26.10.2023, în cadrul programului „Școala altfel”, elevii din clasele a IX-a A și a XII-a E au vizitat Primăria Oradea. Domnul Mihai Jurcă, city managerul orașului nostru, a avut amabilitatea să ne fie ghid, să ne prezinte o pagină din istoria acestei instituții și să-i inspire pe elevi, folosindu-se de experiența sa de viață, să contribuie la dezvoltarea comunității noastre prin participare activă și prin găsirea unui loc de muncă Acasă. În urma discuțiilor cu domnul Mihai Jurcă, au fost câțiva adolescenți cărora le-a trecut prin minte că, dacă își doresc foarte mult și dacă se vor dovedi demni, s-ar putea ca, într-o bună zi, să devină și ei primari ai Oradiei.

2023. október 25.

Scurtă călătorie în lumea comunicării mimico-gestuale sau Dansul cuvintelor din trup

Scurtă călătorie în lumea comunicării mimico-gestuale sau Dansul cuvintelor din trup Ne pierdem expresivitatea și lejeritatea în comunicare o dată cu vârsta. Copiii sunt mult mai receptivi și își arată mult mai ușor pe chip sentimentele, gesticulează fără a fi timorați atunci când comunică. Tocmai de aceea, întâlnirea cu Remus Ilisie, profesor de limbaj mimico-gestual, a fost una relaxată și jucăușă, a fost o întâlnire în care nimănui nu i-a mai fost teamă că se va exprima greșit. În data de 24.10.2023, Remus a fost invitatul clasei a V-a A, iar în data de 25.10.2023, i-a vizitat pe elevii din clasa a V-a B.

2023. október 24.

Cariera în medicină sau Succesul de acasă

Cariera în medicină sau Succesul de acasă Acasă. Să studiezi acasă. Să practici o profesie acasă. Să fii medic acasă la tine, în țara ta. Să duci lupte acasă și să le închei împlinit și cu sufletul împăcat că ai făcut Bine sau, în cel mai nefericit caz, că nu ai înrăutățit situația nimănui.  
Azi, 24.10.2023, medicul primar ORL Huba Mozes a făcut accesibilă profesia de medic elevilor noștri din clasele a XI-a E și a XII-a D. 

2023. október 23.

Dizabilitățile sunt doar în mintea noastră

Dizabilitățile sunt doar în mintea noastră În cadrul programului național „Școala altfel”, în data de 23.10.2023, l-am avut ca invitat, la clasa a IX-a A, pe artistul plastic surd Remus Ilisie. Pictorul orădean este o lecție de viață pentru oricare din noi. 

2023. október 23.

Trecutul nu trebuie lăsat să moară sau Uitarea înseamnă o nouă condamnare

Trecutul nu trebuie lăsat să moară  sau Uitarea înseamnă o nouă condamnare În data de 23.10.2023 am avut-o ca invitat la clasa a IX-a A pe dra Cristina Liana Pușcaș, doctor în istorie, profesor, istoric și muzeograf orădean, preşedintele Asociaţiei „Cei 40 de Mucenici” care are ca scop conservarea memoriei celor care au luptat pentru apărarea valorilor democraţiei din România în perioada 1945-1989.

2023. október 23.

Școala Altfel – despre Facultatea de Psihologie

Școala Altfel – despre Facultatea de Psihologie

În săptămâna ,,Școala Altfel" fosta elevă a doamnei profesoare Monica Guler, Márton Ágnes, le-a prezentat elevilor, online, Facultatea de Psihologie din Cluj-Napoca, trezindu-le astfel interesul pentru această specializare! 

Să redai speranța cuiva este un mare lucru. Să ajuți pe cineva să umble din nou după pierderea unui picior sau să își poată folosi mâinile după amputarea unui membru, poate părea un miracol, dar asta fac cei de la Theranova! 

 



2023. április 07.

Blending arts: Reading a traditional household unit

Blending arts: Reading a traditional household unit

Joi, 30 martie 2023, a avut loc o nouă întâlnire în cadrul proiectului cultural mixt „Blending Arts: Reading a traditional household unit", organizat de Facultatea de Litere din Oradea, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, școli din Oradea (gimnaziu și liceu) și Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor” cu ajutorul unei echipe dedicate și experimentate.

 



2023. április 03.

#44pentruprieteni2023

#44pentruprieteni2023

Clasa a V-a B a luat parte anul acesta la proiectul 4/4 PENTRU PRIETENI, derulat de American Councils for International Education – Romania și Ambasada SUA în România.

Elevii și părinții acestora, coordonați de prof. Otilia Hercuț, au realizat pachete de alimente pentru familiile aflate în dificultate, înscrise în programul Fundației Creștine de Asistență Socială „Casa” din Oradea.

Înțelegând responsabilitatea noastră în comunitate și impactul pe care îl putem avea în viața celor din jurul nostru, susținem lanțul dărniciei!



2023. március 16.

PROIECT EDUCATIV - EDUCAȚIA PRIVIND HOLOCAUSTUL ȘI DREPTURILE OMULUI

PROIECT EDUCATIV - EDUCAȚIA PRIVIND HOLOCAUSTUL ȘI DREPTURILE OMULUI

Proiectul educativ - EDUCAȚIA PRIVIND HOLOCAUSTUL ȘI DREPTURILE OMULUI a beneficiat și în acest an de finanțare de la Fundația TOLI - The Olga Lengyel Institute for Holocaust Studies and Human Rights, New York, prin programul de minigranturi.

În cadrul proiectului nostru am abordat istoria evreilor orădeni şi Holocaustului într-o manieră interdisciplinară, interculturală, globală integrată şi contextuală, la nivel naţional, regional, european şi internaţional, cu perspective de tip istoric, literar-artistic, psihologic, teologic, etic, sociologic, pedagogic, ş.a.

 



2022. december 20.

Vizită la Centrul de Îngrijire de Zi

Vizită la Centrul de Îngrijire de Zi În luna decembrie elevii clasei a XI-a E împreună cu d-na prof. Hercuț Otilia au vizitat cu multă bucurie copiii de nivel primar din Centrul de Îngrijire de Zi, Oradea, pentru a zâmbi, a se juca, a învăța și a celebra împreună sărbătorile de iarnă. Cu această ocazie elevii le-au dăruit copiilor dulciuri și i-au implicat în diverse jocuri și activități creative. Această experiență ne-a învățat frumusețea de-a lega punți între generații, bucuria de a ne implica în comunitate și de-a dărui puțin din noi.

2022. június 27.

Parteneriat cu Ungaria

Parteneriat cu Ungaria

În perioada 19-23 mai s-a derulat prima etapă a parteneriatului nostru cu liceul „Nagy Sándor József” din Budakeszi sub egida proiectului „Fără hotare”, parteneriat coordonat de prof. Tóth Márta. Cu această ocazie elevi din clasele a X-a A, a XI-a A și a XI-a C, coordonați de profesorii Cseke Sándor și Hercuț Otilia, și colegii lor de la liceul-partener Verebi Anett, Karskó János și Rimóczi Tamás au explorat istoria, literatura și cultura maghiară printr-o suită de activități extracurriculare. Frumusețea locurilor vizitate, bucuria aprofundării tradițiilor maghiare și dezvoltarea unei strânse prietenii cu partenerii noștri au definit această experiență.



2022. március 13.

Femeia văzută în diferite culturi

Femeia văzută în diferite culturi

Cu ocazia zilei de 8 Martie s-au desfășurat la Liceul de Arte, Oradea, activități artistice, literare sub titlul „Femeia văzută în diferite culturi”. Activitatea este una dintr-o serie de manifestări culturale deosebite ale Proiectului educativ național „Artă și creație literară pentru o educație integrată”, în care, prin parteneriat, au participat și elevi ai Liceului Ady Endre, Oradea, coordonați de profesoarele Durne Estera, Butuc-Mayer Veronica, de la catedra de limba și literatura română și Buna Boglárka, de la catedra de muzică, dar și în calitate de reprezentant al ISJ BH.



2021. december 21.

Bradul cu dorințe

Bradul cu dorințe În luna decembrie elevii clasei a X-a F, coordonați de prof. Hercuț Otilia, au împodobit un „brad al dorințelor” de Crăciun. Rememorând iernile copilăriei, elevii și-au așternut gândurile și dorințele, mulțumirile și expectanțele pentru sărbători în variante creative ale textului epistolar.

2021. december 17.

Desene pentru Moș Crăciun

Desene pentru Moș Crăciun Elevii din clasa a VI-a A ai doamnei profesoare Guler Monica i-au trimis lui Moș Crăciun desene, felicitări pentru a-i arăta acestuia că își merită cu prisosință cadourile primite.

2021. december 17.

Tradiții românești de Crăciun

Tradiții românești de Crăciun Îndrumați de d-na profesoară Guler Monica, elevii clasei a IX-a F au făcut o călătorie tematică prin România cu ocazia Crăciunului, învățând și discutând apoi despre tradițiile românești specifice acestei sărbători.

2021. november 19.

Celebrăm toleranța

Celebrăm toleranța În perioada octombrie-noiembrie Catedra de limba română, reprezentată de prof. Hercuț Otilia, prof. Butuc-Mayer Veronica și prof. Guler Monica, a realizat o serie de activități didactice interdisciplinare dedicate Zilei Internaționale a Toleranței împreună cu elevii claselor a IX-a A, a IX-a D, a IX-a E, a IX-a F, respectiv a X-a A, X-a D, X-a E și X-a F. În cadrul proiectelor individuale și de grup au fost explorate subiecte precum: unitate în diversitate, discriminare, bullying și cyberbullying, nonviolență, acceptare, diversitate etnică/culturală, toleranță. Redarea tematicii propuse a vizat inventivitatea și originalitatea, elevii surprinzându-ne prin scenete, colaje de știri, reclame, fashion-show-uri cu materiale reciclabile, afișe, prezentări Prezi și PowerPoint, videoclipuri și vloguri.

2021. március 10.

Élet az Adyban - tavalyi összefoglaló - 10.F

Kellemes félévet kíván mindenkinek a legfantasztikusabb 10.F ❤ osztály és az oszi, a tavalyi tanév összefoglalójával!

Un semestru frumos vă dorim, prin recapitularea a celor mai frumoase momente din anul școlar trecut! 



2021. március 09.

One Billion Rising

One Billion Rising Prin contribuția eficientă a școlii noastre, în data de 28 Februarie 2021, Duminică, prin mișcarea „One Billion Rising”, desfășurată în jurul orei 12:00 în Piața Unirii, s-a atras atenția oamenilor asupra abuzului domestic. Această mișcare a fost concepută de către Eve Ensler, care însăși a fost victima abuzului în cadrul familiei. Evenimentul a fost organizat de către Asociația Ephorus, instructoarea de Nia dance, Szabó Andrea și Instructoare de yoga, Renata Coznici, si a decurs conform reglementărilor impuse de către Ministerul Sănătații.

2020. április 07.

Christianitatis thesauri

Christianitatis thesauri

Elevii claselor VIII - XII vă prezintă secvențe ale drumul calvarului - VIA CRUCIS din cadrul temei Christianitatis thesauri - Comorile creștinismului-, expoziție ce se desfășoară pe parcursul anului în curs în clasa a XI-a/A, vizavi de bibliotecă. Cu toate că suntem izolați, ei nu s-au dat bătuți și au trecut în spațiul virtual. Să le admirăm iscusința, hărnicia, uneori naivitatea, dar, de cele mai multe ori, perseverența.

Totodată, cu toată solitudinea la care suntem supuși,am credința că această depărtare ne va apropia mai mult ca oricând. Vă doresc să aveți parte de sărbători fericite alături de cei dragi. 



2020. február 09.

Prezentare

Prezentare

În perioada 28 februarie-9 martie 2020 clasele a VII-a A, a VIII-a A și a VIII-a B au participat la o serie de activități în cadrul proiectului „Ziua mamei”, derulat de doamna prof. Otilia Hercuț. Portretul mamei a fost edificat din perspectivă interculturală prin prezentării PPT, planșe-colaj și hărți mentale, acestea oferindu-le elevilor prilejul de a rememora treptele vieții parcurse cu sprijinul, răbdarea, iubirea, dedicarea și sacrificiul ființei dragi – mama.

Cu inimă recunoscătoare rostim și noi: mulțumim, mamă!



2019. november 25.

Buy Nothing Day - ediția a doua

Buy Nothing Day - ediția a doua Dear Students,
Thanks to our participation in the Erasmus + project we are going to celebrate for the first time the Buy Nothing Day on Tuesday, the 27th of November. That means we WON’T PURCHASE ANYTHING FOR 24 HOURS. Please, take part in the activities organized on that day:
1.check in for the “ 24 hours Buy nothing CHALLENGE” on the posters at the school’ s entrance hall, then on the following day tick it if you could carry it out, and mention it how;
2.bring with you and exchange your brand new and less useful things for more required ones at the Exchange MARKet set up for this special event near the snack bar during the breaks (even food, drink, Cd, Dvd, toy, jewelry, book, etc.).

2018. december 19.

Zâmbim împreună

Zâmbim împreună Cu ocazia sărbătorilor de iarnă elevii noștri au așezat zeci de zâmbete în casele, în sufletele și pe fețele celor din comunitate, implicându-se alături de profesori și de părinți în proiectul de voluntariat „Zâmbet pentru copii”, coordonat de liceul nostru în parteneriat cu LICEUL TEOLOGIC ROMANO-CATOLIC SZENT LÁSZLÓ, ȘCOALA GIMNAZIALĂ DIMITRIE CANTEMIR, ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 CHIȘLAZ, LICEUL TEOLOGIC BAPTIST EMANUEL, FUNDAȚIA CREȘTINĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ CASA, ASOCIAȚIA AMIA – SUFLET DE COPIL și ASOCIAȚIA SPERANȚĂ PENTRU SCHIMBARE

2018. december 19.

Creație literară și teatru, 19 decembrie 2018

Creație literară și teatru, 19 decembrie 2018

Liceul „Ady Endre” a fost reprezentat de prof. Otilia Hercuț (Catedra de limba română) la deschiderea proiectului județean „Creație literară și teatru” organizat de Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Oradea în parteneriat cu liceul nostru și cu alte școli din județ. Elevele clasei a XI-a A Bajusz A. Beatrix, Halasz A. Orsolya și Molnar S. Adrienn au participat alături de doamna profesoară la atelierul de creație literară ce a urmat deschiderii oficiale a proiectului.



2018. október 08.

CALL FOR PARTICIPATION!     

CALL FOR PARTICIPATION!     

Dear Students,

Our school is involved in the  Erasmus+ Project entitled:

“LET’S STOP CONSUMPTION FRENZY"

The aim of the project is:

  • to improve our consumption behaviour
  • to prevent unsustainable consumption
  • to learn how production can become wise
  • to increase competence in foreign languages and level of digital competence 
  • to develop knowledge among students and teachers of the diversity of European cultures and languages
  •  to improve intellectual, social, team-working and communication skills, and inter-cultural dialogue

Join us!



2018. március 05.

Ziua sănătăţii, evenimentul care a mișcat întreaga școală

Ziua sănătăţii, evenimentul care a mișcat întreaga școală

Echipa Bio Powers, formată din cinci membri (Bíró Barna, Csomay Eszter, Kovács Csenge, Tóth Titusz și Vigh Viktória), reprezentând clasa a XI.E de la Liceul Teoretic Ady Endre cu specializarea  Științe ale Naturii – Intensiv Engleză, a participat la un concurs sanitar, organizat de Asociația Studenților de Medicină din Budapesta.

Primele două etape ale competiției s-au bazat pe completarea unor sarcini on-line, iar în urma rezultatelor s-a obţinut calificarea în primele 100 de echipe înscrise. Cea de-a treia etapă a presupus organizarea unei zile dedicate sănătății, miza acesteia fiind calificarea în finala organizată la Budapesta.



2017. december 18.

Oferirea de cadouricopiilor din orfelinatul din Sâniob

Oferirea de cadouricopiilor din orfelinatul din Sâniob

Cu ocazia sărbătorii de Crăciun, elevii claselor a XI-a A și B, împreună cu diriginții acestora, d-na profesoară Pallai Marta și d-l profesor Cseke Sandor, au adus zâmbete pe fețele copiilor din orfelinatul  din Sâniob, oferindu-le cadouri, după care toți cei prezenți s-au bucurat de vizită,  participând la diferite jocuri în echipă.



2017. november 16.

Ziua Internațională a Toleranței

Ziua Internațională a Toleranței

Ziua Internațională a Toleranței a fost sărbătorită și anul acesta, în 16. 11. 2017, la Liceul Teoretic ,,Ady Endre”. Motivaţia derulării acestei activități, coordonată de prof. Estera Durne, a fost practicarea multiculturalităţii şi a educaţiei în spiritul toleranţei. Mesajul  transmis a fost că fiecare dintre noi trebuie să contribuim la un dialog între culturi, valori şi convingeri pentru realizarea unei solidarităţi reale în diversitate.

 



2017. november 01.

Vizionarea filmului Lord of The Rings

Vizionarea filmului Lord of The Rings

Activitatea a debutat cu o discuție pe tema genezei trilogiei lui Tolkin și a surselor de influență: credința creștina, experiența războiului, societatea în contextul industrializării... Am identificat împreuna tema centrală a trilogiei, lupta dintre bine si rău, pe plan exterior și interior deopotrivă, simbolurile centrale, elementele de mitologie scandinavă și sursele fantasticului.

 



2017. július 12.

Excelență

Excelență

La pregătirile Centrului de Excelență-Fizică, organizat în Cadrul Proiectului "Hai la Olimpiadă", desfășurat la Liceul Teoretic ”Ady Endre” din Oradea, s-au înscris 106 elevi din 10 unități de învățământ din 4 localități ale județului Bihor, 85 dintre ei participând regulat la activitățile organizate săptămânal. Elevii din clasele 6-12 au fost pregătiți în 9 grupe (6 la secția română și 3 la secția maghiară) de cei mai buni profesori de la Colegiul Național ”Emanuil Gojdu”, Liceul Teologic Baptist ”Emanuel”, Liceul Teoretic ”Ady Endre” din Oradea si Liceul Teoretic ”Horváth János” din Marghita. Cu ocazia concursului Irenaeus, 65 de elevi de la centrul de Excelenţă au fost premiaţi pentru activitatea desfăşurată de-a lungul anului şi rezultatele obţinute la diferite concursuri de fizică şi astronomie.



2017. július 03.

Școala de vară a liceenilor de la Ady Endre

Școala de vară a liceenilor de la Ady Endre

În săptămâna 3-7 iulie, la Liceul Teoretic ,,Ady Endre”, au avut loc cursurile Școlii de vară, pentru al treilea an consecutiv. Anul acesta, sub îndrumarea doamnelor profesoare, Durne Estera și Tódor Éva, activitățile proiectului au avut în vedere elevii de liceu. Principalul scop a vizat nevoia de comunicare în limba română, maghiară și engleză.

 



2017. június 20.

Școala de vară: Ferestrele cunoașterii

Școala de vară: Ferestrele cunoașterii

Luni și marți au avut loc primele două zile de activități cu conducerea doamnei profesoare Hercuț Otilia.

Detalii...



2017. április 10.

Prezentarea Olimpiadelor Kaufland

Prezentarea Olimpiadelor Kaufland Liceul nostru s-a situat pe locul al treilea in concursul național „Olimpiadele Kaufland”, obținând o sponsorizare în valoare de 20 000 de euro. Acest rezultat, alături de bunăvoința Episcopiei Romano-Catolice Oradea și de suportul părinților elevilor noștri au ajutat la îmbunătățirea calității demersului didactic în școala noastră, prin diverse dotări tehnice și nu numai. Astfel, joi, 6 aprilie 2017, școala a inaugurat o sală mutimedia și un spațiu de recreere în aer liber, în curte. Mulțumiri deosebite celor ce sprijină progresul nostru!

2017. március 21.

Am sărbătorit ziua Internațională a Poeziei

Am sărbătorit ziua Internațională a Poeziei Ziua Internațională a Poeziei a fost celebrată prin concursul de recitare și creație „Poeta faber”, coordonat de doamnele profesoare Estera Durne și Otilia Hercuț. Elevii au dat dovadă de curaj, abilități de interpretare, sensibilitate, determinare și talent. 
Citește mai departe...

2017. március 08.

„Ziua mamei” la liceul Ady

„Ziua mamei” la liceul Ady Primăvara a sosit îmbrăcând inimi și chipuri în culoare și zâmbet. În proiectul „Ziua Mamei”, coordonat de d-na prof. Otilia Hercuț, copiii din clasele a V-a A, a V-a B și a XI-a E au creat dedicații celor mai scumpe ființe: mamele. 

2016. december 24.

Zâmbet pentru copii

Zâmbet pentru copii

Proiectele de voluntariat au devenit deja o tradiție a școlii noastre. În fiecare an învățăm împreună adevărul cuvintelor „e mai ferice să dai decât să primești” și căi practice prin care ne putem dezvolta și demonstra atitudini și principii frumoase.



2016. november 19.

Ziua Internațională a Toleranței

Ziua Internațională a Toleranței

A tolerancia napját ünnepeltük

 

Cu prilejul acestei mari sărbători a umanităţii, alegem să fim toleranţi, să promovăm împreună înţelegerea şi dialogul între oameni, popoare, limbi, culturi şi tradiţii.



2016. július 22.

Școala de Vară a Liceului Teoretic ,,Ady Endre” Oradea

Școala de Vară a Liceului Teoretic ,,Ady Endre” Oradea

Nyári iskola az Adyban

 

În săptămâna 18-22 iulie 2016, la Liceul Teoretic ,,Ady Endre”, au avut loc cursurile Școlii de Vară. Proiectul a avut ca principal scop valorificarea potențialului intelectual al copiilor cu privire la capa­citatea acestora de a-și perfecționa com­petențele acumulate în timpul anului școlar și de a le folosi în diverse contexte. 




Órarend 



Gimisek oldala


Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad