2018. október 12.

Activitate de ziua orașului

Activitate de ziua orașului

În 12 octombrie 2018, cu ocazia zilei orașului Oradea, elevii claselor a IX-a D, a X-a D și a X-a E, coordonați de profesoara de limba română, Veronica Butuc-Mayer, au desfășurat o activitate specială dedicată acestei zile. Elevii au avut de pregătit prezentări speciale în Power Point despre cultura și literatura, despre  istoria, geografia, economia orașului. Scopul prezentărilor a fost de nivel trans-disciplinar. S-a urmărit, așadar, atât conectarea cu realitățile istorice, cât și cu cele contemporane. Metodele didactice tradiționale s-au îmbinat cu cele moderne.

 

 2018. szeptember 10.

Deschiderea festivă a anului școlar 2018-2019

Deschiderea festivă a anului școlar 2018-2019 Cu ocazia festivității de deschidere a anului școlar, bobocii Liceului Teoretic Ady Endre au fost întâmpinați atât de doamnele director și de veteranii liceului, cât și de reprezentanții cultelor. Tradiționalul ,,bun-venit” a fost urmat de câteva sfaturi și cuvinte de încurajare din partea invitaților, făcându-i astfel să uite de emoții și să se simtă parte dintr-o colectivitate mare. Elevii claselor a V-a și a IX-a au fost întâmpinați de reprezentanții claselor a VIII-a și a XII-a, Razman Botond și Istvan Zsuzsanna. După toate acestea, bobocii au primit emblema liceului, câte o cravată. Festivitatea a fost completată cu cântece și poezii.

2017. december 21.

Colinde

Colinde

Azi, 21 decembrie 2017, elevii clasei a X-a E, îndrumați de prof. Kajántó Judit și prof. Estera Durne, ne-au introdus în atmosfera sărbătorii Crăciunului, prin colindele cântate în limba română, cu mult talent și dedicare. Vocile lor s-au armonizat într-un mod deosebit, creând o stare deosebită în pragul sărbătorilor de iarnă.2017. december 21.

Poeta faber - Concurs de crăciun

Poeta faber - Concurs de crăciun

Clasele a V-a A, a VI-a A, a VI-a B si a XII-a A au participat joi, 21 decembrie 2017, la concursul de recitare si creație lirică „Poeta faber” – ediția de Crăciun, concurs organizat de prof. Estera Durne și de prof. Otilia Hercuț.2017. december 07.

Ziua porților deschise

Ziua porților deschise

Elevii claselor  a V-a și a IX-a de la Liceul Teoretic ,, Ady Endre”, alături de elevii claselor a IV-a din alte școli din oraș și județ, însoțiți de părinți și bunici,  au pășit pragurile liceului nostru pentru a cunoaște școala, condițiile oferite de aceasta și pentru a afla rezultatele deosebite cu care ne mândrim de-a lungul anilor. Au fost întâmpinați de doamna director, Vad Marta, în sala festivă a liceului, unde li s-au proiectat diverse activități care au loc în școala noastră. 2017. május 27.

Ultimul sunet de clopoțel

Ultimul sunet de clopoțel

În după-amiaza zilei de sâmbătă s-a auzit ultimul sunet de clopoțel pentru cele șase clase de a 12-a ale Liceului Teoretic ,, Ady Endre”. Conform tradiției, ceremonia a avut loc în curtea școlii. Doamna director Vad Marta a ținut un discurs emoționant în fața absolvenților și a tuturor celor prezenți, prin care le dădea câteva sfaturi utile la început de drum nou, le ura tot succesul din lume și, nu în ultimul rând, le reamintea că vor fi mereu păstrați în amintire și așteptați cu drag  în școala de unde au plecat!2017. május 25.

Am împlinit 245 de ani: Activități în aer liber

Am împlinit 245 de ani:  Activități în aer liber

Ne-am străduit să oferim activități în care să fie implicați toți, indiferent de vârstă, scopul acestora fiind petrecerea unui timp de calitate. Activitățile au fost variate: de la prepararea unui gulaș delicios și a clătitelor gustoase, până la desene pe asfalt,  activități organizate de Zabhegyezo și Consiliul elevilor, concurs de mâncat clătite, expoziție de animale mici și renumitul meci de fotbal între elevi-părinți și profesori. Vă invităm să admirați imaginile de mai jos pentru a fi martorii bucuriei noastre.2017. május 24.

Am împlinit 245 de ani: Finala celor 7 probe

Am împlinit 245 de ani:  Finala celor 7 probe

Finala renumitului concurs ,,7 probe” a avut loc în perioada în care am sărbătorit 245 de ani de la înființarea școlii, în finală întrecându-se cele mai bune 4 echipe. Participanții au dat dovadă de mult entuziasm, pricepere și responsabilitate în timp ce se străduiau să câștige fiecare dintre cele 7 probe impuse. 2017. május 20.

Școala noastră împlinește 245 de ani

Școala noastră împlinește 245 de ani

Sâmbătă, 20 mai, la ora 10, vă așteptăm cu drag la sărbătorirea celor 245 de ani de la înființarea școlii. Sperăm ca activitățile să fie pe placul tuturor, fie că sunt expoziții, discuții , înmânarea de diplome foștilor elevi de 50, 60 sau 70 de ani, finala celor 7 probe, concursuri sportive, concurs de mâncat clătite, o porție bună de gulaș sau concertul elevilor. Ne întâlnim sâmbătă!
Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron  

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad