În 12 octombrie 2018, cu ocazia zilei orașului Oradea, elevii claselor a IX-a D, a X-a D și a X-a E, coordonați de profesoara de limba română, Veronica Butuc-Mayer, au desfășurat o activitate specială dedicată acestei zile. Elevii au avut de pregătit prezentări speciale în Power Point despre cultura și literatura, despre istoria, geografia, economia orașului. Scopul prezentărilor a fost de nivel trans-disciplinar. S-a urmărit, așadar, atât conectarea cu realitățile istorice, cât și cu cele contemporane. Metodele didactice tradiționale s-au îmbinat cu cele moderne.
Azi, 21 decembrie 2017, elevii clasei a X-a E, îndrumați de prof. Kajántó Judit și prof. Estera Durne, ne-au introdus în atmosfera sărbătorii Crăciunului, prin colindele cântate în limba română, cu mult talent și dedicare. Vocile lor s-au armonizat într-un mod deosebit, creând o stare deosebită în pragul sărbătorilor de iarnă.
Elevii claselor a V-a și a IX-a de la Liceul Teoretic ,, Ady Endre”, alături de elevii claselor a IV-a din alte școli din oraș și județ, însoțiți de părinți și bunici, au pășit pragurile liceului nostru pentru a cunoaște școala, condițiile oferite de aceasta și pentru a afla rezultatele deosebite cu care ne mândrim de-a lungul anilor. Au fost întâmpinați de doamna director, Vad Marta, în sala festivă a liceului, unde li s-au proiectat diverse activități care au loc în școala noastră.
În după-amiaza zilei de sâmbătă s-a auzit ultimul sunet de clopoțel pentru cele șase clase de a 12-a ale Liceului Teoretic ,, Ady Endre”. Conform tradiției, ceremonia a avut loc în curtea școlii. Doamna director Vad Marta a ținut un discurs emoționant în fața absolvenților și a tuturor celor prezenți, prin care le dădea câteva sfaturi utile la început de drum nou, le ura tot succesul din lume și, nu în ultimul rând, le reamintea că vor fi mereu păstrați în amintire și așteptați cu drag în școala de unde au plecat!
Ne-am străduit să oferim activități în care să fie implicați toți, indiferent de vârstă, scopul acestora fiind petrecerea unui timp de calitate. Activitățile au fost variate: de la prepararea unui gulaș delicios și a clătitelor gustoase, până la desene pe asfalt, activități organizate de Zabhegyezo și Consiliul elevilor, concurs de mâncat clătite, expoziție de animale mici și renumitul meci de fotbal între elevi-părinți și profesori. Vă invităm să admirați imaginile de mai jos pentru a fi martorii bucuriei noastre.
Finala renumitului concurs ,,7 probe” a avut loc în perioada în care am sărbătorit 245 de ani de la înființarea școlii, în finală întrecându-se cele mai bune 4 echipe. Participanții au dat dovadă de mult entuziasm, pricepere și responsabilitate în timp ce se străduiau să câștige fiecare dintre cele 7 probe impuse.
Sâmbătă, 20 mai, la ora 10, vă așteptăm cu drag la sărbătorirea celor 245 de ani de la înființarea școlii. Sperăm ca activitățile să fie pe placul tuturor, fie că sunt expoziții, discuții , înmânarea de diplome foștilor elevi de 50, 60 sau 70 de ani, finala celor 7 probe, concursuri sportive, concurs de mâncat clătite, o porție bună de gulaș sau concertul elevilor. Ne întâlnim sâmbătă!
A könyvtáros ajánlata
"A könyvtár gyógyszeres ládika a léleknek."
A thébai könyvtár felirata