Az Ady Endre Líceumban a Rákóczi Szövetség helyi ifjúsági szervezete egyéves fennállását ünnepelte.

2012. február 05.

Az Ady Endre Líceumban a Rákóczi Szövetség helyi ifjúsági szervezete egyéves fennállását ünnepelte, melyen a tagok mellett az érdeklődő diákok megtöltötték az iskola dísztermét.
Fleisz Judit tanárnő köszöntötte az egybegyűlteket, kihangsúlyozva a nemzeti tudat, összetartozás jelentőségét. Apáti Tímea tanárnő a helyi ifjúsági szervezet megalakulását körvonalazta, kiemelve a diákság fogékonyságát a Szövetség célkitűzéseivel szemben, ezt mutatja az, hogy az induláskor már 29 alapító tagja lett a helyi szervezetnek. Bemutatta a 2012- es év programtervezetét mely számos érdekes rendezvényt foglal magába. Ezután képes beszámolót tartottak az iskola tanulói (Boros Edina, Horgos Ármin, Gazsi Dóra, Ádám Fanni, Kaszoni Beáta, Tóth Henrietta) a Rákóczi Szövetségről, a helyi szervezet rendezvényeiről valamint a hagyományos történelmi vetélkedőkről mint a Cultura Nostra és a Gloria Victis, különböző táborokról, vezetőképzőkről amelyeken részt vettek.
Az eseményt színesítette az iskola néptánc csoportjának fellépése, Forgách Zsombor vezetésével, akik szilágysági táncokat mutattak be majd egy körtáncra hívták meg a jelenlevőket.
A jóhangulatú összejövetel eredményeképpen több diák csatlakozott az iskola ifjúsági szervezetéhez.



 



 



Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad