Eredményeink2024. június 16.

Színes autóbusz a diákok rajzaival

Színes autóbusz a diákok rajzaival Ma délután felavatásra került a Pictati cu noi cimű rajzverseny díjazott munkáival feldíszített autóbusz. Köszönet az OTL közreműködéséért. Ridi Zsuzsa és Belényesi Tamara alkotásai kerültek fel az autóbusz oldalára.

2024. június 03.

Megyei dicséret a német tantárgyversenyen

Megyei dicséret a német tantárgyversenyen A 10.A osztályos Megyasszai Biró Hanna a német tantárgyverseny megyei szakaszán dicséretben részesült. Gratulálunk neki és Branner Erzsébet tanárnőnek, aki a felkészülésben segítette!

2024. május 28.

Dupláztak az adysok!

Dupláztak az adysok!

A 32. Festum Varadinum rendezvénysorozat keretén belül a Nagyváradi Sportiskola műfüves pályáin bonyolították le Pásztor Lehel, a nagyváradi RMDSZ sportért felelős ügyvezető alelnöke és Rácz Szabolcs, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének sportért felelős ügyvezető alelnöke szervezésében a 6. Varadinum Protokoll Kupa kispályás labdarúgó-bajnokságot. 

Olvass tovább →

 2024. május 25.

Országos első helyet vívott ki magának Deli Timea Szegeden angolból

Országos első helyet vívott ki magának Deli Timea Szegeden angolból

Szívből gratulálunk Deli Timeának (5.B), aki I. helyezést ért el angolból a Bendegúz Tudásbajnokság országos döntőjén Szegeden.

Nagyon-nagyon büszkék vagyunk rád, Timi, további sok sikert kívánunk!2024. május 24.

„Rózsafán termettem” – népdaléneklő versenyen remekeltek az adysok

„Rózsafán termettem” – népdaléneklő versenyen remekeltek az adysok

"Zene nélkül nincs teljes ember" – vallotta Kodály Zoltán. Ma a megyei népdaléneklő versenyen 4 adys diákunk bizonyította, hogy a zene gyönyörűség és érték: Lacatos Iringó Kincső (X.), Dobrai Hanna (VIII.) és Nagy Lilla (VI.) I. díjat nyertek, míg Csepregi Abigél Fruzsina (V.) a szintén előkelő II. helyezést érte el. Felkészítő tanáruk Buna Boglárka.

Gratulálunk!2024. május 23.

Diákolimpia több sportágban

Diákolimpia több sportágban

Az adys sportolók eredményesen szerepeltek az V. alkalommal megrendezett Kabos Endre Diákolimpián, melyen több sportágban is képviseltették magukat a Nagyváradon, illetve Mihalyfalván megrendezett játékokon.

 2024. május 15.

Díjazottjaink

Díjazottjaink Az elmúlt hetekben az Ady Endre Líceum számos tanulója bizonyította különböző megyei, országos és nemzetközi versenyeken a tudását és a tehetségét. Arról, hogy ki milyen helyezést ért el milyen tantárgyból, egy későbbi Bihari Naplóban lehet majd olvasni beszámolót.

2024. május 14.

Büszke nyertes a portrépályázaton

Büszke nyertes a portrépályázaton

Ma ismét díjátadón voltunk a Szent László Katolikus Líceumban. Belényesi Tamara (9.A) diákunk hozta el az első díjat portré kategóriában.2024. május 13.

Adys művészek a XII. Kárpát-medencei hadtörténeti gyermekrajzpályázaton

Adys művészek a XII. Kárpát-medencei hadtörténeti gyermekrajzpályázaton Művészi alkotásaikkal Ridi Zsuzsa, Kövér Sára, Szabó Szilvia Aranyceruza-díjat (I. díjat) nyertek, Vad Vivient Ezüstceruza-díjjal (II. hely) tüntették ki a XII. Kárpát-medencei hadtörténelmi gyermekrajzpályázaton. Gratulálunk a szép eredményekhez!

2024. május 13.

Országos tollaslabda-bajnokság

Országos tollaslabda-bajnokság

Ebben az évben sikerült kijutnom a tollaslabda-bajnokság országos szakaszára, iskolánk történetében elsőként. Nagyszerű élményekkel és tapasztalatokkal lettem gazdagabb a Bákó megyében, Onest városában megszervezett eseményen – foglalja össze Racsav Niki, aki a legjobb 16 közé jutott a versenyben.

Olvass tovább →2024. május 13.

"Az irodalomnak éppolyan ősi témája a gasztronómia, mint a szerelem..." – dobogós helyezések a KAV országos szakaszán

"Az irodalomnak éppolyan ősi témája a gasztronómia, mint a szerelem..." – dobogós helyezések a KAV országos szakaszán A Brassó megyei Négyfaluban rendezték meg idén a Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő országos szakaszát, melyre  megyei első helyezésével – 2 adys csapat is megszerezte a részvételi jogot. Mindkét csapat III. díjjal tért haza. 

2024. május 13.

Adys diákok eredményei a Kulin György Reáltudományos Diákkonferencián

Adys diákok eredményei a Kulin György Reáltudományos Diákkonferencián

Nyolc diák képviselte Nagyváradot a 2024. május 11-én megrendezett Kulin György  Reáltudományos Diákkonferencián Nagyszalontán. A versenyzők több szekcióban mérték össze tudásukat, illetve mutatták be önállóan elkészített dolgozatukat: fizika, kémia, biológia és tudománytörténet témakörökben.

 2024. április 30.

Sikerek a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei és országos szakaszán

Sikerek a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei és országos szakaszán

A Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny márciusban megrendezett megyei szakaszán ismét kitűnően szerepeltek diákjaink. Nagy Lilla, Kövér Sára, Kovács Dávid István, Rázmán Orsolya, Varga-Nagy Larissza, Dobrosi Iván és Tóth Eszter megyei dobogósak lettek, az országos versenyről pedig Kovács Dávid István és Rázmán Orsolya dicsérettel tért haza, Kövér Sára III. helyezett lett. Gratulálunk a diákoknak és felkészítőiknek egyaránt!2024. április 22.

Képben vagyunk

Képben vagyunk

Diákjaink, Varga-Nagy Larissza és Varga Krisztina Ivett kiválóan teljesítettek a Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti tanszéke által szervezett Képben vagyunk! című művészettörténeti versenyen. A kis csapatot műértelmezés kategóriában különdíjjal jutalmazták.

Gratulálunk nektek, ügyesek voltatok!2024. április 21.

Jó eredményeket értek el diákjaink történelemből

Jó eredményeket értek el diákjaink történelemből

Pénteken, április 19-én szervezték meg a nagyváradi „Emanuil Gojdu” Főgimnáziumban az Országos Tudományos Kommunikációs Verseny történelem szekcióját középiskolás diákok számára.  

Iskolánkat két IX.A-s diák képviselte: SZEKRÉNYES KRISTÓF-ZSOLT és LACZIKO-SUCCHIATTI GREGOR.

Felkészítő tanár Ardelean Klementina.

Gratulálunk a szép eredményekért!2024. április 12.

Anyanyelvi vetélkedőt szerveztek

Anyanyelvi vetélkedőt szerveztek

Lezajlott április 10-én a Kőrösi Csoma Sándor anyanyelvi vetélkedő megyei fordulója, amelynek a váradi Ady Endre Elméleti Líceum adott otthont.

A részt vevő csapatokat és a zsűrit Kirkósa Enikő magyartanár köszöntötte, kiemelve: a versenynek az a célja, hogy a diákok anyanyelvi műveltségét, nyelvi leleményességét és kreativitását fejlessze.2024. április 02.

Jól szerepeltek diákjaink a történelmi versenyeken

Jól szerepeltek diákjaink a történelmi versenyeken

 A "TÖRTÉNELEM ÉS TÁRSADALOM VIRTUÁLIS DIMENZIÓBAN" országos verseny megyei szakaszán TÓTH-SÜRÜ TÁBITA, XI.F osztályos diákunk II. helyezést ért el. Felkészítő tanára Ardelean Klementina. A "KULTÚRA ÉS CIVILIZÁCIÓ ROMÁNIÁBAN" portfólió alapú verseny megyei szakaszán a GŐDÉR VIKTÓRIA, DIÓSZEGI CSONGOR és SÁNTA ISTVÁN alkotta csapat a III. helyen végzett. Felkészítő tanárok: Ardelean Klementina és Apáti Timea.

 2024. március 11.

Dr. KÁROLY JÓZSEF IRENAEUS EMLÉKEZETE

Dr. KÁROLY JÓZSEF IRENAEUS EMLÉKEZETE A premontrei hagyományoknak megfelelően március második szombatján, 2024. március 9-én a Váradhegyfoki Premontrei Kanonokrendi Prépostság idén is megtartotta az európai hírű rendtársuknak, Dr. Károly József Iréneusz O.Praem. kanonoknak, tanárnak, fizikusnak az emlékünnepét, a Bihar Megyei és Nagyváradi Civil Szervezetek Szövetségével (BINCISZ) közös szervezésben. 

2024. március 05.

Vidámság a köbön

Vidámság a köbön

Március 1-3. között a szatmári Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban újra megrendezésre került a Vidám Versek Versmondó Versenyének országos szakasza. Iskolánkat Nagy Lilla hatodik osztályos tanuló képviselte (felkészítője Csepregi Imola-Eszter), aki csaknem 40 versenyzőből a 4. helyezést érte el, ezért dicséretben részesült. Az egészséges izgalom ellenére a humoros előadások könnyedséggel, vidámsággal töltötték meg a teret. A részt vevő gyerekek most is igazolták, hogy a humor gyógyír a léleknek.   

Szeretettel gratulálunk minden résztvevő diáknak!

 2024. március 03.

Eredményeink a Földi János természettudományi versenyen

Eredményeink a Földi János természettudományi versenyen

A nagyszalontai Arany János Líceum által szervezett Földi János megyei szintű versenyen  58 csapat és 174 diák vett részt. A diákok három fős csapatokat alkottak és három korcsoportban  mérték össze a tudásukat.

Az 5-6.-osok a biológia, csillagászat, illetve a hatodikos fizika tárgyköréből oldottak meg feladatokat. A nagyobbak, vagyis a 7-8.-osok és 9-12.-esek a fizika, kémia, biológia és csillagászat témájú kérdéseket és feladatokat kaptak.

 2024. február 08.

A Nemes Tihamér informatikaverseny eredménye

A Nemes Tihamér informatikaverseny eredménye Finta Zsombor (IX. C) diákunk részt vett a 2023/24-es tanévben megszervezett Nemes Tihamér Nemzetközi Informatika Versenyen, ahol az erdélyi döntőben a saját korcsoportjában dicséretben részesült, ezzel jogosultá vált a magyarországi döntőben való részvételre.

2024. február 03.

Az Aranykult Kulturális Diákkonferencián és Regionális Esszéversenyen vettünk részt

Az Aranykult Kulturális Diákkonferencián és Regionális Esszéversenyen vettünk részt Az elmúlt hét végén, február 3-án immár IX. alkalommal Nagyszalontán került megrendezésre az Aranykult  Kulturális Diákkonferencia és Regionális Esszéverseny. Ügyesen helytálltak diákjaink: Fodor Vivien, Jackó Tamás,  Kiss Fruzsina,  Kulcsár Dominik, Nagy Jázmin, Pál Evelyn,  akiknek a  felkészítő tanára Ambrus L.Attila volt. A versenyről mind a hat benevezett diák helyezést igazoló  oklevéllel, dicsérettel, illetve Dánielisz Endre-különdíjjal és tárgynyereménnyel térhetett haza. 

2024. január 27.

FLL (First Lego League) debreceni regionális robotversenyen vettünk részt

FLL (First Lego League) debreceni regionális robotversenyen vettünk részt

A Debrecenben megszervezett regionális FLL-robotversenyen iskolánkat az "Adysokk" robotcsapata képviselte. A robot-design kategóriában 2., a robotversenyen pedig 4. helyezést értünk el.

Csapattagok: Szabó Gergő (IX.C), Kajtor Sára (X.A), Sziraczki Tamás, Kristófi Mátyás, Kovács Dávid-István, Gavrucza Zsombor, Sarkadi Seman Szilárd (IX.D) és Kovács Bendegúz (X.D).

 2023. december 22.

A Rotary Klub díját vette át iskolánk diákja

A Rotary Klub díját vette át iskolánk diákja

2023. december 11-én került sor a Rotary Klub díjkiosztójára. Ebben a díjban minden iskolából évente egy olyan diák részesül, aki versenyeken elért kiemelkedő eredményével öregbítette a tanintézmény és a megye hírnevét. Idén Oprea Kinga, 12.E osztályos diák, a római- katolikus hittan tantárgyversenyen országos I. helyezettje vette át az elismerést.

Felkészítője Antal Tünde Mária tanárnő volt.

 2023. december 18.

Mákvirág-díjjal jutalmazták iskolánk két tanulóját

Mákvirág-díjjal jutalmazták iskolánk két tanulóját

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége idén is díjazta a kiemelkedő tanulmányi eredményeket elért tanulókat. A Mákvirág-díjjal azokat a tehetséges diákokat jutalmazza, akik hazai és nemzetközi tantárgyversenyek, kulturális és sportrendezvények díjazottjai, valamint példás magatartású tanulók.

 2023. december 13.

Adys diákot díjaztak Bukarestben

Adys diákot díjaztak Bukarestben

Az Ady-líceum tavalyi végzettje, Bodnár Mónika Brigitta vehette át idén Bukarestben - 2 másik Bihar megyei diák mellett -  a diákoknak járó legrangosabb elismerést, az úgynevezett "Kiválósági oklevelet" a Nemzetközi Magyar Matematika Olimpián elért kimagasló eredményéért. A diákok mellett a felkészítő tanárok és az iskola is elismerésben részesült. Bodnár Mónika tanára, Báthori Éva tanárnő is megkapta a tanároknak járó "Kiválósági oklevelet".2023. november 17.

 „Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.”

 „Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.” A Szatmárnémetiben megrendezett Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntőjén vettek részt az 5.A osztály Hatványmesterei. 12 csapattal versengtek, és második helyezést értek el.

Gratulálunk a sikerhez!

 2023. november 14.

Tájfutó-verseny Velencében

Tájfutó-verseny Velencében November 10-12. között tájfutó csapatunk az olaszországi Velencében versenyzett. A több mint 2000 versenyző több mint 35 országból jött, az olaszok után az svájciak voltak a legtöbben. Az Ady Líceum Sport Klubot 11-en képviseltük. A zegzugos utcák és sikátorokban való futás, a fantasztikus épületek, a millió turista felejhetetlen élmény volt számunkra. 

2023. október 25.

Őszirózsás adysok

Őszirózsás adysok

Október 20-22. között 13. alkalommal rendezték meg az Őszirózsa Országos Népdalvetélkedőt a Temes megyei Újszentesen. Bihar megyét tizenhárom diák képviselte, ketten iskolánk diákjai: Nagy Lilla (VI.B), Dobrai Hanna Viktória (VIII.A). Nagy Lilla III. díjban részesült.

Mindnyájuknak gratulálunk!2023. október 17.

Kiemelkedő eredmények díjazása

Kiemelkedő eredmények díjazása

Október 12-én a Polgármesteri Hivatalban jutalmazták a hivatalos nemzetközi és országos versenyeken kimagaslóan teljesítő diákokat és az őket felkészítő pedagógusokat. Iskolánkat a rangos eseményen a következő diákok és tanárok képviselték:2023. szeptember 26.

Kolozsvári hódítás

Kolozsvári hódítás

Ha szeptember, akkor Olimpia! Az Ady Endre Elméleti Líceum csapatai idén is részt vettek a Kolozsváron megszervezett Erdélyi Magyar Középiskolások Sportolimpiáján!

2 sportágban és 7 versenyszámban próbáltuk ki az erőnket és tehetségünket.

Büszkék vagyunk a csapatainkra! Hajrá, Ady!

 2023. június 16.

"Pictați cu noi!" - Rajzoljatok velünk!

"Pictați cu noi!" - Rajzoljatok velünk!

Ismét felkerültek diákjaink rajzai az egyik városban közlekedő autóbusz oldalára. Racsav Nikolett (11.D), Kövér Sára (7.B) és Gantner Brigitta (10.E) a "Rajzoljatok velünk" elnevezésű versenyen  készített és díjazott alkotásai díszítik a váradi járművet. Kimagasló eredményt ért el a versenyen Szabó Szilvia 8.A osztályos tanuló kreatív alkotásával.

Köszönjük mindazoknak, akik hozzájárultak az autóbusz színesebbé tételéhez a diákok művészi rajzai által.2023. június 11.

WRO Robotverseny Győrben

WRO Robotverseny Győrben

Iskolánk robotos csapata a "Green Data Designers" részt vett a WRO (World Robot Olympiad) magyarországi döntőjén a Future Innovators kategóriában. Az idei téma a vízi szállítás volt. A csapat egy darut épített ami a hajókról a rakpartra és fordítva rakodja a konténereket.2023. június 02.

MegHÓDította a biteket!

MegHÓDította a biteket!

Az Ady Endre Elméleti Líceum diákjai nagy lelkesedéssel és rendszerességgel vesznek részt a „HÓDítsd meg a biteket!” nemzetközi informatikai és számítógép-készség versenyen évek óta. Iskolánk büszkesége Balló Ádám 8.A osztályos tanuló, aki fantasztikus eredményt ért el, hiszen korosztályában az első helyet szerezte meg!2023. május 22.

Szent László, a lovagkirály - rajzpályázat

Szent László, a lovagkirály - rajzpályázat A rajzpályázaton Szabó Szilvia Rebeka és Racsav Nikolett első díjban részesült, Ridi Zsuzsa második díjat vehetett át. Gratulálunk! Csak így tovább!!!

2023. május 19.

Május 12–15. között rendezték meg a Network to Promote Language Diversity (NPLD) programját a Baleár-szigeteken

Május 12–15. között rendezték meg a Network to Promote Language Diversity (NPLD) programját a Baleár-szigeteken

Május 12-15 között rendezték meg az Network to Promote Language Diversity (NPLD) programjaként a Baleár -szigeteken az ECCA (European Charter Classroom Activities) Campust, ahol iskolánkat és egyben a magyar nyelvi kisebbséget Koncz Kinga (VII.B), Szabó Panna (XI.A) és Laczikó Szabolcs (XI.D) képviselte, akiket Domján Katalin tanárnő és Flóra Gábor (a Partiumi Keresztény Egyetem ECCA képviselője) kísért el.

 2023. május 18.

XI. Kárpát-medencei hadtörténelmi gyermekrajzpályázat

XI. Kárpát-medencei hadtörténelmi gyermekrajzpályázat

A XI. Kárpát-medencei hadtörténelmi gyermekrajzpályázat díjazottjai: Ridi Zsuzsa és Kövér Sára első helyezést értek el, Aranyceruza-díjban részesültek, Szabó Szilvia Rebeka Ezüstceruza-díjat kapott, és különdíjban részesült Szabó Anita Kamilla. Az iskolánk is egy Aranyköszönet oklevelet vehetett át a több éves közreműködésért.

Gratulálunk ! Ügyesek voltatok!2023. május 06.

Kutató adysok szalontai szereplése

Kutató adysok szalontai szereplése

Tizenkét diák képviselte Nagyváradot a 2023. május 6-án megrendezett Kulin György  Természettudományos Diákkonferencián Nagyszalontán. A versenyzők több szekcióban mérhették össze tudásukat, illetve mutathatták be önállóan elkészített dolgozatukat fizika, kémia, biológia és tudománytörténet témakörökben.

 2023. május 05.

Kimagasló eredmény országos és nemzetközi matematikaversenyen

Kimagasló eredmény országos és nemzetközi matematikaversenyen Április 19-23. között Miskolcon szervezték meg, a pandémia miatt három év kihagyás után, a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt. A verseny lehetőséget nyújtott a Kárpát-medencei matematikát kedvelő magyar diákoknak, hogy összemérjék a tudásukat, és ezzel egyidőben, kikapcsolódásként megismerhessék Miskolc városát és környékét.

2023. április 27.

Dobogós helyezés a XXIX. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen

Dobogós helyezés a XXIX. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen Bodnár Mónika Brigitta 12.D osztályos diák a XXIX. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen III. díjat kapott. Felkészítő tanára Báthori Éva.

2023. április 27.

Szép eredmények a magyar tantárgyverseny országos szakaszán

Szép eredmények a magyar tantárgyverseny országos szakaszán A tavaszi szünetben rendezték meg az 51. országos tantárgyversenyt Gyergyószentmiklóson. Bihar megyét tizenöt diák képviselte a rangos eseményen, öten iskolánk diákjai – Nagy Lilla V.A, Wagner Lilla IX.B, Rázmán Orsolya IX.E, Lakatos Bernadett X.D, Rázmán Botond XII.E –, akik korosztályukban a megyei szakaszon a legjobbnak bizonyultak. Tovább...➝

2023. április 18.

Nagyszerű eredmények a római katolikus hittan tantárgyversenyen

Nagyszerű eredmények a római katolikus hittan tantárgyversenyen A római katolikus hittan olimpia megyei szakaszán 12 adys diák képviselte iskolánkat és részesült díjazásban. Hitben, jóságban növekedésük és szorgalmas munkájuk szép eredményeket hozott közösségünk számára.

2023. április 06.

Olimpiada de limba și literatura română

Olimpiada de limba și literatura română

Ne bucurăm de succesul elevilor școlii noastre, care au obținut rezultate frumoase la Olimpiada naţională de limba şi literatura română pentru şcoli/secţii cu predare in limbile minorităţilor şi pentru românii din diaspora, din 25. 03. 2023.

Elevii care au obținut premii la etapa județeană a olimpiadei sunt: 

·         CSERVID Z.A. ZOÉ VIKTÓRIA, premiul al II-lea, clasa a V-a B, prof. coordonator: Hercuț Otilia; 

·         FRANŢIU L. A. TOMA, premiul al III-lea, clasa a VI-a A, prof. coordonator: Durne Estera;

·         LABANC V EDINA, mențiune, clasa a VIII-a B, prof. coordonator Butuc – Mayer Veronica; 

·         LŐRINCZ M. SZINTIA, premiul I, clasa a X-a, prof. coordonator: Hercuț Otilia.

 2023. április 03.

Történelem és társadalom virtuális dimenzióban

Történelem és társadalom virtuális dimenzióban

A Történelem és társadalom virtuális dimenzióban vetélkedő megyei fordulójának győztese Kozma Kincső (XII.E).

Gratulálunk, és sok sikert kívánunk az országos szakaszon!2023. április 03.

Tehetséges diákjaink újabb sikere -TUDOK 2023

Tehetséges diákjaink újabb sikere -TUDOK 2023

Ambrus Orsolya és Diószegi Zoltán 11.D osztályos tanulók Pleurotus ostreatus cellulóz-acetát lebontó képességének vizsgálata című dolgozatukkal jutottak tovább a Szamosújváron megrendezett TUDEK-en (II. díj), ezáltal továbbjutottak a TUDOK XXIII. Kárpát-medencei Konferenciájára.

 2023. március 29.

Megyei első helyek és további szép eredmények a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen

Megyei első helyek és további szép eredmények a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen 2023. február 17-én iskolánkban szerveztük meg a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóját. A körzeti forduló eredményei alapján iskolánkat 64 diák képviselte a megyei szakaszon. Diákjaink nagyszerűen szerepeltek mind egyéniben, mind csapatban, és négyen meghívást kaptak az országos döntőre, melyre április 21-én kerül sor.

2023. március 20.

Pénzmágus verseny

Pénzmágus verseny

Iskolánk négy tanulója, CSÁKÁNYI ZITA (11.E), CSERVID ÁKOS (11.E), DUDÁS BETTINA ( 11.E), KULCSÁR ÁRPÁD (11.E) március 17-én rész vett a PÉNZMÁGUS GAZDASÁGI VERSENY regionális döntőjén. Itt összesen hét csapat versenyzett az országos döntőbe való továbbjutásért.  A feladat egy esettanulmány elkészítése és bemutatása volt a Mini Erdély Park és a Legendárium rajzfilmsorozat pénzügyi kihívásairól. Iskolánk csapata a 4. helyen végzett. Gratulálunk diákjainknak!2023. március 13.

Remek szereplés a magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei szakaszán

Remek szereplés a magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei szakaszán

Idén is kitűnően szerepeltek diákjaink a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei fordulóján. A Szacsvay Imre Általános Iskolában megrendezett  versenyen 10 díjat hoztunk el, amiből 5 első, 1 második, 1 harmadik helyezés, 3 pedig dicséret.

Gratulálunk nekik, az országos szakaszra továbbjutó első helyezetteknek pedig eredményes felkészülést és sikeres versenyzést kívánunk!

 

 

 2023. március 12.

Eredményes részvétel német nyelvű tanulmányi versenyen

Eredményes részvétel német nyelvű tanulmányi versenyen

A Partiumi Keresztény Egyetem nyílt napján megrendezett versenyeken szép számmal vettek részt iskolánk diákjai is.

A németes csapatvetélkedőn is nagyon szép eredményeket értek el az adys diákok, hiszen minden csapat 50% fölött adott helyes választ a középiskolásoknak rendezett versenyen. 

Gratulálunk nekik!2023. március 10.

Eredményes szereplés a PKE művelődéstörténeti vetélkedőjén

A Partiumi Keresztény Egyetem nyílt napján megrendezett versenyeken szép számmal vettek részt iskolánk diákjai is.

A magyar tanszék által szervezett művelődéstörténeti vetélkedőn dobogós helyet szerzett a 9.D osztály diákjaiból álló csapat: Debrenti Kinga, Kéri Flóra és Kovács Bendegúz.

Gratulálunk nekik a remek munkához!2023. március 06.

Kutató diákjaink sikere a TUDEK 2023 Erdélyi Regionális Konferenciáján

Kutató diákjaink sikere a TUDEK 2023 Erdélyi Regionális Konferenciáján

Március 3–5. között került sor a XXIII. TUDEK-re (Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciája) a szamosújvári Kemény Zsigmond Elméleti Líceum szervezésében.

A rendezvényen 62 diák vett részt 14 erdélyi középiskolából, összesen 41 tudományos dolgozatot mutatva be.

 2023. március 01.

Négy verseny hét nap alatt

Négy verseny hét nap alatt

 Pezseg a sportélet az Ady Endre Líceumban! Az elmúlt egy hétben az iskola diákjai négy különböző versenyen vettek részt tornatanáraik, Erdei István és Szabó Gergő kíséretében.

 2023. március 01.

Első díj a Világ költői szemmel című pályázaton

Első díj a Világ költői szemmel című pályázaton

A Körösvidéki Múzeum és fiókintézménye, az Ady Endre Emlékmúzeum a Bihar megyei Tanfelügyelőséggel közösen ismét meghirdette a  A világ költői szemmel című pályázatát. Az idén második alkalommal meghirdetett pályázatra olyan tehetséges diákok munkáit várták, akik verses alkotásaikat szívesen megmutatták másoknak is, és vállalták a megmérettetést. 

Az Ady Endre Líceum diákja, a 12.D osztályos Hossu Ágnes költeményével elnyerte a pályázat első díját.

 2023. február 26.

Nagyszerű eredmények az országos matematikaversenyen

Nagyszerű eredmények az országos matematikaversenyen

Február 20. és 23. között Aradon, a Csiky Gergely Főgimnáziumban zajlott az idén az Országos Magyar nyelvű Matematika Olimpia országos szakasza. A verseny a romániai, magyarul tanuló V–XII. osztályos diákoknak szólt. Idén 186 diák versengett.

Bihar megyéből a visszaosztás után 11-en vehettek részt az országos megmérettetésen, ebből hatan adysok voltak. Részletek itt.

Gratulálunk minden diáknak, aki képviselt minket a verseny országos szakaszán! Köszönet a házigazda aradi közösségnek, a felkészítő tanároknak, bizottsági tagoknak, kísérő tanároknak. Versenyzőinknek eredményes felkészülést kívánunk a nemzetközi szakaszra!2023. február 21.

Országos Magyar Matematika Olimpia – 2023

Február 4-én került sorra az idei év matematika tantárgyversenyeinek első megmérettetése, az Országos Magyar Matematika Olimpia megyei fordulója. Iskolánk diákjai nagyszerű eredményeket értek el, így képviselhetik megyénket az országos szakaszon, melyet február 2023. között rendeznek meg Aradon. Gratulálunk az elért eredményekhez és sikeres szereplést kívánunk az országos szakaszon!

 2023. január 17.

III. MIÉRT Erdélyi Perpatvar vitaverseny

III. MIÉRT Erdélyi Perpatvar vitaverseny

 

Az Ellentmondás csapattal, melynek tagjai Kapalai Sára IX. E, Rázmán Orsolya IX. E és Oprea Kinga XI. E, kijutottunk a III. MIÉRT Erdélyi Perpatvar országos döntőjére, amit 2022. december 17-én tartottak Székelyudvarhelyen.

 2023. január 17.

MCCVitázz!

MCCVitázz!

Az Ady Endre Elméleti Líceumot képviselő, "Vikota" néven versenyző csapat tudását harmadik helyezettként ítélte meg a Budapesten szervezett MCCVitázz! verseny bírói kara  2022. december 2-án és 3-án a World Schools Debate formátumban.

 2022. december 20.

Asztalitenisz Mikulás-kupa

Asztalitenisz Mikulás-kupa

2022. december 10-én az asztalitenisz Mikulás-kupán versenyezhettek diákjaink. Az esemény szervezői iskolánk testnevelés tanárai, Erdei István és Szabó Gergő tanár urak. A helyszín az ERA Shopping Park asztalitenisz-terme volt, amit Váradi Tibor biztosított az iskola diákjainak.2022. december 11.

Teremlabdarúgó-bajnokságon járt az Ady Endre Líceum fiúcsapata

Teremlabdarúgó-bajnokságon járt az Ady Endre Líceum fiúcsapata Teremlabdarúgó-bajnokságon járt az Ady Endre Líceum fiúcsapata. A megyéből 16 csapat képviseltette magát. Jó játékkal, egyetlen elvesztett mérkőzéssel a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott fel a csapat. Nagy gratuláció! Hajrá, Ady!

2022. december 06.

Regionális Programozó Csapatverseny

Regionális Programozó Csapatverseny Két év kihagyás után 30 csapat részvételével ismét megrendezésre került a Debreceni Egyetem Informatika Karán a Regionális Programozó Csapatverseny. A két-három fős csapatoknak 12 feladatot 5 óra alatt kellett megoldaniuk egyetlen számítógépen. Az értékelésnél figyelembe vették a megoldás beküldésének az idejét és a próbálkozások számát is. A 12.D osztály tanulóiból (Bíró Csaba-Cristian, Bodnár Mónika-Brigitta és Varga Dávid-Lajos) álló csapat a középmezőnyben végzett és dicséretben részesült. Gratulálunk nekik!

2022. szeptember 23.

Diákjaink a sportolimpián

Diákjaink a sportolimpián Igazán élménydús és mérkőzésekben, gólokban gazdag 4 nap van a hátunk mögött! Két kézilabdacsapatunk mérkőzésről mérkőzésre összeszokottabb és jobb lett. Sok gólt dobtunk, fegyelmezetten játszottunk, kiélveztük minden szépségét a kézilabdának. Jövőre, reméljük, ugyanitt megütközhetunk az ellenfeleinkkel!!! 3...2...1...ADY!!!!

2022. június 04.

A váradi autóbuszokon is megtekinthetjük győztes művészeink munkáit

A váradi autóbuszokon is megtekinthetjük győztes művészeink munkáit

Kitűnően szerepeltek iskolánk diákjai a "Pictati cu noi" című megyei szintű rajzversenyen. Kreatív és gazdag színvilággal, ügyes kompozíciókkal és hihetetlen fantáziával alkotott munkáiknak köszönhetően első helyen végeztek KÖVÉR SÁRA (6.B), VARGA KRISZTINA (8.A), RACSAV NIKOLETT (10.D) tanulók.Második helyezést ért el RIDI ZSUZSA (6.A) tanuló, illetve dicséretben részesült POZSÁR CYNTHIA MÉDEA (9.E) tanuló.

A győztes rajzokat  megtekinthetik az utcán sétálók is, mivel a városi közlekedési vállalat az egyik autóbusz oldalára is felnyomtatja őket.

 2022. június 04.

Csillagszerző Matematikaverseny

Csillagszerző Matematikaverseny

Május 13-15. között zajlott a nagyváradi Loránffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban a Csillagszerző Matematikaverseny országos döntője.

Iskolánk 5.A osztályos tanulója, Póti Ákos Ferenc szépen szerepelt a döntőn, és elnyerte a Csillagszerző II., valamint a minisztérium III.díját.

Gratulálunk!2022. június 02.

Elsősegélynyújtó versenyen az adysok

Elsősegélynyújtó versenyen az adysok

A Bihar megyei SMURD, a SARTISS Egyesület, a Megyei Sürgősségi Kórház a Bihar megyei Tanfelügyelőség együttműködésével idén is megszervezte a GO4LIFE elsősegélynyújtó tanfolyamot és versenyt. A kurzuson 9-12. osztályos tanulók vettek részt. A diákokat orvosok és önkéntesek oktatták, és készítették fel a tanfolyamot lezáró versenyre.

A tanfolyam 2021 októberében kezdődött, ám néhány hétig tartó tanulás után a járványügyi helyzet miatt befagyasztották a képzést, és meghatározatlan időre elhalasztották a kurzust lezáró versenyt. A szervezők öt hónapos szünet után, 2022 áprilisában a tanfolyam folytatásáról és a kurzust lezáró verseny megtartásáról döntöttek.2022. június 01.

Kis művész díjazása

Kis művész díjazása

Szent László, a lovagkirály című rajzpályázaton képregény kategóriában első helyezést elért kis művészünk, SZABÓ SZILVIA, 7.A osztályos diákunk.

Gratulálunk az elért helyezésért!2022. május 30.

Kis művészek díjazása

Kis művészek díjazása A hadtörténelmi, honvédelmi tematikájú, Kárpát-medencei jubileumi rajzpályázaton POZSÁR CYNTHIA MÉDEA (9.D), KÖVÉR SÁRA (6.B) és SZABÓ SZILVIA (7.A) diákjainkat díjazták. Gratulálunk nekik!

2022. május 28.

Együtt idézték meg Petőfit a debreceni és nagyváradi versmondók

Együtt idézték meg Petőfit a debreceni és nagyváradi versmondók

2022. május 21-én került sor a „Petőfi 200” emlékév alkalmából Nagyváradon és Debrecenben meghirdetett szavalóverseny döntőjére, a debreceni Partium Házban. A versenyen négy adys diák vett részt: Gui Vivien (X. A), Szabó Ákos (X.C), Kecse Ákos (XI.C), Szellő Nikoletta (X.D). A versenyzők az oklevelek és értékes könyvnyeremények mellett egy ingyenes táborozásra feljogosító jegyet is átvehettek.2022. május 27.

A mi kis fizikusunk a 8. osztályból

A mi kis fizikusunk a 8. osztályból Nagy Dávid-Kristóf 8. A osztályos diák már a tavalyi tanévben is, de az ideiben mindenképp kiemelkedőt alkotott: kitartásával, tudni akarasával, szorgalmával, fegyelmével 3 országos szervezésű versenyen is nagyon sikeresen szerepelt.

2022. május 14.

Dobogós helyen végeztek a KAV országos szakaszán diákjaink

Dobogós helyen végeztek a KAV országos szakaszán diákjaink A Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő országos szakaszán képviselhette iskolánkat és a megyét a 7.B osztályos diákokból verbuválódott csapat: Baricz Maya-Helén, Babrik Viktória és Kurucz Panna. A hosszas és kemény felkészülést megillető jutalom nem is maradt el: III. helyezett lett a különleges, középkori ráolvasás-szöveget megidéző nevű csapat. Gratulálunk!

2022. május 11.

Múlt és jelen: 250 éve iskola - Iskolatörténeti vetélkedő az Adyban

Múlt és jelen: 250 éve iskola - Iskolatörténeti vetélkedő az Adyban

Az iskola diákjai a kerek évfordulót iskolatörténeti vetélkedővel ünnepelték. A verseny szervezői Apáti Timea és Ardelean Klementina történelemtanárok voltak.

 

 

 2022. május 11.

Német tantárgyverseny a Partiumon

Német tantárgyverseny a Partiumon Április 13-án, diákok a 11 C osztályból részt vettek a Partiumon megszervezett tantargyversenyen. Kettő csapat jelentkezett a 11 C osztályból. 

A leányok csapata Fruhling: Nagy Alexandra, Zilahi Alexandra,  Kovács Ivett, Lőrincz Krisztina, Radu Vivien.

A fiúk csapata LUFTWAFFLE:

Magyari Ferencz, Kulcsár Gerzson, Antal Norbert, Várdai  Valter

Ügyesek voltak, gratulálunk nekik, szépen szerepeltek.2022. május 02.

Országos Magyar Matematika Olimpia

Országos Magyar Matematika Olimpia

Április 20-23. között egy várva várt eseményre került sor. A járvány és a megszorítások miatti egy év szünet után újra sor került az Erdélyi Magyar Matematikaversenyre, az Országos Magyar Matematika Olimpiára. Ebben az évben rendezték meg a XXXI. EMMV-t, azaz a IV. OMMO-t, amire Kolozsváron került sor. Iskolánk 10 ügyes diákja is elindult a Bihar megyei csapattal a versenyre április 20-a reggelén.

 2022. április 29.

Disputa határok nélkül – beszámoló

Disputa határok nélkül – beszámoló A nagyváradi Ady Endre Líceum 12 diákja (X–XII. osztályosok) 2022. április 11–13. között a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium által kezdeményezett Határtalanul! Disputa határok nélkül projekt keretében Hajdúböszörménybe utazhatott és izgalmas programokban vehetett részt, három terület retorikájával ismerkedve: az egyházi, az irodalmi és az újságírói-közéleti retorikával. A diákokat Domján M. Katalin, a Protagorász vitakör vezetője, és Makai-Bölöni Judit, könyvtáros kísérte. A hétfői és keddi nap rövid összefoglalóját Székely Renáta, X.E osztályos tanuló, a szerdai beszámolót pedig Mărcuș Anabella, XII.F osztályos tanuló készítette el. A fényképeket Ardelean Beatrix (X.D), Oprea Kinga (X.E) és a tanárnő készítette.

2022. április 15.

Jól szerepeltek az adysok a különböző tantárgyversenyeken

Jól szerepeltek az adysok a különböző tantárgyversenyeken Az idei évben is sok ügyes, szorgalmas diákkal büszkélkedhet a nagyváradi Ady Endre Líceum, amit ők az elmúlt időszakban szervezett tantárgyversenyeken elért nagyszerű eredményeikkel bizonyítanak.

2022. április 12.

Középiskolások üzleti tanácsadó versenye

Középiskolások üzleti tanácsadó versenye

Iskolánk három tanulója, BODNÁR MÓNIKA-BRIGITTA (11D), HOSSU ÁGNES (11D), KOZMA PÉTER–BALÁZS (11D) vezetőtanárukkal (ANTONIE CSILLA) részt vettek április 9-én Kolozsváron a BBTE Közgazdaság és Gazdálkodástudományi Kara által szervezett XIV. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyen. A döntőbe 60 csapatból mindössze 16 csapat jutott be kilenc városból.2022. április 11.

Papp Richárd a budapesti Ady Endre Gimnázium történelemversenyének döntőjében

Papp Richárd a budapesti Ady Endre Gimnázium történelemversenyének  döntőjében

A budapesti Ady Endre Gimnázium idén is megrendezte hagyományos háromfordulós történelemversenyét, az idei verseny témája: A Hunyadiak kora.

Papp Richárd XI.E-s tanuló benevezett a történelmi vetélkedőre, nagy ambíciókkal, hogy egy hosszas kihagyás után visszatérjen a mezőnybe. Az első fordulóban egy többfajta feladatból álló tesztet kellett kitölteni, amin sikeresen, mondhatni kitűnően teljesített. Ez után a második fordulóra is sor került, ahol a kvízkérdések háttérbe szorultak, hogy helyet biztosítsanak egy kemény esszé-feladatnak. Némi meglepetésére, de ezen a fordulón is sikeresen (nem csekély ponttal) továbbjutott. Így tehát hamar Budapesten kötött ki, ahol már nem hazai terepen játszott rendkívüli tehetséggel megáldott diákunk.2022. április 08.

Angol tantárgyverseny-nyerteseink

Angol tantárgyverseny-nyerteseink

Március 20-án rendezték meg két év után először az angol tantárgyverseny megyei szakaszát. A megye iskoláinak 485 jeles diákja mérte össze a tudását, közülük 26 adys. Talán azon kevés iskolák közé tartozunk, ahol betartottuk a szabályt, miszerint két diák vehet részt a megyei megmérettetésen osztályonként, ha teljesiti a továbbjutás feltételeit. Sajnos emiatt sok igen tehetséges diák nem tudta próbára tenni a tudását. Ennek ellenére sok nagyon szép eredménnyel tértek haza diákjaink.

 2022. április 06.

Olimpicii noștri

Olimpicii noștri

Suntem mândri de efortul, curajul și dedicarea fiecărui elev care a participat la Olimpiada naţională de limba şi literatura română pentru şcoli/secţii cu predare in limbile minorităţilor şi pentru românii din diaspora. Fiecare formă/etapă a evaluării își are locul și rolul în procesul nostru de formare, de aceea, îi felicităm pentru responsabilitate și le dorim mult succes mai departe. 

 2022. április 01.

A romániai magyar kisebbség történelme és hagyományai tantárgyverseny országos döntősei

A romániai magyar kisebbség történelme és hagyományai tantárgyverseny országos döntősei

A magyarságtörténelem tantárgyverseny megyei szakaszán iskolánkat Geambașu Ammon Florin és Kiss Beáta Tünde 6. A osztályos tanulók képviselték. A csapatversenyben első helyezést értek el, és ezzel kiérdemelték, hogy megyénket képviseljék az április 22-24. között Nagyváradon megrendezésre kerülő országos fordulón.

Gratulálunk a szép eredményhez!2022. március 27.

Kőrösi Csoma Sándor anyanyelvi vetélkedő - először az Adyban

Kőrösi Csoma Sándor anyanyelvi vetélkedő - először az Adyban

Először adott helyet az Ady Endre Elméleti Líceum a Kőrösi Csoma Sándor anyanyelvi vetélkedő megyei fordulójának. A versenyen öt háromfős csapat versengett egymással: a Szószórók, Kőmívesék, Alyssumok, Bakuba Vipama és a TaLányok csapata.2022. március 26.

A Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny döntősei

A Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny döntősei Az elmúlt évtizedek hagyományaihoz híven idén is iskolánkban rendezték meg a legrangosabb irodalmi megmérettetést, a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei fordulóját. Az adysok számára hagyományosan jó eredményeket hozó versenyen ebben az évben négy döntősünk lett: Kövér Sára, 6.osztály, Szabó Szilvia, 7.osztály, Rázmán Orsolya 8. és Rázmán Botond 11. osztály. Ők képviselik iskolánkat az április végén Szatmáron megrendezendő országos döntőben. Gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak!

2022. március 25.

Sikeres szereplés az Országos Magyar Matematika Olimpia megyei szakaszán

Sikeres szereplés az Országos Magyar Matematika Olimpia megyei szakaszán

Március 5-én zajlott az idei év matematika tantárgyversenyeinek első megmérettetése, az Országos Magyar Matematika Olimpia megyei fordulója. Iskolánk diákjai nagyszerű eredményeket értek el, és így képviselik megyénket az országos szakaszon, melyet áprilisban rendeznek meg Kolozsváron. Gratulálunk az elért eredményekhez, jó felkészülést és sikeres szereplést kívánunk az országos szakaszon!2022. március 23.

Ügyes adysok a római katolikus hittan tantárgyversenyen

Ügyes adysok a római katolikus hittan tantárgyversenyen

A megmérettetésen iskolánk diákjai munkájukat megillető eredményeket értek el: Szabó Szilvia (VII. osztály) és Kólák Dávid (XI. osztály) megyei III. helyezettek, Oprea Kinga (X.osztály) egyházmegyénket és iskolánkat is képviseli az országos versenyen, köszönhetően 10-es dolgozatának.

Köszönöm szépen a Jóistennek és szüleiknek, hogy ilyen hitüket megélő fiatalokkal gazdagítják egyházi és iskolai közösségeinket!

Antal Mária Tünde, római katolikus hitoktató2022. március 21.

Átadták a díjat a prózaolvasó verseny nyertesének

Átadták a díjat a prózaolvasó verseny nyertesének

Az Ovisuli Egyesület az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is szervezett programokat az anyanyelv nemzetközi napja alkalmából. A versenypontokat már zsűrizték és a díjakat is átadták. A prózaolvasó verseny nyertesének díjátadóját az elmúlt napokban tartották az Ady Endre Elméleti Líceumban. Gratulálunk a nyertesnek, Szellő Nikolettának és felkészítő tanárának, Kozma Évának!

 2022. február 03.

A Rotary Club díjjal jutalmazta egy kiemelkedően tehetséges diákunkat

A Rotary Club díjjal jutalmazta egy kiemelkedően tehetséges diákunkat

Január 17-én, hétfőn került sor a nagyváradi Rotary Club idei támogatási rendezvényére a Ramada hotelben. A Rotary Club minden évben támogat egy-egy kiemelkedően tehetséges diákot a nagyváradi iskolák mindegyikéből.

Az idei tanévben iskolánkból, Bodnár Mónika Brigitta 11.D osztályos tanulót támogatták, kimagasló versenyeredményei és kiemelkedő tanulmányi eredményei miatt. Köszönjük, hogy támogatják tehetséges diákjainkat!2022. január 07.

Bolyai Matematika Csapatverseny

Bolyai Matematika Csapatverseny

„Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell.” (Bolyai János)

2022. január 7-én került megrendezésre iskolánkban a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulója. Ezen a versenyen a tanulók közösen, összedolgozva oldják meg a feladatokat, 3-4 fős csapatokban. Ezáltal átélik az együtt gondolkodás örömét, miközben összemérik tudásukat a többi csapattal.2021. május 16.

Itt is nyertek a diákjaink

Itt is nyertek a diákjaink

A szakmai zsűri ismét mérlegelt, tudatták velünk a döntő eredményeit. Ismét gratulálunk mindenkinek, hiszen annak ellenére, hogy a mostani helyzet úgy hozta, hogy nem tudtunk ünnepélyesebb keretek között Kolozsváron találkozni, csupán itt az online térben. Mégis sokan belevágtatok ebbe a kalandba és teljesítettétek a kihívásokat! A dobogóra a legjobb 3 csapat került fel:

I.díj: HunyADYék - Ady Endre Elméleti Líceum - Nagyvárad

II.díj: Ant(dök)ant - Márton Áron Főgimnázium - Csíkszereda

III.díj: Carpathian Hawks - Mihai Viteazul Katonai Líceum - Gyulafehérvár Különdíj: The Carpathian Lions - Mihai Viteazul Katonai Líceum - Gyulafehérvár2021. január 22.

Díjazás A magyar kultúra napján

Díjazás A magyar kultúra napján

Idén együtt ünnepelték kicsik és nagyok ezt a jeles napot este a nagyváradi Szigligeti Színházban. Ott voltak mindazok, akik tettek azért, hogy öregbítsék városunk, megyénk hírnevét, magyar mivoltunkat. A Himnusz meghallgatása és a köszöntő beszédek után következett a díjak átadása.

 2020. április 28.

"Évszázadok öröksége" művelődéstörténeti vetélkedő – döntőben az adysok!

Az Oktatási Hivatal EFOP 3.10.1-17 második alkalommal hirdeti meg az Évszázadok öröksége című művelődéstörténeti vetélkedőjét a Kárpát-medence magyar tanítási nyelvű iskoláinak diákjai számára.

A verseny témája a 2019/2020-as tanévben: Magyarország a reformkor, a forradalom és szabadságharc idején (1825–1849)

 2020. április 04.

Megtartották a Zrínyi Ilona Matematikaverseny díjkiosztóját

Megtartották a Zrínyi Ilona Matematikaverseny díjkiosztóját

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny immár 25. díjkiosztó ünnepségét tarthatták meg Bihar megyében március 9-én, a versenyt egyébként 31. éve szervezik meg. A Bihar megyeiek ezelőtt negyed évszázaddal csatlakoztak a vetélkedőhöz, akkor körülbelül 150-en vettek részt rajta. . Ez a szám mára 1229-re nőtt, ugyanis az idei tanévben ennyien versengtek az első helyekért, mondta el lapunknak Báthori Éva megyei szervező. Az országos versenyre ezúttal 10-en jutottak tovább Bihar megyéből.2020. március 08.

Ha a diák dönti el mikor szeretne versenyezni... Angol nyelvű kreativitásverseny

Ha a diák dönti el mikor szeretne versenyezni... Angol nyelvű kreativitásverseny A Partiumi Keresztény Egyetem Bölcsészettudományi és Művészeti Kara által meghirdetett kreatív írás versenyen kitűnő eredménnyel szerepeltek az Ady Endre Elméleti Líceum diákjai.

2020. március 01.

III. Országos Magyar Matematika Olimpia (OMMO)

III. Országos Magyar Matematika Olimpia (OMMO) 2020. február 11-16. között Déván rendezték meg az Országos Magyar Matematika Olimpiát. Iskolánkat a következő tanulók képviselték: 5. osztály: Szatmári Patrick-Roland, 8. osztály: Bimbó Zorka, 9.osztály: Bodnár Mónika-Brigitta, 10.osztály: Kun Édua-Boróka, Székedi Dávid, Brînda Cristian, Hosu Gábor, 11.osztály:Árva Norbert-Ákos, Divin Judit, Bede Ákos-Máté.

2020. február 29.

Simonyi Zsigmond helyesírási verseny - megyei szakasz

Simonyi Zsigmond helyesírási verseny - megyei szakasz

Ki tud a leghelyesebben írni anyanyelvén? Ez volt a tétje a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny megyei fordulójának. Legjobbnak Rázmán Orsolya (6.A) bizonyult, ő I. helyezett lett, de ügyesen megbirkózott a feladatokkal Ács Kristóf (7.B), aki III. lett, valamint Debrenti Kinga (6.B), Forró Borbála (7.A) és Székely Renáta (8.A), akik dicséretet érdemeltek.2020. február 29.

Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny - megyei forduló

Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny - megyei forduló

Február 22-én iskolánkban zajlott a magyar tantárgyverseny megyei szakasza. A hagyományosan komoly felkészülést igénylő versenyen ebben az évben is több díj született: Blaskó Nóra (8.A), Rázmán Botond (9.E), Kurucz Csenge (12.E) I. díjas, Kovács Dávid István (5.B), Rázmán Orsolya (6.A), Dimény Andor (11.A) II. díjas, Bárdos Ingrid (6.B), Pintea Alexandra (9.D), Nemes Eszter (10.E) III.díjas lett. Dicséretet kapott Stokker Henrietta (12.E). Felkészítő tanáraik: András Emese, Csepregi Imola, Kirkósa Enikő, Kozma Éva, Sarkadi Viktória. Gratulálunk nekik, az I. díjasoknak pedig sikeres szereplést kívánunk a Szatmáron megrendezendő országos fordulóban!2020. február 17.

A Dürer matematikaverseny eredményei

A Dürer matematikaverseny eredményei Február 7-9. között iskolánk három csapattal vett részt a Dürer-verseny döntőjében. Pénteken volt az első forduló, a kidolgozós, szombaton pedig a második forduló, a váltó. Mindkét napon a verseny után különböző érdekes programokon vehettünk részt, pénteken rendhagyó tanórákon, szombaton pedig akadályversenyen, kvízen és a mindent lezáró liciten. 

2020. február 07.

Országos Magyar Matematika Olimpia - megyei forduló

Országos Magyar Matematika Olimpia - megyei forduló 2020. janár 18-án zajlott az idei év tantárgyversenyeinek első megmérettetése, az Országos Magyar Matematika Olimpia megyei fordulója. Iskolánk diákjai nagyon szép eredményeket értek el, és így továbbjutottak az országos szakaszra, mely Déván kerül megrendezésre február 13-16. között. Gratulálunk az elért eredményekhez, jó felkészülést és sikeres szereplést kivánunk a következő fordulóra. 

2020. február 07.

Bolyai Matematika Csapatverseny

Bolyai Matematika Csapatverseny

A verseny jelmondata: „Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell ”

2020. január 11-én rendeztük meg immár harmadik alkalommal a Bolyai Matematika Csapatverseny elődöntőjét a 9-12. osztályosok számára. Iskolánk a Hunnia-Dél (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye, valamint Erdély) régióhoz csatlakozott, ahol évfolyamonként több mint 100 csapat versengett a minél jobb helyezésért. Iskolánkat 9 csapat képviselte, ebből három a legjobb hat között végzett. 9. osztályban az adys „Lyuzerném” csapat (csapattagok: Bodnár Mónika Brigitta, Rázmán Botond, Varga Dávid és Farkas Ábel) hatodik, 10. osztályban a „Nincs a negyediken” csapat (csapattagok:Kun Édua Boróka, Csegődi Katinka, Brinda Krisztián) ötödik helyezett lett. 12. osztályban a „Vár-Ady-KZSP” csapat (csapattagok:Kohán Zsófia, Csányi Patrik, Pásztor Kristóf, Szabó Anabella) második helyezést ért el. Felkészítő tanáraik: Báthori Éva, Bődi János.2019. december 17.

9.C-s versenyző a TUDEK-en

9.C-s versenyző a TUDEK-en A Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciája (TUDEK) 2019. december 6-8. között került megrendezésre Marosvásárhelyen, a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban. A versenyre tíz szekcióba nyolcvan középiskolás diák dolgozatának nevezését fogadták el. A legfiatalabb indulóként a történelem, oktatástörténet, művészettörténet kategóriában mutatkoztam be, A Waffen-SS ruházata, felszerelése és fegyverzete az 1944-1945-ös magyarországi harcok idején című munkával és egy korabeli tárgyakból berendezett kiállítással. Témavezetőm Fazakas Gábor tanár úr volt.

2019. november 30.

FLL (First Lego League) Robotverseny - Debrecen

FLL (First Lego League) Robotverseny - Debrecen Az Ady-líceum tanulói három csapattal vettek részt a Debrecenben megrendezett First Lego League robotversenyen. Egy 10.-es és két 9.-es csapat vett részt a versenyen. A tizedikesek harmadik helyezést értek el a robotjátékban, a kilencedikesek egyik csapata különdíjat nyert, a másik kilencedikes csapat pedig első díjat kapott csapatmunkában. 

2019. november 27.

HÓD 2019 - Nemzetközi informatikai és számítógép-készség verseny

HÓD 2019 - Nemzetközi informatikai és számítógép-készség verseny

Iskolánk diákjai a HÓD – HÓDítsd meg a biteket nemzetközi informatikai és számítógép-készség versenyen vettek részt. Idén 5 korcsoportban összesen 27702 diák versenyzett. Büszkék vagyunk diákjainkra: Árva Norbert Ákos III., Kun Édua-Boróka IV. és Bodnár Mónika-Brigitta VI. helyezést ért el.2019. november 03.

Bolyai Matematika Csapatverseny, 2019 - megyei forduló -

Bolyai Matematika Csapatverseny, 2019 - megyei forduló -

2019. október 11-én iskolánkban szerveztük meg a Bolyai Matematika Csapatverseny Bihar-Szatmár megyei/körzeti fordulóját a 3 – 8. osztályosoknak.

Összesen 56 tanulói csapat vett részt a megmérettetésen, és az összesített eredmények alapján az első 6 csapatot díjaztuk évfolyamonként. 2019. október 13.

Bolyai Farkas-díjjal jutalmazták iskolánk diákját

Bolyai Farkas-díjjal jutalmazták iskolánk diákját

A Bolyai Farkas-díjjal a matematika terén kiemelkedő eredményeket elért erdélyi magyar diákokat részesíti elismerésben az RMPSZ Tehetséggondozó Tanácsa. A díj elnyeréséhez összeállított pontozási rendszer szerint értékelik a diákok országos és Kárpát-medencei versenyeken elért eredményeit. 

Az elmúlt tanévben elért kimagasló eredményei alapján iskolánkból Bolyai Farkas-díjban részesült Árva Norbert Ákos, 11.D osztályos diák, felkészítő tanára Báthori Éva.

A megye legjobb 10. osztályos tanulója címet, vagyis a Mákvirág-díjat szintén Árva Norbert Ákos vehette át október 12-én a szovátai Teleki Oktatási Központban.

Gratulálunk, Norbi, csak így tovább!2019. május 30.

Cum Deo pro Patria et Libertate - II. Rákóczi Ferenc nagyságos fejedelem nyomában

Cum Deo pro Patria et Libertate - II. Rákóczi Ferenc nagyságos fejedelem nyomában

2019. május 18-án a XXVIII. Festum Varadinum ünnepségsorozat keretében került sor a „Cum Deo pro Patria et Libertate - II. Rákóczi Ferenc nagyságos fejedelem nyomában” című történelmi vetélkedőre. Idén 21. alkalommal szerveztek az Ady Endre Elméleti Líceumban történelemversenyt középiskolások számára.

 2019. május 18.

Fessetek velünk! Rajzverseny általános és középiskolai tanulóknak

Fessetek velünk! Rajzverseny általános és középiskolai tanulóknak

Eredményes volt az adys diákok szereplése a Fessetek velünk! elnevezésű rajversenyen: 

VARGA KRISZTINA  5.A,  90 pont- Különdíj

 FÜZESI ERIK 5.A , 90 pont- Különdíj

CREȚ CLAUDIA  HENRIETTA 10.D, 97 pont –I. hely

CSÁSZÁR SHANTAL 11.A , 94 pont - II. hely  

DANI SÁRA  10.C , 90 pont, III. hely

 

 2019. május 14.

Cultura Nostra történelmi vetélkedő

Cultura Nostra történelmi vetélkedő Az idei Cultura Nostra történelmi vetélkedőre 186 csapat nevezett, iskolánk csapata sikeresen a döntőig menetelt, melyre csak az első tíz csapat kapott meghívást.
 A döntő helyszíne idén is a Pannonhalmi Bencés Főapátság volt, a verseny témája pedig A szétszakított Magyarország és az Erdélyi Fejedelemség 1526-1690 között.
Megtiszteltetésként éltük meg, hogy bent lakhattunk az apátságban, bepillanthattunk a mostani diákok életébe, egy mai bencés diák tárlatvezetésével  megcsodálhattuk a könyvtárat, a levéltárat,  megmutatták az eredeti alapítólevelet, az ezer éves bazilikát.  Gyönyörű volt az apátságot körülölelő világ is: az arborétum és gyógynövénykert, valamint a milleniumi emlékmű.

2019. május 11.

XV. Károly József Irenaeus fizika-és találmányverseny

XV. Károly József Irenaeus fizika-és találmányverseny Május 11-én reggel 9 órakor vette kezdetét a XV. Károly József Irenaeus fizika- és találmány verseny, amelyet idén is a nagyváradi Ady Endre Elmélet Líceumban rendeztek. A megnyitóra az iskola dísztermében került sor, ahol az iskola igazgatója, Vad Márta, Torjoc Silviu tanfelügyelő, illetve a verseny főszervezője, Bogdán Károly fizikatanár köszöntötték a versenyzőket.

2019. május 07.

Olimpiada de limba și literatura română

Olimpiada de limba și literatura română În perioada 22-25. 04. 2019, la Odorheiu Secuiesc, a avut loc Olimpiada de limba și literatura română pentru minorități și diaspora - etapa națională. În cadrul acestui concurs, elevul Nagy Dávid - Kristóf, din clasa a V-a A, a obținut Premiul Special. Ne bucurăm de rezultatul muncii lui, obținut sub îndrumarea doamnei profesoare Durne Estera. Felicitări!

2019. április 13.

Sikeres adys diákok a szalontai tudományos diákkonferencián

Sikeres adys diákok a szalontai tudományos diákkonferencián Négy diák és három tanár képviselte nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumot a 2019. április 13-án Nagyszalontán megrendezett tudományos diákkonferencián: két tanár zsűrizőként a biológia szekcióban és egy felkészítő tanár a fizika szekcióban. Az adys versenyzők több tagozaton mérhették össze tudásukat, illetve mutathatták be önállóan elkészített dolgozatukat fizika és tudománytörténet témakörökben

2019. április 13.

Harmadszor is részt vesz az országos szakaszon

Április 13-án, szombaton zajlott az információtechnológia tantárgyverseny (OTI – Olimpiada de Tehnologia Informației) megyei szakasza, ahol négy óra alatt kellett számos feladatot megoldani. Iskolánkat több tanuló is képviselte, Karancsi Mályás-Béla (IX.D) dicséretet kapott.
A verseny megyei szakaszán a XII. osztályosok között Fándly Gergő-Zoltán (XII.D) végzett az első helyen, így korcsoportjában ő képviseli Bihar megyét az országos szakaszon (az országos rangsor szerint ő az V. helyezett).

2019. április 12.

Cultura Nostra című történelmi verseny

A Rákóczi Szövetség és a Pannonhalmi Főapátság évről évre meghirdeti Cultura Nostra címmel történelmi versenyét. A vetélkedő küldetése a magyar fiatalság összetartozás-tudatának megerősítése és a magyar történelem egy-egy fontos fejezetére vonatkozó ismeretek elmélyítése. 

260 beiratkozott csapatból iskolánk által indított - Holló Blanka,Vas Anikó,Kéri Annamária (10. A osztályos diákok) összetételű csapat a Cultura  Nostra  címmel   meghirdetett   történelmi vetélkedő döntőjébe jutott – mint Erdély egyetlen képviselője. Felkészítő tanár Ardelean Klementina.

 2019. március 26.

Succes la olimpiada de limba română!

Succes la olimpiada de limba română!

Ne bucurăm de succesul elevilor noștri, Nagy Dávid - Kristóf, din clasa a V-a A și Halász Henrietta, (din clasa a VII-a A) care au obținut locul al II-lea, la etapa județeană a  Olimpiadei de limba și literatura română pentru minorități (16. 02. 2019). Cu acest rezultat s-au calificat la etapa națională a olimpiadei, care va avea loc la Odorheiu Secuiesc, în perioada 22-25. 04. 2019. Ne bucurăm de rezultatele muncii lor obținute sub îndrumarea doamnelor profesoare Durne Estera și Hercuț Otilia. Dorim succes lui Dávid și lui Henrietta. 2019. március 17.

Szép eredmények a bukaresti robotversenyen

Szép eredmények a bukaresti robotversenyen

2019. március 17-én tartották Bukarestben az országos First Lego League robotversenyt. A versenyre 62 csapat jelentkezett. A nagyváradi Ady Endre Líceum 2 csapattal vett részt a versenyen Ady-Sokk és Ady-Sokk 2.0. Az Ady-Sokk csapata "Inspiráció" kategóriában első lett, a robotjátékban 4.-ek lettek. Az Ady-Sokk 2.0 csapat a robotjátékban 11. lett.

A versenyen meglátogatott minket a bukaresti Ady Endre Líceum küldöttsége Csire Gábor vezetésével. A verseny után elvittek minket egy rövid, de annál tartalmasabb városnézésre.

Az Ady-Sokk csapat  tagjai: Társi Kristóf, Kovács Aida, Balázs Botond, Gál Dávid, Laboncz Gergő, Dénes Péter és Dallos Lóránd

Az Ady-Sokk 2.0 csapat tagjai: Méhes Nándor, Boruzs István, Balogh Levente és Bódis-Kosoczki Gergő-Keve2019. március 09.

Szép eredmények a vallás tantárgyversenyen

Szép eredmények a vallás tantárgyversenyen

2019. március 2-án került sor a római katolikus tantárgyolimpia megyei szakaszára a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban. Iskolánk diákjai sikeresen szerepeltek, hiszen Májercsik Szilárd (10.D) I. díjas lett, és az országos szakaszon képviseli majd az iskolát, Blaskó Péter (5.B) és Szallós Tünde (9.E) III. helyezett lett, Bajgyik Alíz (11.F) pedig a negyedik helyen végzett. Gratulálunk nekik, és felkészítőjüknek, Antal Tünde Mária tanárnőnek!  2019. február 28.

Megyei eredmények a magyar nyelv és irodalom tantárgyversenyen

Megyei eredmények a magyar nyelv és irodalom tantárgyversenyen Iskolánkban zajlott idén is a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei fordulója. Több 5-8. és 9-12. osztályos diák is vállalkozott arra, hogy összemérje tudását a megye legjobbjaival. Az 5-8.-osok már túl voltak egy körzeti selejtezőn, ők másodszor szálltak versenybe a dobogós helyekért. 

2019. január 19.

Implom József helyesírási verseny

Implom József helyesírási verseny 2019. január 19-én került sor az idei naptári év első megyei szintű magyar versenyére, az Implom József helyesírási versenyre. A 9-12. osztályosoknak szóló megmérettetés különlegessége, hogy a tételek - a tollbamondás és a 13 feladatból álló feladatlap- egységesek, évfolyamtól függetlenek.

2019. január 11.

Dürer matematikaverseny

Dürer matematikaverseny

A miskolci Földes Ferenc Gimnázium adott otthont az 2019. január 11-12-én megrendezett Dürer matematikaverseny országos szakaszának. Erre a nagyon izgalmas versenyre egyetlen határon túli csapatként jutottunk ki, ahol a verseny két fordulója után a mi "Nemtudom" csapatunk a 8. helyen végzett. 2018. december 21.

Adys diákok és pedagógusok díjazása Bukarestben

Adys diákok és pedagógusok díjazása Bukarestben

2018. december 20-án került sor a diákolimpiák nemzetközi szakaszán első, második, harmadik díjat és dicséretet szerző tanulók, az őket felkészítő tanárok és a felkészülést lehetővé tevő iskolák díjazására. A rangos eseményre idén a Bukaresti Műszaki Egyetem aulájában került sor, ahol Ecaterina Andronescu miniszter asszony köszöntötte a részt vevő 174 diákot és 210 tanárt. 

https://www.biharinaplo.ro/cimlap/2018/12/27/elismeres-2.biharinaplo

/www.biharinaplo.ro/helyi/2018/12/27/adys-diakok-es-pedagogusok-dijazasa.biharinaplo

 

 2018. május 22.

Ismét a dobogón az országos tantárgyversenyen

Ismét a dobogón az országos tantárgyversenyen

Május 17-20. között zajlott az információtechnológia tantárgyverseny (OTI 2018) országos szakasza Călărași megyében. A bihari csapatban két adys diák is volt: Fándly Gergő-Zoltán (11.D) és Borbély Dávid-Márk (12.D), mivel a korcsoportjukban a megyei szakaszon az első helyen végeztek.

Gergő ebben a tanévben is nagyon jól teljesített, nagyon kevés ponttal lemaradva a II. helyen végzett és aranyérmes lett, Dávid kicsivel maradt le a bronzéremről.

Sok sikert kívánunk nekik a további munkájukhoz!


2018. május 05.

Eredményes adys diákok a XXVII. Nemzetközi Magyar Matematika Olimpián

Eredményes adys diákok a XXVII. Nemzetközi Magyar Matematika Olimpián

Az idei tanévben Kaposvár adott otthont a XXVII. Nemzetközi Magyar Matematika Olimpiának. Az országos szakaszon elért kiváló eredmények alapján iskolánkat három diák képviselte a versenyen: Barabás Zóra 10.D, Salánki Miklós 11.D és Árva Norbert Ákos 9.D osztályos tanulók. Erdélyből 40 diák vehetett részt a nemzetközi döntőn, és mérhette össze tudását  Felvidék, Kárpátalja, Délvidék és Magyarország matematikai tehetségeivel.  A versenyen Árva Norbert Ákos a III. díjat  szerezte meg és Salánki Miklós dicséretben részesült. Felkészítő tanáruk: Báthori Éva. Gratulálunk!2018. május 04.

"Néhai való jó Mátyás király" a Varadinumon

"Néhai való jó Mátyás király" a Varadinumon

2018. május 4-5-én a XXVII. Festum Varadinum ünnepségsorozat keretében került sor a “Néhai való jó Mátyás király” - Hunyadi Mátyás, a reneszánsz uralkodó című történelmi vetélkedőre. Idén XX. alkalommal szerveztek iskolánkban történelemversenyt a Kárpát-medencei középiskolások számára.2018. április 23.

Nem mindennapi siker az Apáczai Csere János magyar nyelv, irodalom és kultúra nemzetközi tantárgyversenyen

Nem mindennapi siker az Apáczai Csere János magyar nyelv, irodalom és kultúra nemzetközi tantárgyversenyen

Idén a székelyudvarhelyi Tamási Áron Líceum adott otthont a magyar tantárgyverseny nemzetközi döntőjének. Az Ady-líceum két diákja, István Zsuzsanna (11.A) és Kurucz Csenge (10.E) az előkelő III. helyen végzett a megmérettetésen. Ezzel az utóbbi évek magyar olimpiáinak legjobb eredményét hozták, hiszen a nemzetközi döntőbe bejutni önmagában is nagyszerű eredmény. 2018. április 19.

SPEAK OUT, avagy legyünk angolul (is) kreatívak!

SPEAK OUT,  avagy legyünk angolul (is) kreatívak!

Idén április 19-én került sor a SPEAK OUT angol nyelvű monológ- és kreativitásverseny megyei szakaszára. A helyszín, mint minden évben, a Megyei Könyvtár amfiteátruma volt. A verseny két kategóriában zajlott: kreatív írás és monológverseny, természetesen mindez angolul. Olvass tovább...2018. április 18.

Díjakkal jöttek az irodalmi tantárgyversenyről

Díjakkal jöttek az irodalmi tantárgyversenyről Nagyenyeden szervezték meg a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyversenyt, amelyen előkelő helyezéseket ért el a nagyváradi Ady Endre Líceum három diákja, illetve egy köröstárkányi kislány.

2018. április 17.

Történelem tantárgyverseny Sepsiszentgyörgyön

Történelem tantárgyverseny Sepsiszentgyörgyön

Április 4-6. között második alkalommal szervezték meg az országos magyarságtörténelem tantárgyversenyt, amelyen 6-7. osztályosok vettek részt. Házigazdánk a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum volt.

Iskolánk VII. osztályos diákjai, Papp Richárd és Varga Ádám a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem különdíjával térhettek haza. Felkészítő tanáruk: Fazakas Gábor.

 2018. április 11.

Nagyszerű eredmények a magyar tantárgyverseny országos szakaszán

Nagyszerű eredmények a magyar tantárgyverseny országos szakaszán

Kitűnően szerepeltek diákjaink a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszán, Nagyenyeden. Az április 5.és 7. között zajló versenyen Kurucz Csenge (10.E) és  István Zsuzsa (11.A) második díjas lett, Szabó Kincső (8.B) pedig harmadik díjjal tért haza. Különdjat Rázmán Botond (7.B) és Baranyi Tünde (9.D) kapott. Felkészítő tanáraik: Ferkő Emília, Kirkósa Enikő és Sarkadi Viktória. A dobogós helyezettek egyben Románia 24 fős olimpiai csapatának tagjai is a nemzetközi döntőben.

 

http://www.erdon.ro/dijakkal-jottek-az-irodalmi-tantargyversenyrol/3833086

 2018. március 26.

Megyei helyezések és továbbjutók magyar nyelvi és irodalmi versenyeken

Megyei helyezések és továbbjutók magyar nyelvi és irodalmi versenyeken Szépen szerepeltek idén is diákjaink a nyelvész, helyesírási és irodalmi versenyeken. A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny , a Nyelvész-Bendegúz nemzetközi tanulmányi verseny és a  Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei fordulóján is vannak első, második, harmadik díjasaink és dicséreteseink is. 

2018. március 23.

Cultura Nostra vetélkedő – Reflektorfényben a kiegyezés

Cultura Nostra vetélkedő – Reflektorfényben a kiegyezés

2018. március 23–25. között rendezték meg a Cultura Nostra történelmi vetélkedő döntőjét. A versenynek a Pannonhalmi Főapátság, illetve a Bencés Gimnázium adott otthont. A téma ebben az évben a dualizmus kora volt.

A tanév elején indult vetélkedőnek három fordulója volt. A nagyváradi adysok csaknem 180 csapatból kerültek be a döntőbe. A csapat tagjai Vura János, Csomós Roland és Kádár Orsolya voltak. Ők hárman a XI. osztály matematika-informatika szakos tanulói. Felkészítő tanáruk Fazakas Gábor tanár úr. A versenyre a diákokat osztályfőnökük, Báthori Éva tanárnő kísérte el....à2018. március 23.

Tóth Árpád szavalóverseny

Tóth Árpád szavalóverseny

Mint minden évben, az idén is a debreceni Tóth Árpád Gimnázium – a névadó költő születésnapja alkalmából – szavalóversenyt hirdetett, amelyen a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum is képviseltette magát.

 2018. március 23.

Adys diákok az országos vallás tantárgyversenyen

Adys diákok az országos vallás tantárgyversenyen

Az Ady Endre Elméleti Líceumot az országos vallás tantárgyversenyen iskolánk két diákja képviseli: a református diákok közül  Szabó Zselyke, 7.B osztályos tanuló, a katolikusok közül pedig Majercsik Szilárd, 9.D-s diák lett első a tantárgyverseny megyei szakaszán. 2018. március 18.

First Lego League - robotverseny, Bukarest

First Lego League - robotverseny, Bukarest

Bukarestben ismét megszervezték az FLL (First Lego League) robotversenyt, melyen 33 csapat mérte össze tudását. Az Ady-sokk csapata az első helyen végzett. Ezzel továbbjutottak az Észtországban megrendezendő világbajnokságra.2018. március 09.

Sok a tehetséges fiatal matekos

Sok a tehetséges fiatal matekos

Több matematikaverseny eredményeiről számoltak be szerdán a nagyváradi Ady Endre Líceumban. Ekkor tartották meg a Zrínyi Matematika Verseny megyei szakaszának díjátadóját is.

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2018/03/08/sok-a-tehetseges-fiatal-matekos.biharinaplo2018. március 05.

Remek eredmények a Bolyai-matekversenyen

Remek eredmények a Bolyai-matekversenyen 2018. január 5-én rendeztük meg első alkalommal iskolánkban a Bolyai Matematika Csapatverseny 9-12. évfolyamos elődöntőjét. Iskolánk a Hunnia-Dél (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye, valamint Erdély) régióhoz csatlakozott, ahol évfolyamonként több, mint 100 csapat versengett a minél jobb helyezésért, illetve az országos döntőre való kijutásért. Iskolánkat 9 csapat képviselte, ebből négy a legjobb hat között végzett.

2018. február 09.

Adysok az országos matematika olimpián

Adysok az országos matematika olimpián

Az elmúlt hétvégén a szovátai  Domokos Kázmér Gimnázium szervezte meg a magyar diákok számára a matematika olimpia országos szakaszát. Bihar megyét 23 diák képviselte, köztük nyolc adys: Halász Kristóf és Székedi Péter 5.osztályból, Bődi Kincső Lilla 8. -ból, Divin Judit és Árva Norbert Ákos 9. osztályból, Barabás Zóra 10. osztályból, Salánki Miklós 11.  és Jakabffy Balázs 12. osztályból. 2018. január 20.

Implom József helyesírási verseny

Implom József helyesírási verseny

2018. január 20-án a Mihai Eminescu Főgimnázium adott otthont a középiskolásoknak szóló Implom József helyesírási verseny megyei fordulójának. A verseny tollbamondásból és helyesírási feladatlap megoldásából állt. 2018. január 20.

Eredményes tájfutók

Eredményes tájfutók

2018.január 18-21. között ismét megrendezték Románia Országos Sítájfutó Bajnokságát. Idén a Bucsin-tetőn zajlott a verseny, melyen iskolánkat Závodszky Tamás tanár-edző és hat diák képviselte.

 2017. december 21.

Bukarestben díjazták a nemzetközi versenyek legjobbjait - köztük adysokat is

Bukarestben díjazták a nemzetközi versenyek legjobbjait - köztük adysokat is

Összesen 168 diákot hívtak meg az országból erre az eseményre, ezért vagyunk kiemelten büszkék diákjaink: Árva Norbert, Divin Judit, Kurucz Csenge és Schmidt Anita részvételére.

(A Bihari Napló beszámolója)2017. december 13.

Szép eredmények a Bolyai Matematika Csapatversenyen

Szép eredmények a Bolyai Matematika Csapatversenyen

Az előző évekhez hasonlóan, az idei tanévben is az Ady-líceumban rendezték meg a Bolyai Matematika Csapatverseny Bihar megyei szakasza. Iskolánk diákjai újfent ügyeskedtek. A hetedikesek közül az Anyacsavar nevet viselő csapat, melynek tagjai Farkas Ábel, Kulpinszky Gergő, Molnár Dávid és Rázmán Botond 136 ponttal megyei elsők lettek, ezzel kiérdemelték a részvételt a Kárpát-medencei döntőben. Felkészítőjük Vad Márta tanárnő.

A döntőnek Budapesten a Veress Péter Gimnázium adott otthont. A november 18-án megrendezett végső fordulóban diákjaink az igen erős mezőnyben a 24. helyezést érték el. Gratulálunk fiúk, ügyesek voltatok!

 2017. december 09.

FLL robotverseny

FLL robotverseny

Az Ady-líceum két csapattal is részt vett a First Lego League robotverseny regionális döntőjén, Debrecenben nagyszerű eredménnyel!

Olvass tovább...

 2017. december 03.

DEIK Regionális Programozó Csapatverseny 2017

DEIK Regionális Programozó Csapatverseny 2017     V. lett a 01000101-es csapat a DEIK Regionális Programozó Csapatversenyen.
   2017. december 3-án, vasárnap került sor a Debreceni Egyetem Informatika Kara által szervezett DEIK Regionális Programozó Csapatversenyre, ahol három kategóriában versenyeztek a maximum három fős csapatok: középiskola (28 csapat), egyetem (22 csapat), nyílt (8 csapat).

2017. október 29.

Harmadik lett Amarilla (Létra a PADIF-on)

Harmadik lett Amarilla (Létra a PADIF-on)

Iskolánk színjátszó csoportja, a Létra újból sikerrel borítékolta az október 27–28. között megrendezett Partiumi Diákszínjátszó Fesztivál (PADIF) tizenkilencedik kiadását. A rendkívül színes, meglepetésekkel teli mezőny a színjátszók korának függvényében több szekcióra oszlott, ezek közül a 9–10. osztályos korcsoport harmadik helyezettjei lettek a létrások – szorosan a győztes kovásznai Kőrösi Csoma Sándor diákszínpad és a szatmárnémeti Ködik mögött.2017. október 29.

Ügyes adysok a nemzetközi magyar tantárgyversenyen, Pécsett

Ügyes adysok a nemzetközi magyar tantárgyversenyen, Pécsett

"Az utazás toposzától kezdve az apácák lelki világáig mindent meg tudtunk beszélni" – idézi fel Csenge a verseny hangulatát. Az Apáczai Csere János Magyar Nyelv, Irodalom és Kultúra nemzetközi tantárgyversenyt októberben szervezték Pécsett. Az Ady-líceum ismét büszke lehet diákjaira: Kurucz Csenge és Schmidt Anita dicséretet (4. helyezést) kaptak tudásukért. Gratulálunk a szép teljesítményhez!

Olvasd el Csenge beszámolóját a versenyről!

 2017. október 27.

Tantárgyversenyek országos díjazottjainak elismerése

Tantárgyversenyek országos díjazottjainak elismerése

A Polgármesteri Hivatal oklevéllel és pénzjutalommal értékelte azoknak a diákoknak és tanároknak a munkáját, akik az elmúlt tanévben a tantárgyversenyek országos döntőjén helyezést értek el. 

http://www.erdon.ro/diakokat-dijaztak-a-nagyvaradi-tanacsulesen/3661286

http://www.oradea.ro/stiri-oradea/primaria-oradea-a-premiat-65-de-olimpici-cu-rezultate-deosebite-la-olimpiadele-na-539-ionale

 2017. július 15.

Megérte fellebbezni az érettségi eredményeket

Megérte fellebbezni az érettségi eredményeket

Bihar megye legnagyobb magyar tannyelvű középiskolája, a nagyváradi Ady Endre Líceum összességében nagyon jó eredményt ért el az idei érettségin. Vad Márta igazgatónő megítélése szerint az érettségi lebonyolítása megfelelő volt.

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2017/07/13/megerte-fellebbezni-az-erettsegi-eredmenyeket.biharinaplo2017. július 03.

Adys diák a Kárpát-medencei helyesírási verseny döntőjében

Adys diák a Kárpát-medencei helyesírási verseny döntőjében

2017. május 19. és május 21. között rendezték meg a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny XX. jubileumi Kárpát-medencei döntőjét Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 

A versenyen Magyarország és öt határon túli magyarlakta terület 5-8 osztályos tanulói vettek részt.2017. június 27.

Nyolcadikosok országos felmérője

Nyolcadikosok országos felmérője

A magyarul vizsgázó Bihar megyei nyolcadikosok közül adys diákok érték el a legjobb eredményeket.Divin Judit, Kor Márk, Bíró Tímea, Árva Norbert és Bakos Dóra foglalták el az első öt helyet a megyében a magyarul tanuló diákok között. Ugyancsak diákjaink érdeme, hogy 7 darab 10-es jegy is született matematikából. Minden diákunk átmenő átlagot kapott, ezzel 100%-os az átmeneteli arányunk. Mindenkire büszkék vagyunk!

http://itthon.transindex.ro/?hir=47668

http://evaluare.edu.ro/Evaluare/CandPerScoalaIAD.aspx2017. június 24.

Bolyai matematika csapatverseny, nemzetközi szakasz

Bolyai matematika csapatverseny, nemzetközi szakasz

Bihar megyéből 2 csapat is elnyerte a jogot, hogy még számos erdélyi, magyarországi, vajdasági és németországi csapat társaságában 2017. június 24-26-án, Budapesten részt vehessen a Bolyai matematika csapatverseny végső, nemzetközi szakaszán. 
Az Ady Endre Elméleti Líceumot képviselő Divin Judit, Bíró Timea, Árva Norbert, Balogh Soós Hunor diákok alkotta csapat az elérhető maximális pontszámmal, a nyolcadikosok csapatversenyében mindenkit maguk mögé utasítva, a neves budapesti Fazekas Mihály Gimnázium csapatával holtversenyben első helyezést ért el. Az adys  diákokat Báthori Éva tanárnő készítette fel, és kísérte el a versenyre.

 2017. május 13.

Adys sikerek az Irenaeus fizika- és találmányversenyen

Adys sikerek az Irenaeus fizika- és találmányversenyen

Május 13-án zajlott iskolánkban a 13. alkalommal megrendezett Irenaeus fizika- és találmányverseny. Az 53 versenyző Bihar, Fehér és Maros megye tíz iskolájából jött. Diákjaink ismét remekeltek. Gratulálunk Salánki Miklósnak és Árva Norbertnek az I. díjhoz, Divin Juditnak a II., Guba Áron Máténak és Kristófi Mihálynak a III. díjhoz, Farkas Ábelnek, Takács Anna Őszikének, Kovács Sándornak és Kozma Tamásnak a dicsérethez. Bővebben...2017. május 11.

Bihar megyei tudásbajnokok

Bihar megyei tudásbajnokok

Április 7-én zajlottak Magyarországon és hazánkban (Bihar megye és Maros megye) a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia szervezésében a Tudásbajnokság megyei döntői. Jön az országos.

http://www.biharinaplo.ro/helyi/2017/05/10/bihar-megyei-tudasbajnokok.biharinaplo2017. május 09.

Országos döntőben az információtechnológia tantárgyversenyen

Országos döntőben az információtechnológia tantárgyversenyen

A verseny megyei szakaszán a X. osztályosok között Fándly Gergő Zoltán (X.D) végzett az első helyen, így ő képviseli Bihar megyét az országos szakaszon. Az informatika tantárgyversenyen Gergő a III. helyen végzett. Felkészítő tanára: Hibácskó Gizella. 

Gratulálunk Gergő eddigi teljesítményéhez, és sok sikert kívánunk neki az országos szakaszon!2017. május 06.

Adys diákok szereplése Szalontán

Adys diákok szereplése Szalontán

Tíz diák és három tanár képviselte Nagyváradot a 2017. május 6-án Nagyszalontán megrendezett tudományos Diákkonferencián. A versenyzők fizika, tudománytörténet és biológia témakörökben mérhették össze tudásukat.

Az adys diákok ismét jó eredményeket értek el.

Bővebben...2017. május 02.

Nagyszerű eredmények a magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos döntőjén

Nagyszerű eredmények a magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos döntőjén Több díjat is elhoztak diákjaink Besztercéről, a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos döntőjéről.

2017. április 20.

Harmadik hely a Zrínyi döntőjében!

Harmadik hely a Zrínyi döntőjében!

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjén iskolánkat 6 diák képviselte: Deli Attila (7.o.), Árva Norbert Ákos (8.o.), Kovács Sándor (9. o.), Salánki Miklós (10.o.), Jakabffy Balázs (11.o.), valamint Divin Péter (12.o.). Díjakban most sem volt hiány.

 2017. április 19.

Országos döntőben a magyarságtörténeti olimpián

Országos döntőben a magyarságtörténeti olimpián

Az idei tanévben először szervezték meg a magyarságtörténelem olimpiát Romániában. A megyei fordulón nagy örömünkre Papp Richárd és Guba Áron (6.o.), valamint Nemes Eszter és Szabó Kincső (7.o.) továbbjutottak az országos döntőre. Felkészítő tanáraik Pócsi János és Apáti Tímea voltak. Gratulálunk!2017. április 12.

XXVI. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny 2017. március 23-27.

XXVI. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny 2017. március 23-27.

Felvidéken, Somorján rendezték meg az idén a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt. Iskolánkból Divin Péter XII. C osztályos tanuló jutott ki, és vett részt a verseny nemzetközi szakaszán. 2017. április 11.

Közgáz versenyen Kolozsváron

Közgáz versenyen Kolozsváron

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete és a Pro Oeconomica Egyesület szervezésében 2017. március 24-26. között kilencedik alkalommal került megrendezésre a Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvénysorozat. Iskolánk csapata, a "Business Bulldogs" két nehéz forduló után bejutott a kolozsvári döntőbe, ahol 16 csapattal mérte össze közgazdasági tudását. Két fárasztó versenynap után csapatunk dicséretben részesült, valamint sok pozitív élménnyel és tapasztalattal gazdagodva tért haza.

 2017. április 10.

Országos helyezések nyelvi és irodalmi versenyeken

Országos helyezések nyelvi és irodalmi versenyeken Helyesírási és nyelvhelyességi, illetve versmondó versenyek országos döntőjében is remekeltek diákjaink: Rázmán Botond (6.o.), Kapalai Gergő (8.o.), Guba Áron Máté (6.o.) dobogós helyezéseket értek el. 

2017. április 09.

Kiváló eredmények az országos matekversenyen

Kiváló eredmények az országos matekversenyen

2017 márciusában Szatmárnémetiben rendezték meg az Erdényi Magyar Matematikaverseny országos szakaszát VVIII. osztályos tanulók részére. Diákjaink ismét remekeltek: a VIII. osztályosok között Árva Norbert II. díjas lett, Divin Judit pedig dicséretet kapott. Ezzel mindketten kvalifikálták magukat az Ukrajnában,  Beregszászon tartandó nemzetközi versenyre. Gratulálunk mind a diákoknak, mind felkészítő tanáruknak, Báthori Éva tanárnőnek!2017. március 29.

Országos bajnokok

Országos bajnokok

Romániában ebben az évben szervezték meg először a First Lego League (FLL) versenyt, melyre huszonhárom csapat nevezett az országból. Az adysok csapata ismét bizonyított.2017. március 28.

Összeállt az olimpiai csapat

Összeállt az olimpiai csapat

A Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei fordulóján 7 diákunk lett első, illetve második helyezett, és ezzel bekerült Bihar megye 11 tagú olimpiai válogatottjába.

 2017. március 28.

Eredményes nyelvÉSZkedők

Eredményes nyelvÉSZkedők A Bendegúz-nyelvÉSZ anyanyelvi tanulmányi verseny megyei döntőjén több diákunkat is díjazták: az ötödikes Blaskó Nóra (5. o.) és Franţiu Alexandra (5.o.) III.,  Székely Renáta (5.o.) II., Divin Judit (8.o.) pedig I. helyezett lett. 

2017. március 25.

Kémiások a nemzetközi versenyeken!

Kémiások a nemzetközi versenyeken!

Az Irinyi János kémiaverseny országos szakaszán részt vevő diákjaink közül ketten jutottak ki a nemzetközi döntőre: Vezsenyi Ákos (10.o.) és Jakabffy Balázs (11.o.).

Az V-VIII. osztályos diákok számára kiírt Hevesi György kémiaverseny országos szakaszán, Kolozsváron Árva Norbert (8.o.) I. helyezést ért el, Deli Attila (7.o.) pedig III. lett.2017. március 19.

Az Erdélyi Magyar Matematikaverseny országos szakaszán elért eredményeink

Az Erdélyi Magyar Matematikaverseny országos szakaszán elért eredményeink

Nagyszerű eredmények születtek a XXVII. Erdélyi Magyar Matematikaverseny országos szakaszán: Divin Péter (12.o.), Salánki Miklós és Vezsenyi Ákos (10.o.) diákjaink ismét remek teljesítményt nyújtottak. Ezzel kivívták a nagyszerű lehetőségét annak, hogy részt vegyenek az NMMV-n, azaz a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen, mely az idén Somorján, Szlovákiában kerül megrendezésre. Báthori Éva tanárnő készítette fel őket. Sok sikert kívánunk a megmérettetésen! 2017. március 18.

Továbbjutóink fizikaversenyek országos szakaszaira

Továbbjutóink fizikaversenyek országos szakaszaira

Újabb jó hírekkel szolgálhatunk: a fizikaolimpia megyei szakaszán elért eredményével Salánki Miklós (10.o.) és Árva Norbert (8.o.) továbbjutott a verseny országos szakaszára!

Öt diákunk az ÖvegesVermes fizikaverseny országos szakaszára jutott tovább: Árva Norbert és Divin Judit (8.o.), Kovács Sándor (9.o.), Salánki Miklós (10.o) és Kozma Tamás (11.o.). Felkészítő tanáraik Bogdán Károly tanár úr és Năndrean Enikő tanárnő.

Mindenkinek gratulálunk, jó felkészülést kívánunk az országos szakaszra!2017. március 07.

Zrínyi Ilona matematikaverseny – díjátadó ünnepség

Zrínyi Ilona matematikaverseny – díjátadó ünnepség

Március 6-án délután került sor a Zrínyi Ilona matematikaverseny megyei szakaszának díjátadó ünnepségére. Diákjaink újra bizonyítottak: a magyarországi döntőn iskolánkat képviseli Deli Attila (7.o.), Árva Norbert (8.o.), Kovács Sándor (9.o.), Salánki Miklós (10.o.), Jakabffy Balázs (11.o.) és Divin Péter (12.o.). Felkészítő tanáraik Nagy Enikő Ilona, Báthori Éva, Bődi János és Bors Violetta matematikatanárok.

Gratulálunk!2017. március 07.

Remekeltek a fizikusaink

Remekeltek a fizikusaink

Február végén, a megyei fizikaolimpián ismét megcsillogtatták tehetségüket iskolánk fizikát szerető diákjai.
Sikeres szereplésük eredményeképpen az országos szakaszon képviselnek minket Árva Norbert (VIII. osztályos), és Salánki Miklós (X. osztályos) diákjaink. Bogdán Károly tanár úr készítette fel őket. 

Hajrá fiúk, csak így tovább!2017. március 06.

Vidám versmondóink az országos döntőben

Vidám versmondóink az országos döntőben

A Vidám versek versmondó versenyének három megyei továbbjutója közül ketten adysok. Az 5-6.-osok kategóriájában a hatodikos Guba Áron Máté, a 7-8.-osok kategóriájában pedig a nyolcadikos Kapalai Gergő lett a legjobb. Nekik lesz majd alkalmuk szép és kifejező szövegmondásukat újra bizonyítani a szatmári döntőben. 

 2017. március 05.

5-8. osztályos döntőseink helyesírási versenyeken

5-8. osztályos döntőseink helyesírási versenyeken

A Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny megyei első díjasa a hatodikos Rázmán Botond, aki a nagyváradi döntőben képviseli majd az iskolát.

A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny adys győztese szintén Rázmán Botond, második helyezettje pedig az ötödikes Székely Renáta. Ők ketten vesznek majd részt a Kolozsváron megrendezendő országos szakaszon. Felkészítő tanáraik Sarkadi Viktória és Kirkósa Enikő

Gratulálunk!2017. március 04.

Továbbjutóink országos kémiaversenyekre

Továbbjutóink országos kémiaversenyekre

A Hevesi György VII. és VIII. osztályosoknak szóló kémiaverseny megyei szakaszáról továbbjutottak az országosra Deli Attila hetedikes és Árva Norbert nyolcadikos diákjaink. Ciubotariu Éva és Takács Tünde tanárnők készítették fel őket.

Az Irinyi János IX., X., és XI. osztályos diákoknak szóló kémiaverseny megyei szakaszáról az országos szakaszra továbbjutott a IX. osztályos Kovács Sándor,  X. osztályos Vezsenyi Ákos és a XI. osztályos Jakabffy Balázs. Felkészítő tanáraik ugyancsak Ciubotariu Éva és Takács Tünde tanárnők voltak.

Gratulálunk a szép eredményekhez! 2017. január 31.

Továbbjutók az 5-8. osztályos EMMV országos szakaszára

2017. január 26-án zajlott le az EMMV megyei szakasza az V- VIII. osztályos diákok számára. Ennek eredményeként jutottak tovább a márciusi országos döntőre diákjaink: Bihari Dániel  Gergő és Bimbó Zorka ötödikes, valamint Árva Norbert és Divin Judit nyolcadikos diákok. Gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak egyaránt!

2017. január 14.

Országos döntőseink a helyesírási versenyen

A középiskolások Implom József  helyesírási versenyének megyei szakaszán Jakabffy Balázs, XI. osztályos diákunk I. helyen, Kohán Zsófia,  IX. osztályos diáklányunk VI. helyen végzett, így továbbjutottak az országos döntőbe, ami  2017. február 2- 4. között kerül megrendezésre Sepsiszentgyörgyön. Felkészítőik Kirkósa Enikő és Sarkadi Viktória tanárnők.
Ügyesek voltatok, csak így tovább!

2016. december 13.

Döntőben a Junior Freshhh versenyen

Döntőben a Junior Freshhh versenyen A MOL által támogatott nemzetközi Junior Freshhh természettudományi csapatversenyre idén több, mint 520 csapat jelentkezett. A diákok először egy 4 fordulós online versenyen mérhették össze tudásukat matematikából, fizikából, kémiából, biológiából és földrajzból, ami 2 és fél héten át folyt. Itt az Ady Endre Elméleti Líceum csapata, az ∫ aspiri dn, első helyen végzett, méghozzá úgy, hogy a maximum 1200 pontból 1198-at gyűjtöttek össze és meghívót kaptak a döntőbe.

2016. november 28.

Bukaresti díjkiosztón a legeredményesebb diákjaink

Bukaresti díjkiosztón a legeredményesebb diákjaink A román tanügyminisztérium meghívására az év végén néhány kiváló diák, tanáraik és az iskola igazgatónője Bukarestbe utazott. A minisztérium az idén is jutalmazta azokat a diákokat, felkészítő tanáraikat és iskoláikat, akik kiváló eredményeket értek el egy-egy tantárgyverseny nemzetközi szakaszán.

2016. november 25.

„Ady-sokk” a robotolimpián

„Ady-sokk” a robotolimpián Tizedik helyezést ért el az Új-Delhiben megrendezett robotolimpián az Ady Endre Középiskola 3 fős csapata: Kozma Gergő-Tamás, Kristófi János-Mihály és Papp-Bálint Gergő, XI-es diákok.

2016. november 19.

Robotverseny FLL (First Lego League)

Robotverseny FLL (First Lego League) Az Ady-SOKK csapata részt vett a Debrecenben megrendezett FLL (First Lego League) regionális robotversenyen, és elsőként jutott tovább a Közép-Európai Döntőbe.

2016. november 18.

Sikerhétvégéjük volt az adys diákoknak

Sikerhétvégéjük volt az adys diákoknak

Az elmúlt hétvégén három nemzetközi természettudományos versenyben is nagy sikereket értek el a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum diákjai. Az alábbiakban összegezzük a versenyeket, valamint az adys diákok által elért szép eredményeket.

http://www.biharinaplo.ro/helyi/2016/11/22/sikerhetvegejuk-volt-az-adys-diakoknak.biharinaplo2016. április 25.

Diákvetélkedő 1956-ról

18. alkalommal szervezte meg a nagyváradi Ady Endre Középiskola a Kárpát-medencei középiskolások történelmi vetélkedőjét Hősiesség-Tisztesség-Méltóság, címmel, mely az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának állított emléket.

2016. március 21.

Nem lanyhul az adysok díjéhsége

A nagyváradi Ady Endre Líceum diákjai ismét remekül szerepeltek a különböző tantárgyversenyeken. Az alábbiakban számba veszük a legutóbbi sikereiket. 

2015. május 08.

Történelemből mérték össze tudásukat

Május 8-án és 9-én zajlott le a tizenhetedik alkalommal megszervezett Varadinum történelmi verseny, a XXIV. Festum Varadinum keretében. A komoly hagyománnyal bíró megmérettetésnek az Ady Endre Elméleti Líceum adott helyet

2013. július 01.

Bethlen Gábor fejedelem nyomában

A Festum Varadinum keretében megrendezett, Kárpát-medencei középiskolások történelmi vetélkedője címet viselő verseny díjazottjai a Rákóczi Szövetség által felajánlott különdíjnak köszönhetően tanulmányi kiránduláson vettek részt, melynek tematikája követte az idei verseny témáját, amely Erdély aranykora, azaz a XVII. század, ezen belül is Bethlen Gábor uralkodása volt.

2013. április 26.

Szervezők és dobogósok! :)

Erdély aranykoráról szóló történelmi vetékedő Idén is megszervezte iskolánk a Festum Varadinum keretein belül a már hagyománnyá vált történelmi vetélkedőt. Az idei téma Erdély aranykora volt, melynek fő alakja Bethlen Gábor erdélyi fejedelem. Kárpát-medencei vetélkedőnkre idén tizenöt csapat nevezett be, Nagyváradot pedig négy csapat képviselte (három adys és egy eminescus).

2009. május 18.

Apáczai Csere János Nemzetközi Magyar Nyelv- és Irodalom Tantárgyverseny

Május 18-22. között iskolánk volt a házigazdája a magyar nyelv- és irodalom tantárgyverseny Kárpát-medencei döntőjének. A Bihar, Kolozs, Szatmár, Szilágy, Hargita és Kovászna megyéből érkezett csapatok mellett Magyarországról, Szerbiából és Ukrajnából is érkeztek diákok, hogy tanúbizonyságot tegyenek nyelvi és irodalmi tudásukról, kreativitásukról, és nem utolsó sorban, hogy megismerjék egymást, s megismerkedjenek Nagyvárad kultúrájával.


© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad