Szabadság születik…

2012. március 15.

Címmel az Ady Endre Líceum X és XI-es tanulói Fleisz Judit tanárnő vezetésével ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról , nemzeti ünnepünkről az iskola dísztermében.
A zenés-verses összeállításban felelevenítették a 12 pont, a Nemzeti dal születését, a márciusi ifjak lelkesedését Petőfi Sándor, Vajda János, Vörösmarty Mihály, Czuczor Gergely, Juhász Gyula verseivel. A forradalmi hangulatot Kossuth Lajos toborzó beszéde valamint az iskola néptáncosainak előadása fokozta.
Az ünnepség a Himnusz eléneklésével ért véget. Az ünneplő egybegyűltekhez Tóth Márta igazgatónő szólott kihangsúlyozva, hogy március 15-ke az egész magyar nemzet ünnepe melyet méltóképpen kell közösen megünnepelnünk.
 




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad