Egy kis angolóra...... avagy művészetek az iskola falain túl

2022. november 07.

Ragyogó októberi  napsütésben látogattunk el a 7.B osztállyal az Art Nouveau Múzeumba, vagyis a Darvas-házba. Látogatásunk apropója a művészetek voltak, kiindulópontnak a 6. osztályos angol tankönyv szolgált, s a téma lezárásaként nemcsak beszélgettünk, illetve videókat néztünk arról, hogy mi is a művészet, illetve fontos-e, hanem el is látogattunk a Darvas-házba. Itt ízelítőt kaptunk abból, hogy mi is a szecesszió, avagy az Art Nouveau, mik a jellemzői, illetve kik voltak e ház hajdani lakói, és hogyan élhették hétköznapjaikat. Megtekintettünk pár időszakos kiállítást, illetve nagy sikert aratott az “Egy gyerek hétköznapjai” vetítés, miközben kicsit meg is pihenhettünk.

Nagy sikere volt ennek az angolórának, jó lehetőség arra, hogy kilépjünk picit a megszokottból, s együtt fedezzük fel Nagyvárad szépségeit!

Fazekas Csilla




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad