11.C - Iskola másként

2023. november 06.

Amikor valami nagyon jó, az nagyon hamar el is telik. Nem volt ez másképpen az Iskola másként hetében sem.

Karrierorientációval kezdtük a hetet, melyet a Partiumi Egyetemen dr. Veres Ottilia Angol Street art című látványos bemutatójával folytattunk.

Majd jött egy csapatépítő kökénytúra szalonnasütéssel.

A hetünk pszichológiai önismereti teszttel folytatódott, ahol megismertük az erősségeinket, és hogy a gyenge pontjainkon hogyan tudnánk javítani. Ráhangolódás után, az önbizalom erősítése és a csapatban való együttműködés játékos formában történő gyakorlása következett Kocsis Gyula színművész közreműködésével.

Majd ismét utaztunk. A Temesvári Műszaki Egyetemen mágneses folyadékokkal, szilárdságtannal, folyadékok mechanikájával ismerkedtünk meg. Románia legrégebbi, turbinákkal és szivattyúkkal való kísérletezés céljából felszerelt laboratóriuma igazi ínyencfalat volt számunkra. Az Elektronika Egyetemen láthattunk egy 5G hálózatot laboratóriumi körülmények között, majd gyakorlatias feladatokon keresztül kipróbálhattuk a szenzorok programozását.

A hét megkoronázása, egykori diákunk Vad Bertalan szoftverfejlesztő mindennapjai jelentették, ahol betekintést nyertünk abba, hogyan valósul meg a tervezéstől a kivitelezésig egy számítástechnikai projekt.
© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad