Irodalommal, néprajzzal kapcsolatos versenyek, vetélkedők

2015. január 27.

Első helyezettek lettek V-VIII.-os és IX-XII.-es diákjaink is az első ízben megrendezett Novella-vetélkedőn. A megyei szintű versenynek a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium adott otthont.
Az V-VIII.–os csapat tagjai: Baranyi Tünde, Flóra Katinka, Kohán Zsófia, Kovács Erika .
A IX-XII.–esek csapatát Jock Evelin, Kecskés Dalma,Nagy Tamás, Szilágyi Boglárka alkotta.
A regionális Partiumi Ady Endre Szavalóversenyen IX-X. osztályos kategóriában Nagy Tímea és Papp Alma dicséretben részesültek, a XI-XII. osztályosok kategóriájában pedig Nagy Tamás II. díjat, Holt Dávid pedig dicséretet kapott.
A Nyüstölő megyei néprajzi vetélkedőről dicsérettel távoztak az V-VIII. osztályosok. A Baranyi Tünde, Filip Borostyán, Flóra Katinka, Kohán Zsófia, Kovács Erika, Kovács Norbert alkotta csapat nyelvi, irodalmi, néprajzi, történelmi és földrajzi tudását is bizonyította a hatórás, maratoni vetélkedőn.







Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad