Környezettudatosságra való nevelés az Adyban

2015. március 20.

A nagyváradi Ady Endre Líceum az Eco Bihor vállalattal együttműködésben a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára és a környezet tudatos megóvására hívta fel a figyelmet az iskola könyvtárában való találkozásaik alkalmával. Ezeken az iskola V-VIII. osztályos diákjai vettek részt. A diákság érdeklődve követte végig az előadásokon elhangzottakat, tudatosította az újrahasznosítás folyamatát, előnyeit, eredményeit. A diákok végigkövethették egy üdítősdoboz útját a konyhai kukától, az igloo-on/sárga zsákon keresztül a hulladékválogató csarnokig, a válogatásig, bálázásig. Kiderült, hogy mi a különbség szemét és hulladék között, hogy hogyan készülnek a petpalack újrahasznosításából származó ruhadarabok, hogy melyek a papír újrahasznosításának lehetőségei, vagy az üveg, a fém, az elemek, izzók, ruhadarabok, újrahasznosításának körülményei és a környezetre való kihatásai a helytelen tárolás miatt. Szó esett a komposztálásról is, illetve arról, hogy elektromos áram előállítására is nyílik lehetőség a hulladékgazdálkodásban.
Az ötletes, lelkes és szakszerű előadásokat Jakob Zoltán és Szilágyi Orsolya tartotta. A találkozókat Makai Bölöni Judit és Fazakas Gábor szervezte meg.











Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad