O lecție în limbajul mimico-gestual

2024. szeptember 10.

În data de 10.09.2024 l-am avut invitat la clasa a VII-a B pe artistul și formatorul surd Remus Ilisie care i-a învățat pe elevi câteva lucruri legate de cultura surzilor, de limbajul mimico-gestual și de dactileme. Copiii au învățat diferite formule de salut, precum „Bună dimineața!”, „Bună ziua!”, „Bună seara!” și „Noapte bună!”, cum să indice în limbaj gestual gradele de rudenie (mama, tata, bunic, bunică, frate, soră, fiică, fiu), anotimpurile, zilele săptămânii și cum să își spună numele folosind dactilemele.

„A fost foarte interesant la ora în care am învățat despre comunicarea prin semne. Mi-a plăcut să descopăr cum se poate conversa doar cu gesturi. A fost o experiență nouă și plăcută. Aș mai participa la astfel de activități. Mama mea este la fel interesată ca mine, în cazul în care doriți să organizați și pentru adulți, ea ar participa.” a mărturisit eleva Dorsonszky Dora în ziua următoare.

„Pentru mine a fost foarte interesantă ora cu Remus, pentru că nu am mai întâlnit așa ceva. Am învățat multe semne. Mi-ar plăcea să mă mai duc la asemenea ore, pentru că am învățat ceva nou pentru mine. Literele mi-au părut destul de ușoare, dar lunile foarte grele.”, a spus Fekete David.

Luminița Hegyes




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad