Olvass többet!

2024. október 04.

Október 4-én pénteken a debreceni Szabó Magda Emlékmúzeumban az Olvass többet! nemzetközi irodalmi verseny keretében a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum diákjai is részt vettek: Kövér Sára, Köteles Nóra és Rázmán Orsolya. Nagyon tartalmas és szép napunk volt és könyvtárunk is új könyvekkel gazdagodott.

 

Egymás megismerése a microgrant pályázat keretében 2024. október 4-én került sor arra, hogy a Könyv barátai hálózat tagjaiként jobban megismerjék egymást a Debreceni Ady Endre Gimnázium, a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum és a Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum diákjai. A nagyváradi diákok és kísérőtanáruk, Makai-Bölöni Judit a Péchybe érkezett, ahol ismerkedtek a könyvtárral és a szakmai képzésekkel, majd csatlakoztak a Szabó Magda Emlékházban az adysok Határtalanul-magyarul című Erasmus+ projektjének vendégeighez,a felvidéki,erdélyi és vajdasági diákokhoz és tanárokhoz. Az Emlékházban a tárlatvezetés után az Olvass Többet első félévi ajánlott olvasmányaiból került sor a felolvasó rendezvényre PeternainéJuhász Zsuzsa, a Debreceni Ady Endre Gimnázium tanára szervezésében. Ebben a környezetben nagyon inspiráló, ugyanakkor megható volt hallgatni a diákok által felolvasott részleteket Szabó Magda Mézescsók Cerberusnak és Nacukava Szószuke Rintaro című műveiből. A microgrant pályázatnak köszönhetően mindhárom iskola számára könyveket vásárolhattunk az Olvass többet! nemzetközi olvasást népszerűsítő program ajánlott olvasmányaiból, melyek egyrészt a három iskola könyvtárának állományait gazdagítják, így tudnak készülni a diákok a verseny írásbeli fordulójára, másrészt jutalmazásra fogjuk felhasználni a köteteket. Köszönjük a lehetőséget! Tavasszal Nagyváradon lesz a felolvasó rendezvény, melyre önkormányzati támogatással a diákokon kívül az érdeklődő könyvbarátokat is szeretnénk meghívni.




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad