Vízi élmények és ki mit tud?

2015. június 21.

Tartalmas, változatos és szórakoztató programokkal zárta idei tanévét is az Ady Endre Líceum 6.A osztálya.
A hagyományos évzáró kirándulásunk helyszíne ezúttal a Tisza-tó és környéke volt. A Tisza-tavi Ökocentrum kilátótornyából megcsodálhattuk Magyarország legnagyobb mesterséges tavának környékét és magát a 127km²-en elterülő tavat, melynek élővilágáról egy háromdimenziós rövidfilmből szereztünk ismereteket. A kisfilmben látottakat, a különleges vízivilágritmusát, színeit, hangjait később testközelből is megtapasztalhattuk egy kishajós kirándulás alkalmával , melyet a nádasok között kialakított vízisétányokon tettünk. A kirándulás igazi attrakciója a másnapi, a sarudiEurocampingből induló kenutúra volt, melynek során három órán keresztül eveztünk a tavon, miközben nemcsak egy remek vízisportot gyakoroltunk, de megtapasztaltuk a csapatmunka igazi előnyeit és szépségét is. A kemping felújított faházaiban való közös alvás pedig csak tovább gazdagította az élmények sorát.
A tanév utolsó napján tartott évzáró műsorban azt mutattuk meg, hogy mennyire sokoldalúak és tehetségesek vagyunk. Néptánccal, népdallal, hip-hoppal, talajtornával, dob-és gitárjátékkal, mazsorett-tánccal, versfaragással és versmondással, zongorajátékkal, hegedűszólóval léptünk színpadra a méltán büszke szülők előtt, és bebizonyítottuk,hogy nyitottak és érzékenyek vagyunk a művészi szépre, sok mindenhez értünk , és azt is, hogy az ilyen alkalmak azok, amikor igazi személyiségünket megmutathatjuk. A műsor végén került sor az év rövid értékelésére, a bizonyítványosztásra és a szülőkkel való kötetlen beszélgetésre is.
És akikkel mindezeket a szép élményeket átéltük: Árva Norbert, Bagdán Kristóf, Balla Dávid, Balogh-Soós Hunor, Bánffi Bence, Baranyi Tünde, Bíró Tímea, Dézsi Kinga, Diószegi Réka, Divin Judit, Gotha Tamás, Kapalai Gergő, Kiss-Dobos Bence, Kor Márk, Kovács Erika, Lakatos Gergő, Lepizsán-Csata Dorottya, Mátyás Géza, Nagy Richárd, Szabó Anna, Szebeni Csongor, Szűcs Márton, Treitli Zalán, Újvárosi Gergő, Zatykó Noémi.



















Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad