A szabadságharc 13 mártírjáról idén is megemlékezett a diákság

2015. október 06.

1849-ben, 166 évvel ezelőtt, az aradi vértanúk életüket adták a szabadságért. Erről az alkalomról október 6-án a XII.-es diákok ünnepi műsorral emlékeztek meg, irányítótanáruk Ardelean Klementina történelemtanár volt.
Az előadás során a D és E osztályok képviselői röviden bemutatták a szabadságharc történéseit és a tizenhárom Aradon kivégzett vértanút, majd részleteket olvastak fel ezek búcsúleveleiből. Alkalomhoz illő dallal indítottak, majd elhangzottak Ady Endre, Kovács István, Petőfi Sándor és Juhász Gyula versei is.
Az ünnepség végén a magyar himnusz csendült fel és gyertyát gyújtottak nemzeti hőseinkért. A műsort követően a IX.-es tanulók osztályfőnökeik kíséretében elhelyezték a kegyelet koszorúit Nagysándor József honvédtábornok emléktáblájánál.

Őrősi Renáta és Aschner Dóra - XII. D












Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad