Halloween

2015. október 29.

Ismét kitört a rémület csütörtökön (október 29-én) az Ady Endre Líceum dísztermében, ahol fergeteges halloweeni buli kezdődött az alkonyat első jeleire. A legkisebbektől a nagyobbakig mindenki kivehette a részét a szórakozásból: volt ott ügyességi játék, angol nyelvi játékok, jelmezverseny, sőt még töklámpás verseny is. A mindent elsöprő játszás közben a büfé vampírfogakkal és más, boszorkánykonyhában előállított finomsággal varázsolta el a gyerekeket. A sok ötletes jelmez komoly bókokat gyüjtött be. A gond csak az volt, hogy nemigen tudhatták a kedveskedni akarók, hogy szépnek vagy inkább rettenetesnek nevezzék a szörnyűséges maszkok viselőit.
Az angol nyelv katedra tanárai minden évben megszervezik egy-egy osztály segítségével ezt a kreativitást provokáló ünnepséget. Az idén a 8. A osztály- osztályfőnöke és angoltanára támogatásával - anyait-apait beleadott annak érdekében, hogy emlékezetes maradjon ez a nap mindenki számára. Izgalommal és lelkesen készítették a műsor elemeit: a dekorációkat, a játékokat és a finom csemegéket. A kisebbek már hetek óta készülődtek az eseményre, és a mindenkit lenyűgözés vágya hajtotta a megfelelő jelmezek kiválasztását, elkészítését.
Órán kivüli bemutatása volt ez az angolszász kultúra egyik legismertebb ünnepének és az angol nyelv bátor és magabiztos használatának. A kezdés előtt még igazításokra szoruló játék-utasítások vidám éneklésben, nyelvtörők ismétlésében, szólánc alkotásában bontakoztak ki néhány perc múlva. Nyeremények sokasága és a lelkes gyerekek produkciói zárták a bulit, melyen gyerek, tanár és szülő is jól érezhette magát néhány óra erejéig. Fáradtan, de elégedetten és boldogan zártuk be a végén a sötétben maradt díszterem ajtaját, meggyőződve ismét arról, hogy az Adyban sosem áll meg az élet!
Írta: Koncz Brigitta




















































Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad