Nyílt napot tartottak az Ady Endre líceumban

2015. december 10.

December 10-én nyílt napot tartottak az Ady Endre líceumban, az esemény meghívottai a kezdő (5. és 9.) osztályokba járó diákok szülei voltak. Nyitó beszédet Vad Márta mondott.

A rendezvény immár hagyomány iskolánkban, hiszen fontos célja, hogy a szülőkkel olyan szoros kapcsolatot építsünk ki, amely segít a hatékony kommunikációban, megértésben, a gyerekek sikeres menedzselésében. Az esemény keretében a szülők személyesen megismerkedhetnek az osztályban tanító tanárokkal, elbeszélgethetnek az igazgatókkal, az iskolapszichológussal, a könyvtárossal, a reprezentatív szülőbizottság tagjaival, a tehetséggondozó csoportok irányítóival, megtekinthetik a különböző laborokat, műhelyeket, idén a jótékonysági sütivásárra készült édességeket is megkóstolhatták.

Program

Ünnepélyes nyitó beszédben Vad Márta igazgató asszony kiemelte a kommunikáció jelentőségét zsúfolt minden napjainkban, valamint a hatékony nevelésben. Ezt követően az iskola kórusa karácsonyi énekekkel köszöntötte a szülőket. A tánccsoport remek salsa-koreográfiáját követte a hetedikesek néptánca (Küküllő-menti szegényes), majd az iskola színjátszó-csapatának előadása. A KisLétra Pázmán lovag című előadásának szövegét Marcutiu Rácz Dóra, tizenkettedikes diák írta át egy Arany-balladából. Ezt követően a szülők az osztályfőnökök vezetésével egy részletesen kidolgozott menetrend szerint körbejárták az iskolát, majd saját osztálytermükben szülői értekezleten összegezhették tapasztalataikat.
Sok szülő ilyenkor lát bele igazán az intézmény működésének-működtetésének menetébe, az egyes katedráknak a munkájába, hall azokról a tevékenységekről, amelyekben a gyerekek tanórákon kívül részt vesznek. A szülők szembesülhetnek azokkal a változásokkal, amelyek az egyes tantárgyak tantervét és módszertanát érintik, és feltehetik felmerülő kérdéseiket ezzel kapcsolatban.
Tapasztalataink szerint a szülők igénylik és szívesen fogadják az iskola nyitottságát, a lehetőségét, hogy részei és alakítói lehetnek az intézményben zajló oktatási-nevelési folyamatnak.

























































Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad