Nyári iskola az Ady Endre Líceumban

2016. július 18.

A román és angol katedra tanárai július 18 és 22. között nyári iskolát szerveztek az Ady Endre Líceumban, immár második alkalommal. A nyári iskola, reméljük, meghatározó programjává fog válni a sokrétű nyári adys tevékenységeknek. A program célja a román és angol nyelv iskolai tanítása során megszerzett tudás gyakorlati alkalmazása. Ez határozta meg a nyári iskola tartalmát, erre épültek a tevékenységek.
A projekt vezető tanárai Durne Estera, Tódor Éva és Butuc-Mayer Veronica tanárnők voltak.
Ez a kezdeményezés a szülőknek azt az igényét elégítette ki, hogy a gyerekek minél több nyári tevékenységben vegyenek részt. A programok minősége, értékválasztása, szellemisége is garantálta a szülők számára a megfelelő színvonalat. Ezek a tevékenységek az iskolai munkát koronázták meg egy vidám, egyhetes együttléttel, s máshoz nem hasonlítható élményt, testi, szellemi, lelki gazdagodást nyújtottak a diákoknak, a kompetenciák fejlesztése tekintetében pedig számtalan lehetőséget kínáltak. A diákok románul és angolul beszéltek, ezáltal fejlesztették a kommunikációs képességüket, és betekintést nyertek a multikulturalitás világába.
A program keretén belül irodalmi vetélkedők, nyelvi fejtörők és versenyek zajlottak románul és angolul, sportvetélkedőkön, filmvetítésen, kézműves tevékenységekben, játékokban vehettek részt a gyerekek. Ezek részben az iskolában, részben a szabadban zajlottak.
A nyári iskola tartalmas és gazdag programjaival kellemesen, hasznosan tölthették a diákok a szünidő egy részét.









































Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad