2007-ben az Ady Endre Líceum is csatlakozott A Magyar Kultúra Napjá-t ünneplők sorához

2007. január 22.

Január 22-én , a Himnusz születésnapján az iskola negyven V-VII., illetve IX-XII. osztályos diákja Magyar fa sorsa címmel zenés időutazásra invitálta a közönséget a magyar történelem és irodalom világába.
A történet a csodaszarvas mondájával kezdődött, és az Európai Unióhoz való csatlakozással fejeződött be. Ady Endre, Arany János, Kányádi Sándor, Szilágyi Domokos, Magyari Lajos, Farkas Árpád versei hangzottak el a színpadon, és a különböző tájegységek népviseletébe öltözött diákok gyímesi, mezőségi, kalotaszegi, szatmári, széki táncokat adtak elő.
A műsor végén Tempfli József megyés püspök arra hívta fel a figyelmet, hogy nemzetünket, vallásunkat, kultúránkat úgy kell megőríznünk, hagyományainkat úgy kell ápolnunk, hogy közben tiszteletben tartjuk a másokét is.



Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad