Bécsi élménybeszámoló

2008. április 20.

2008. április 17-20 között iskolánk diákjainak egy csoportja bécsi tanulmányúton vett részt,amelynek során lehetõségük nyílt megtekinteni Bécs nevezetességeit: meglátogattuk a csodálatos schönbrunni kastélyt, a Stephansdomot, megnéztük a Hofburgot, a Parlamentet, a Városházát, a Városi Színházat, a Népszínházat, az Operát, a Fogadalmi templomot, a Karlskirchét, a Múzeum negyedet, a Hundertwasser házat, a Stadtparkot, a Burggartent és a Belvedere kastélyt. Szórakoztunk a Prater vidámparkban, öt dimenziós filmet néztünk a moziban, éjjeli sétát tettünk Kahlenberg felé a Bécsi erdõn keresztül.
A Dunatoronyból Bécs csodálatos látványa tárult elénk 156 méter magasból. Bevásárló túrát tettünk Parndorfban, valamint Bécs központjában, a Mariahilferstrassén. Diákjaink jól érezték magukat és a szórakozás és kikapcsolódás mellett sikerült betekintést nyerniük az osztrák kultúra világába is.











Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad