Hírek


Tűnő fényben - Adysok könyvbemutatón

2024. május 07.
Szilágyi Gyula Stációim című verses- és aforizmakötetét mutatták be kedden este a Tibor Ernő Galériában, a 32. Festum Varadinum ünnepségsorozat keretében. Az esemény ünnepélyességét emelte három remek szavalónk: Kovács Dávid István, Szabó Ödön és Szekrényes Kristóf a költő szívének fontos szövegeket tolmácsolták a közönség számára. 

Adysok a szlovén-olasz kastélytúrán

2024. május 07.
Április végén csodálatos kiránduláson, valódi kastélytúrán vehettek részt azok a diákok, akik a Vad Zoltán és Takács Péter tanárok által szervezett kirándulást választották vakációs programként, és ellátogattak Szlovéniába és Olaszországba, a reneszánsz, a művészetek, a kultúra, az elegancia, a kereszténység hazájába.

"Ha emlegettek, köztetek leszek, ha imádkoztok, veletek vagyok."

2024. május 03.

Az Ady Endre Líceum közössége megrendülten értesült egykori kiváló matematikatanára, István Tibor tanár úr, nemzedékek Tibi bácsija földi útjának befejeződéséről. Szakmája iránti elhivatottsága, diákjai iránti felelősségteljes szeretete, áldozatvállalása példaértékű volt és marad mindannyiunk számára. Emlékét kegyelettel megőrizzük! Szeretteinek ezúton fejezzük ki őszinte együttérzésünket!



KAPUST ALKALMAZUNK

2024. április 29.

A Nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum versenyvizsgát hirdet a következő, véglegesen betöltendő:

 

KAPUS állásra

 

KÖVETELMÉNYEK:

- 10 osztály elvégzése

- szakvégzettséget igazoló bizonyítvány (atestat) a kapus szakma gyakorlásához

- a magyar nyelv ismerete előnyt jelent (írás, olvasás, kommunkáció)

- ajánlás az előző munkahelyről

- a régiség nem feltétel

 

A VERSENYVIZSGA HELYSZÍNE ÉS IDŐPONTJA:

- az iskola székhelye: Nagyvárad, Moscovei u. 1 szám, Bihar megye

- 2024.05.27-én: 08:00 órától gyakorlati vizsga

- 2024.05.27-én 13:30 órától interjú.

 

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok 2024.05.17. déli 12:00 óráig adhatóak le az iskola titkárságán. Bővebb információk személyesen kérhetőek vagy a 0359410588-es telefonszámon.

 

formular_inscriere.docx

anunt_GOV_portar_LT_Ady_Endre_Oradea_mai_2024.docx

Adeverinta.docx

acord.docx



Jó eredményeket értek el diákjaink történelemből

2024. április 21.

Pénteken, április 19-én szervezték meg a nagyváradi „Emanuil Gojdu” Főgimnáziumban az Országos Tudományos Kommunikációs Verseny történelem szekcióját középiskolás diákok számára.  

Iskolánkat két IX.A-s diák képviselte: SZEKRÉNYES KRISTÓF-ZSOLT és LACZIKO-SUCCHIATTI GREGOR.

Felkészítő tanár Ardelean Klementina.

Gratulálunk a szép eredményekért!



Anyanyelvi vetélkedőt szerveztek

2024. április 12.

Lezajlott április 10-én a Kőrösi Csoma Sándor anyanyelvi vetélkedő megyei fordulója, amelynek a váradi Ady Endre Elméleti Líceum adott otthont.

A részt vevő csapatokat és a zsűrit Kirkósa Enikő magyartanár köszöntötte, kiemelve: a versenynek az a célja, hogy a diákok anyanyelvi műveltségét, nyelvi leleményességét és kreativitását fejlessze.



Képzősök Nyílt napja az Adyban

2024. április 12.

Április 23-án, 10, 11 és12 órától kerül sor a Képzősök nyílt napjára az Adyban. Szeretnénk megismertetni az érdeklődő diákokkal az Ady-líceumban működő képzős osztályok, pontosabban a tanító- és óvodapedagógus-képző, valamint bölcsődepedagógus-képző csoportok tevékenységét. Interaktív formában mutatjuk be két év munkáját, és az eddig elkészített módszertani anyagokat. Ugyanakkor lehetőség nyílik elbeszélgetni a képzőbe járó diákokkal és a gyakorlatokat vezető pedagógusokkal.

Kérjük, hogy az érdeklődő diákok és szülők jelentkezzenek be az iskola titkárságán április 19-ig, péntekig a 0359410588-as telefonszámon. Szeretettel várunk mindenkit, diákot, szülőt és tanárt, aki a képző iránt érdeklődik.


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad