Hírek


Képzősök Nyílt napja az Adyban

2024. április 12.

Április 23-án, 10, 11 és12 órától kerül sor a Képzősök nyílt napjára az Adyban. Szeretnénk megismertetni az érdeklődő diákokkal az Ady-líceumban működő képzős osztályok, pontosabban a tanító- és óvodapedagógus-képző, valamint bölcsődepedagógus-képző csoportok tevékenységét. Interaktív formában mutatjuk be két év munkáját, és az eddig elkészített módszertani anyagokat. Ugyanakkor lehetőség nyílik elbeszélgetni a képzőbe járó diákokkal és a gyakorlatokat vezető pedagógusokkal.

Kérjük, hogy az érdeklődő diákok és szülők jelentkezzenek be az iskola titkárságán április 19-ig, péntekig a 0359410588-as telefonszámon. Szeretettel várunk mindenkit, diákot, szülőt és tanárt, aki a képző iránt érdeklődik.



Jól szerepeltek diákjaink a történelmi versenyeken

2024. április 02.

 A "TÖRTÉNELEM ÉS TÁRSADALOM VIRTUÁLIS DIMENZIÓBAN" országos verseny megyei szakaszán TÓTH-SÜRÜ TÁBITA, XI.F osztályos diákunk II. helyezést ért el. Felkészítő tanára Ardelean Klementina. A "KULTÚRA ÉS CIVILIZÁCIÓ ROMÁNIÁBAN" portfólió alapú verseny megyei szakaszán a GŐDÉR VIKTÓRIA, DIÓSZEGI CSONGOR és SÁNTA ISTVÁN alkotta csapat a III. helyen végzett. Felkészítő tanárok: Ardelean Klementina és Apáti Timea.

 



Mesék szárnyán

2024. március 26.

Iskolánk és a tanítóképző pedagógia szakos diákjainak egy csoportja részt vett a hét végén a Mesék szárnyán elnevezésű országos mesevetélkedőn. A  díszítésnek hála, igazán mesés világba léphettek be a versenyző gyerekek. A sok munka mögött persze jókedv, móka és kacagás is rejtőzött.

A gyerekeknek nagyon tetszett a díszlet és a játékok, amikkel készültünk számukra.

 



Beiratkozás V. osztályba a 2024–2025-ös tanévben

2024. március 22.

Kedves diákok és tisztelt szülők!


Iskolánk a 2024–2025-ös tanévben is 2 ötödik osztályt indít, mindkettőt intenzív angol nyelv szakosítássalEnnek megfelelően, diákjaink heti 2 óra helyett heti 4 órában sajátíthatják el az angol nyelvet.

Az angol tudásszint-felmérőre jelentkezni/ beiratkozni a következő iratokkal lehet:

- beiratkozási kérvény (alább csatolva)

- a gyerek születési bizonyítványának másolata

- a szülők személyi igazolványának másolata

- a szülők házassági/ válási iratainak másolata

- a IV -es angol könyv borítójának a másolata vagy fényképe elektronikus formában

Beiratkozni az iskola titkárságán lehet, személyesen, 2024. június 3-ig.

 

A tudásszint-felmérés pontos lefolyásáról további részletekkel jelentkezünk, amint a tanfelügyelőség jóváhagyja azokat.

Minta az angol tudásszint-felmérőre (írásbeli és szóbeli): admitere_v_intensiv_model_subiecte.pdf

 

Szeretettel várjuk leendő ötödikes diákjainkat!

cerere_de_inscriere_la verificarea cunostintelor la lb engleza 2024 2025.docx



Dr. KÁROLY JÓZSEF IRENAEUS EMLÉKEZETE

2024. március 11.
A premontrei hagyományoknak megfelelően március második szombatján, 2024. március 9-én a Váradhegyfoki Premontrei Kanonokrendi Prépostság idén is megtartotta az európai hírű rendtársuknak, Dr. Károly József Iréneusz O.Praem. kanonoknak, tanárnak, fizikusnak az emlékünnepét, a Bihar Megyei és Nagyváradi Civil Szervezetek Szövetségével (BINCISZ) közös szervezésben. 

Arany nyomában

2024. március 05.

Március 4-én, hétfőn kora délután Marosán Csaba kolozsvári színművész látogatott el iskolánkba, aki Arany János életútját követve emlékműsort állított össze és adott elő diákjainknak. Az egymást követő két előadáson összesen négy osztály (5.A, 6.B, 7.B, 8.A) tanulói vettek részt. A művész úr kutatómunkáját bemutatva vezette be a leggazdagabb szókincsű magyar költőnk munkásságát, és interaktívan, közvetlenül, humorosan próbálta közel hozni a gyerekek lelkéhez Arany örökségét (híres magyar költőnk 1817. március 2-án született Nagyszalontán).   



Vidámság a köbön

2024. március 05.

Március 1-3. között a szatmári Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban újra megrendezésre került a Vidám Versek Versmondó Versenyének országos szakasza. Iskolánkat Nagy Lilla hatodik osztályos tanuló képviselte (felkészítője Csepregi Imola-Eszter), aki csaknem 40 versenyzőből a 4. helyezést érte el, ezért dicséretben részesült. Az egészséges izgalom ellenére a humoros előadások könnyedséggel, vidámsággal töltötték meg a teret. A részt vevő gyerekek most is igazolták, hogy a humor gyógyír a léleknek.   

Szeretettel gratulálunk minden résztvevő diáknak!

 


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad