Országos tollaslabda-bajnokság

2024. május 13.

Ebben az évben sikerült kijutnom a tollaslabda-bajnokság országos szakaszára, iskolánk történetében elsőként. Nagyszerű élményekkel és tapasztalatokkal lettem gazdagabb a Bákó megyében, Onest városában megszervezett eseményen.

 Az országos szakaszra minden megyéből egyetlenegy játékos, juthat ki, aki saját kategóriájában a legjobb.  Egy ilyen lehetőség, hogy ebben az évben én képviselhettem a Bihar megyei női tollaslabdát,  igazi megtiszteltetés volt.

A mezőny erős volt, az ellenfeleim képzett és ebben a sportban igen jártas lányok voltak. Sokuk több nemzetközi versenyen is részt vett már.

Az első szakaszban három fős csoportokba soroltak minket, ahonnan egy győzelemmel és egy vereséggel sikeresen továbbjutottam a következő fordulóra.

Sajnos ott már nem volt elég az én lelkesedésem, és egy bukaresti lánytól kikaptam a selejtezőben. Utolsó mérkőzésemen a lejátszott két játszma  alatt tizenkét pontot értem el, ami sokkal több, mint amennyire számítottam egy olyan ellenfél ellen, aki tíz éve űzi ezt a sportot.

Számomra itt véget is ért az Országos Bajnokság, de büszkén jelenthetem ki, hogy Románia legjobb tizenhatjában szerepeltem a végső eredményhirdetés után.

Racsav Nikolett, 12.D

 




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad