Dupláztak az adysok!

2024. május 28.

A 32. Festum Varadinum rendezvénysorozat keretén belül múlt szombaton a Nagyváradi Sportiskola műfüves pályáin bonyolították le a 6. Varadinum Protokoll Kupa kispályás labdarúgó-bajnokságot. Az esemény főszervezői Pásztor Lehel, a nagyváradi RMDSZ sportért felelős ügyvezető alelnöke és Rácz Szabolcs, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének sportért felelős ügyvezető alelnöke lapunknak elmondta, hogy a Protokoll Kupára 5, míg a fiatalabb generáció számára kiírt Varadinum Diák Kupára 6 csapat nevezett be. 

A Protokoll Kupán idén oktattak a Tanárok, a Szabó Gergő, Erdei István, Bődi János, Kányádi Zoltán, Baikó-Szabó György, Veres Sergiu, Cseke Sándor összeállításban szereplő csapat minden mérkőzését fölényesen nyerte, így Cseke Sándor csapatkapitány megérdemelten emelhette magasba a trófeát a mérkőzéssorozat végén.

A magyar középiskolák tanulói számára kiírt focitornára, a Varadinum Diák Kupára 6 csapat nevezett be. Az első helyet az Ady Endre Líceum csapata szerezte meg, a Mihai Eminescu Főgimnázium és a Szent László Líceum előtt. A tornán részt vett még a Művészeti Líceum, a borsi Tamási Áron Líceum, valamint a Lorántffy Zsuzsanna csapata, utóbbi alakulat kapta a fair play-díjat a rendezőktől. A torna legjobb kapusának Kiss Patrikot (Eminescu) választották, a legjobb játékosnak járó különdíjat Seres Dávid (Ady) érdemelte ki, a gólkirálynak járó elismerést pedig Oszadczky Balázs gyűjtötte be. A rendezvényt idén is egy kötetlen hangulatú szeretetvendégség zárta.

Köszönjük a lehetőséget és,hogy részt vehettünk!

 

forrás: https://www.erdon.ro/helyi-sport/2024/05/szines-mezony-gyult-ossze-a-varadinum-protokoll-kupan




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad