Hát én immár mit válasszak? – pályaválasztási tanácsadás a 12.D osztályban

2024. szeptember 11.

Szeptember 11-én dr. Pásztor Rita és dr. Gál Katalin adjunktusok, pályaválasztási szaktanácsadók látogattak el az osztályunkba.

Interaktív előadásuk során kitértek azokra a kérdésekre és tényezőkre, amelyek befolyásolhatják a pályaválasztásrt. Kiderült, hogy igazán jó választás akkor születik, ha a diák saját képességeire és önismeretére alapozva az adott szakma kívánalmaival összhangban hozza meg a továbbtanulással kapcsolatos döntéseit.

A pályaválasztás előtt álló tizenkettedikes diákok diagrammot készítettek, kommunikációs játékokban vettek  részt, és  kérdéseiket is feltehették a  tanácsadóknak.

 

 

Gépészmérnök leszek?

Farkas Kristóf a Debreceni Egyetem kihelyezett gépészmérnöki szakjának diákja a Partium Keresztény Egyetem falain belül megvalósuló gépészmérnöki képzéssel kapcsolatos tapasztalatait osztotta meg a 12.D tanulóival.

A beszélgetés során szó volt a felvételiről, a szakra jellemző tantárgyakról, a vizsgákról, elvárásokról és az egyetemi oklevél megszerzése utáni lehetőségekről.




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad