În săptămâna 24-28 iunie, s-a desfășurat proiectul ,,Școala de vară”, sub îndrumarea doamnei profesoare Estera Durne. Participanți au fost elevii claselor a VII-a A și B. Principalul scop a vizat nevoia de comunicare în limba română, dar și o petrecere a zilelor de vacanță într-un mod plăcut și relaxant. În cadrul acestui proiect s-au desfășurat activități precum: dezbateri pe diferite teme, concursuri literare și artistice, în echipă și individuale, ateliere de creație, vizionare de filme educative, prezentare de știri, jocuri distractive, jocuri de rol.
Holocaustul reprezintă un capitol trist de istorie pe care tinerii de astăzi, viitori cetăţeni ai unei Europe democratice, lipsită de prejudecăţile xenofobe şi rasiale, trebuie să-l înveţe încă de pe băncile şcolii. Numai cunoscând un asemenea capitol, faptele de atunci nu se mai pot repeta. Holocaustul este o lecție despre trecut pentru generațiile prezente și viitoare.
Proiectul educativ - EDUCAȚIA PRIVIND HOLOCAUSTUL ȘI DREPTURILE OMULUI a beneficiat și în acest an de finanțare de la Fundația TOLI - The Olga Lengyel Institute for Holocaust Studies and Human Rights, New York, prin programul de minigranturi.
Examene de corigență
în anul școlar 2023- 2024
Clasele V- VII, IX- XI:
Ora 9.00
Nr. |
Clasa |
Disciplina |
Data |
|
VI, XI |
Matematică |
11. 07. 2024 |
|
IX |
Limba engleză |
11. 07. 2024 |
|
XI |
Fizică |
11. 07. 2024 |
CONTESTAȚIILE
LA OLIMPIADA ŞCOLARĂ LA DISCIPLINA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ PENTRU ȘCOLI/ SECȚII CU PREDARE ÎN LIMBILE MINORITĂȚILOR ȘI PENTRU ROMÂNII DIN DIASPORA, ETAPA JUDEŢEANĂ,
SE DEPUN LUNI, 18 MARTIE, 2023,
ÎNTRE ORELE 13:30 – 15:30.
CEREREA DE REEVALUARE A LUCRĂRII SCRISE VA FI DEPUSĂ DOAR DE CĂTRE ELEV
LA SECRETARIATUL LICEULUI TEORETIC „ADY ENDRE” DIN ORADEA.
Rezultate_OLLR_Minoritati_2024_Sectiunea A_Magh.pdf
Rezultate_OLLR_Minoritati_2024_Sectiunea B_alte minoritati.pdf
Az Ady-líceum tavalyi végzettje, Bodnár Mónika Brigitta vehette át idén Bukarestben - 2 másik Bihar megyei diák mellett - a diákoknak járó legrangosabb elismerést, az úgynevezett "Kiválósági oklevelet" a Nemzetközi Magyar Matematika Olimpián elért kimagasló eredményéért. A diákok mellett a felkészítő tanárok és az iskola is elismerésben részesült. Bodnár Mónika tanára, Báthori Éva tanárnő is megkapta a tanároknak járó "Kiválósági oklevelet".
În acest an școlar, 2023--2024, în Liceul Teoretic „Ady Endre” a inițiat Proiectul Umanitar și de Voluntariat „Zâmbet pentru copii” care are ca scop educarea elevilor în spiritul toleranţei, al implicării şi responsabilizării lor la nivelul comunităţii noastre şcolare şi locale. Proiectul aduce alături de noi mai multe instituții din orașul nostru, pentru că doar ÎMPREUNĂ putem face minuni.
Ora 9.00
Nr. |
Clasa |
Disciplina |
Data
|
|
IX, X |
Matematică |
4. 07. 2023 |
|
XI |
Limba engleză |
4. 07. 2023 |
Ne bucurăm de succesul elevilor școlii noastre, care au obținut rezultate frumoase la Olimpiada naţională de limba şi literatura română pentru şcoli/secţii cu predare in limbile minorităţilor şi pentru românii din diaspora, din 25. 03. 2023.
Elevii care au obținut premii la etapa județeană a olimpiadei sunt:
· CSERVID Z.A. ZOÉ VIKTÓRIA, premiul al II-lea, clasa a V-a B, prof. coordonator: Hercuț Otilia;
· FRANŢIU L. A. TOMA, premiul al III-lea, clasa a VI-a A, prof. coordonator: Durne Estera;
· LABANC V EDINA, mențiune, clasa a VIII-a B, prof. coordonator Butuc – Mayer Veronica;
· LŐRINCZ M. SZINTIA, premiul I, clasa a X-a, prof. coordonator: Hercuț Otilia.
Clasa a V-a B a luat parte anul acesta la proiectul 4/4 PENTRU PRIETENI, derulat de American Councils for International Education – Romania și Ambasada SUA în România.
Elevii și părinții acestora, coordonați de prof. Otilia Hercuț, au realizat pachete de alimente pentru familiile aflate în dificultate, înscrise în programul Fundației Creștine de Asistență Socială „Casa” din Oradea.
Înțelegând responsabilitatea noastră în comunitate și impactul pe care îl putem avea în viața celor din jurul nostru, susținem lanțul dărniciei!
Pentru posturile vacante/ rezervate/ fractiunile de posturi afișate pentru anul școlar 2023- 2024 sunt valabile condițiile specifice și avizul pedagogic, după cum sunt afișate mai jos:
Avizul_directorului_pt_posturi_pedagogice_2023
În perioada 19-23 mai s-a derulat prima etapă a parteneriatului nostru cu liceul „Nagy Sándor József” din Budakeszi sub egida proiectului „Fără hotare”, parteneriat coordonat de prof. Tóth Márta. Cu această ocazie elevi din clasele a X-a A, a XI-a A și a XI-a C, coordonați de profesorii Cseke Sándor și Hercuț Otilia, și colegii lor de la liceul-partener Verebi Anett, Karskó János și Rimóczi Tamás au explorat istoria, literatura și cultura maghiară printr-o suită de activități extracurriculare. Frumusețea locurilor vizitate, bucuria aprofundării tradițiilor maghiare și dezvoltarea unei strânse prietenii cu partenerii noștri au definit această experiență.
Liceul Teoretic „Ady Endre”, este cel mai important liceu cu predare în limba maghiară din Oradea, urmașul de drept al Școlii de Fete aparținând „Ordinului Ursulinelor”, înființată de canonicul István Szentzi, instituție care și-a început activitatea în 1772. Actualmente, liceul funcționează cu 28 de formațiuni de studiu, 8 clase la nivel gimnazial și 20 la nivel liceal, însumând 736 elevi și funcționând cu 58 cadre didactice. Liceul deservește nu numai orașul Oradea și județul Bihor, ci și județele limitrofe, oferind elevilor cazare și masă în internatul și cantina proprii.În acest an, se sărbătoresc 250 de ani de la începutul funcționării acestei clădiri ca instituție de învățământ.
Suntem mândri de efortul, curajul și dedicarea fiecărui elev care a participat la Olimpiada naţională de limba şi literatura română pentru şcoli/secţii cu predare in limbile minorităţilor şi pentru românii din diaspora. Fiecare formă/etapă a evaluării își are locul și rolul în procesul nostru de formare, de aceea, îi felicităm pentru responsabilitate și le dorim mult succes mai departe.
Elevii noștri au demonstrat empatie și spirit civic, abilități de organizare, colaborativitate și dedicare într-o acțiune de voluntariat menită să sprijine refugiații din Ucraina. Inițiativa noastră este înscrisă în proiectul național 4/4 PENTRU PRIETENI derulat de Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education. Exemplul primilor elevi implicați în proiect a constituit o sursă de inspirație pentru colegii lor, astfel mâinile s-au unit iar binefacerile s-au înmulțit, în final reunindu-se în activitățile de voluntariat elevii și părinții acestora din clasele a IX-a D, a IX-a E, a X-a A, a X-a D și a X-a E alături de partenerul nostru, Asociația Dincolo De Noi. Speranța noastră este de a sădi pe chipul și sufletul celor întristați o rază de lumină... atât de necesară într-un „azi” nesigur, tulbure și neprietenos. Fie ca lumina noastră să fie perpetuată!
prof. Otilia Hercuț
https://americancouncils.ro/44pentruprieteni/
Azi a fost despre oamenii mici cu suflet mare deoarece cel mai tânăr voluntar nu a avut nici două luni și întreaga zi a fost despre bunătatea copiilor (fara sa fi organizat ceva intenționat in acest sens)!
In prima parte am primit mai multe transporturi de donații, adunate de elevii de la Şcoala Gimnazială "Oltea Doamna" Oradea și de la Ady Endre Liceum profesorii acestor școli au reușit să mobilizeze elevii care alături de părinți au făcut pachete atât de utile pentru refugiatii din Ucraina! In timp ce descărcam donațiile am primit prima cerere "personalizata" pentru un pachet de sprijin pentru o mămică și bebelușul ei care abia s-a născut, așa că în doar câteva minute voluntarii prezenți au alcătuit un pachet atât pentru mama cât și pentru bebe!
Liceul Teoretic Ady Endre este o instituție de învățământ preuniversitar din Oradea, fiind cel mai important liceu cu predare în limba maghiară din Oradea. Instituția este urmașul de drept al școlii de fete aparținând „Ordinului Ursulinelor”, înființată de canonicul István Szentzi, care și-a început activitatea în 1772.
Vechea schola a parcurs un drum lung în istoria sa de peste două secole. Își începe funcționarea cu o școală primară condusă de ordinul Orsolya, unde are loc creșterea și educația fetelor.
Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea, Județul Bihor organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale vacante de administrator de patrimoniu, 1 post.
anunt_Monitor_administrator_patrimoniu.docx
Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea, județul Bihor organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale de execuție vacante, de inginer de sistem, 1 post.
anunt_Monitor_inginer_de_sistem.docx
Elevii claselor a VI-a A și B au așteptat cu nerăbdare ziua în care au putut să îi scrie moșului cât de cuminți au fost tot anul și ce doresc ca acesta să le aducă. Dorințele lor au fost însoțite de desene menite să îl impresioneze pe Moș Nicolae!
Cu siguranță moșul a trecut pe la fiecare și le-a umplut cizmulițele curățate!
Guler Monica
Kellemes félévet kíván mindenkinek a legfantasztikusabb 10.F osztály és az oszi, a tavalyi tanév összefoglalójával!
Un semestru frumos vă dorim, prin recapitularea a celor mai frumoase momente din anul școlar trecut!
Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea, județul Bihor organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale de execuție, vacante de inginer de sistem, 1 post.
Pentru a ocupa un post contractual vacant candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:
anunt_concurs_inginer_de_sistem.docx
Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea, Județul Bihor organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale de execuție, vacante de bucătar, 1 post.
Pentru a ocupa un post contractual vacant candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:
anunt_concurs_bucatar_2020.docx
În perioada 28 februarie-9 martie 2020 clasele a VII-a A, a VIII-a A și a VIII-a B au participat la o serie de activități în cadrul proiectului „Ziua mamei”, derulat de doamna prof. Otilia Hercuț. Portretul mamei a fost edificat din perspectivă interculturală prin prezentării PPT, planșe-colaj și hărți mentale, acestea oferindu-le elevilor prilejul de a rememora treptele vieții parcurse cu sprijinul, răbdarea, iubirea, dedicarea și sacrificiul ființei dragi – mama.
Cu inimă recunoscătoare rostim și noi: mulțumim, mamă!
Ne bucurăm de succesul elevilor noștri, Nagy Dávid - Kristóf, din clasa a V-a A și Halász Henrietta, (din clasa a VII-a A) care au obținut locul al II-lea, la etapa județeană a Olimpiadei de limba și literatura română pentru minorități (16. 02. 2019). Cu acest rezultat s-au calificat la etapa națională a olimpiadei, care va avea loc la Odorheiu Secuiesc, în perioada 22-25. 04. 2019. Ne bucurăm de rezultatele muncii lor obținute sub îndrumarea doamnelor profesoare Durne Estera și Hercuț Otilia. Dorim succes lui Dávid și lui Henrietta.
Consiliul Profesoral a hotărât că în această perioadă toți elevii participă la ore.
Inclusiv elevii claselor a VII-a și a VIII-a participă la ore, la prima oră de la 7. 30, apoi de la 12. 30, potrivit orarului normal.
Probele EN VIII au loc în sălile 99 și 98, 97, 96, de aceea pe perioada acestora, 11, 12, 13 martie, va avea loc o schimbare a unor săli de clase, astfel:
Clasa a X-a C –> în sala 33
Clasa a XII-a E –>laboratorul de biologie
Clasa a X-a D –>în laboratorul de geografie
Pentru alte informații, accesați linkul Próbavizsga - 2019 - Simulare de pe prima pagină a site-ului școlii.
Pentru întrebări legate de probele de evaluare, vă puteți adresa membrilor comisiei de organizare a simulării EN VIII: Vad Márta, Ciubotariu Éva, István Zoltán, Antonie Csilla, Czirják Enikő, Tódor Éva, Kotró László.
Îi rugăm pe toți elevii ca pe parcursul desfășurării acestor probe, să se comporte civilizat, să dea dovadă de respect față de colegii lor din clasele a VII-a și a VIII-a.
Succes elevilor claselor a VII-a și a VIII-a!
Liceul „Ady Endre” a fost reprezentat de prof. Otilia Hercuț (Catedra de limba română) la deschiderea proiectului județean „Creație literară și teatru” organizat de Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Oradea în parteneriat cu liceul nostru și cu alte școli din județ. Elevele clasei a XI-a A Bajusz A. Beatrix, Halasz A. Orsolya și Molnar S. Adrienn au participat alături de doamna profesoară la atelierul de creație literară ce a urmat deschiderii oficiale a proiectului.
Administrator de patrimoniu
Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea
Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea, Județul Bihor organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale vacante de administrator de patrimoniu, 1 post.
Pentru a ocupa un post contractual vacant candidații trebuie să îndeplinească condițiile generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:
Rezultate dosare concursadministrator
Îngrijitor
Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea
Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea, Județul Bihor organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale vacante de îngrijitor, 1 post.
Pentru a ocupa un post contractual vacant candidații trebuie să îndeplinească condițiile generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:
Anunț concurs post de îngrijitor
Rezultate_dosare_post_ingrijitor
Bucătar
Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea
Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea, Județul Bihor organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale vacante de bucătar, 1 post.
Pentru a ocupa un post contractual vacant candidații trebuie să îndeplinească condițiile generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:
În 12 octombrie 2018, cu ocazia zilei orașului Oradea, elevii claselor a IX-a D, a X-a D și a X-a E, coordonați de profesoara de limba română, Veronica Butuc-Mayer, au desfășurat o activitate specială dedicată acestei zile. Elevii au avut de pregătit prezentări speciale în Power Point despre cultura și literatura, despre istoria, geografia, economia orașului. Scopul prezentărilor a fost de nivel trans-disciplinar. S-a urmărit, așadar, atât conectarea cu realitățile istorice, cât și cu cele contemporane. Metodele didactice tradiționale s-au îmbinat cu cele moderne.
Dear Students,
Our school is involved in the Erasmus+ Project entitled:
“LET’S STOP CONSUMPTION FRENZY"
The aim of the project is:
Bucătar
Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea
Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea, Județul Bihor organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale vacante de bucătar, 1 post.
Pentru a ocupa un post contractual vacant candidații trebuie să îndeplinească condițiile generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:
CALENDAR DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI PE POST VACANT PERSONAL NEDIDACTIC
Echipa Bio Powers, formată din cinci membri (Bíró Barna, Csomay Eszter, Kovács Csenge, Tóth Titusz și Vigh Viktória), reprezentând clasa a XI.E de la Liceul Teoretic Ady Endre cu specializarea Științe ale Naturii – Intensiv Engleză, a participat la un concurs sanitar, organizat de Asociația Studenților de Medicină din Budapesta.
Primele două etape ale competiției s-au bazat pe completarea unor sarcini on-line, iar în urma rezultatelor s-a obţinut calificarea în primele 100 de echipe înscrise. Cea de-a treia etapă a presupus organizarea unei zile dedicate sănătății, miza acesteia fiind calificarea în finala organizată la Budapesta.
În perioada 5-7 martie 2018 se desfășoară simularea evaluării naționale pentru elevii claselor a VIII-a.
Consiliul Profesoral a hotărât că în această perioadă toți elevii participă la ore.
Inclusiv elevii claselor a VIII-a participă la ore, la prima oră de la 7. 30, apoi de la 12. 30, potrivit orarului normal.
Probele EN VIII au loc în sălile 99 și 98, de aceea pe perioada acestora, 5, 6, 7 , martie, va avea loc o schimbare a unor săli de clase, astfel:
Clasa a IX-a D –> în sala 33
Clasa a XI-a E –>laboratorul de biologie
Clasa a IX-a A –>în sala 118
Pentru alte informații, accesați linkul Próbavizsga - 2018 - Simulare de pe prima pagină a site-ului școlii.
Pentru întrebări legate de probele de evaluare, vă puteți adresa membrilor comisiei de organizare a bacalaureatului: Vad Márta, Ciubotariu Éva, Hibácskó Gizella, Antonie Csilla, Sárközi Csilla, Csepregi Imola, Kajántó Judit, Kotró László.
Îi rugăm pe toți elevii ca pe parcursul desfășurării acestor probe, să se comporte civilizat, să dea dovadă de respect față de colegii lor din clasele a VIII-a.
Succes elevilor claselor a VIII-a!
În perioada 12-22 februarie 2018 se desfășoară proba orală și probele de competențe ale bacalaureatului pentru elevii claselor a XII-a.
Consiliul Profesoral a hotărât că în această perioadă toți elevii participă la ore, inclusiv cei de clasa a XII-a. Orarul pentru această perioadă este atașat aici, Orar pentru perioada bacalaureatului 12 - 22 februarie 2018. Pe tabele separate apare fiecare săptămână în parte.
Inclusiv elevii claselor a XII-a participă la ore, conform orarului de mai sus și a repartițiilor la probele bacalaureatului.
Planificarea pentru ziua de luni, 12 februarie 2018, pentru proba orală la limba română, se găsește aici: Repartizarea candidatilor la proba A - limba și literatura română
Probele orale au loc în sălile 99 și 102, de aceea pe perioada acestora, 12, 15, 21 și 22 februarie, va avea loc o schimbare a unor săli de clase, (Schimbarea sălilor de clase) astfel:
Clasa a IX-a D –> laboratorul de fizică
Clasa a XI-a E –>laboratorul de biologie
Clasa a IX-a A –>în sala 33
Pentru alte informații, accesați linkul BAC 2018 de pe site-ul școlii.
Pentru întrebări legate de probele de bacalaureat, vă puteți adresa membrilor comisiei de organizare a bacalaureatului: Ciubotariu Éva, Fazekas Csilla, Sárközi Csilla, István Zoltán.
Îi rugăm pe toți elevii ca pe parcursul desfășurării acestor probe, să se comporte civilizat, să dea dovadă de respect față de colegii lor din clasele a XII-a.
Succes elevilor claselor a XII-a!
Azi, 21 decembrie 2017, elevii clasei a X-a E, îndrumați de prof. Kajántó Judit și prof. Estera Durne, ne-au introdus în atmosfera sărbătorii Crăciunului, prin colindele cântate în limba română, cu mult talent și dedicare. Vocile lor s-au armonizat într-un mod deosebit, creând o stare deosebită în pragul sărbătorilor de iarnă.
Cu ocazia sărbătorii de Crăciun, elevii claselor a XI-a A și B, împreună cu diriginții acestora, d-na profesoară Pallai Marta și d-l profesor Cseke Sandor, au adus zâmbete pe fețele copiilor din orfelinatul din Sâniob, oferindu-le cadouri, după care toți cei prezenți s-au bucurat de vizită, participând la diferite jocuri în echipă.
Elevii claselor a V-a și a IX-a de la Liceul Teoretic ,, Ady Endre”, alături de elevii claselor a IV-a din alte școli din oraș și județ, însoțiți de părinți și bunici, au pășit pragurile liceului nostru pentru a cunoaște școala, condițiile oferite de aceasta și pentru a afla rezultatele deosebite cu care ne mândrim de-a lungul anilor. Au fost întâmpinați de doamna director, Vad Marta, în sala festivă a liceului, unde li s-au proiectat diverse activități care au loc în școala noastră.
Ziua Internațională a Toleranței a fost sărbătorită și anul acesta, în 16. 11. 2017, la Liceul Teoretic ,,Ady Endre”. Motivaţia derulării acestei activități, coordonată de prof. Estera Durne, a fost practicarea multiculturalităţii şi a educaţiei în spiritul toleranţei. Mesajul transmis a fost că fiecare dintre noi trebuie să contribuim la un dialog între culturi, valori şi convingeri pentru realizarea unei solidarităţi reale în diversitate.
Activitatea a debutat cu o discuție pe tema genezei trilogiei lui Tolkin și a surselor de influență: credința creștina, experiența războiului, societatea în contextul industrializării... Am identificat împreuna tema centrală a trilogiei, lupta dintre bine si rău, pe plan exterior și interior deopotrivă, simbolurile centrale, elementele de mitologie scandinavă și sursele fantasticului.
La pregătirile Centrului de Excelență-Fizică, organizat în Cadrul Proiectului "Hai la Olimpiadă", desfășurat la Liceul Teoretic ”Ady Endre” din Oradea, s-au înscris 106 elevi din 10 unități de învățământ din 4 localități ale județului Bihor, 85 dintre ei participând regulat la activitățile organizate săptămânal. Elevii din clasele 6-12 au fost pregătiți în 9 grupe (6 la secția română și 3 la secția maghiară) de cei mai buni profesori de la Colegiul Național ”Emanuil Gojdu”, Liceul Teologic Baptist ”Emanuel”, Liceul Teoretic ”Ady Endre” din Oradea si Liceul Teoretic ”Horváth János” din Marghita. Cu ocazia concursului Irenaeus, 65 de elevi de la centrul de Excelenţă au fost premiaţi pentru activitatea desfăşurată de-a lungul anului şi rezultatele obţinute la diferite concursuri de fizică şi astronomie.
În săptămâna 3-7 iulie, la Liceul Teoretic ,,Ady Endre”, au avut loc cursurile Școlii de vară, pentru al treilea an consecutiv. Anul acesta, sub îndrumarea doamnelor profesoare, Durne Estera și Tódor Éva, activitățile proiectului au avut în vedere elevii de liceu. Principalul scop a vizat nevoia de comunicare în limba română, maghiară și engleză.
În după-amiaza zilei de sâmbătă s-a auzit ultimul sunet de clopoțel pentru cele șase clase de a 12-a ale Liceului Teoretic ,, Ady Endre”. Conform tradiției, ceremonia a avut loc în curtea școlii. Doamna director Vad Marta a ținut un discurs emoționant în fața absolvenților și a tuturor celor prezenți, prin care le dădea câteva sfaturi utile la început de drum nou, le ura tot succesul din lume și, nu în ultimul rând, le reamintea că vor fi mereu păstrați în amintire și așteptați cu drag în școala de unde au plecat!
Ne-am străduit să oferim activități în care să fie implicați toți, indiferent de vârstă, scopul acestora fiind petrecerea unui timp de calitate. Activitățile au fost variate: de la prepararea unui gulaș delicios și a clătitelor gustoase, până la desene pe asfalt, activități organizate de Zabhegyezo și Consiliul elevilor, concurs de mâncat clătite, expoziție de animale mici și renumitul meci de fotbal între elevi-părinți și profesori. Vă invităm să admirați imaginile de mai jos pentru a fi martorii bucuriei noastre.
A könyvtáros ajánlata
"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron