Hírek


Olimpiada de limba și literatura română

2019. május 07.
În perioada 22-25. 04. 2019, la Odorheiu Secuiesc, a avut loc Olimpiada de limba și literatura română pentru minorități și diaspora - etapa națională. În cadrul acestui concurs, elevul Nagy Dávid - Kristóf, din clasa a V-a A, a obținut Premiul Special. Ne bucurăm de rezultatul muncii lui, obținut sub îndrumarea doamnei profesoare Durne Estera. Felicitări!

Ciubotariu Éva tanárnő, igazgatóhelyettes Mentor-díja

2019. május 02.

 Iskolánk igazgatóhelyettese, Ciubotariu Éva kémiatanárnő rangos elismerésben részesült: A MOL ROMÁNIA ÉS A KÖZÖSSÉGÉRT ALAPÍTVÁNY  Mentor-díját vehette át a bukaresti Odeon Színházban megtartott Mentor Gálán. Szívből gratulálunk neki! 

http://www.biharinaplo.ro/cimlap/2019/05/01/mentor-dij.biharinaplo



A 10.A a dunaföldvári diákokkal és tanárokkal Nagyváradon és környékén

2019. április 27.
A dunaföldvári diákokkal első közös élményünk a Bányavakság cìmű színdarab megtekintése volt. Később városnézésre indultunk, megnéztünk néhányat Nagyvárad nevezetes épületei közül, végül körbevezettük őket iskolánkban.

Magyar tantárgyverseny - harmadik nap

2019. április 26.

Az eredményhirdetés és díjkiosztás napja. A dolgozatok értékelésének napja. De ekkor került sor az általános iskolások nagyszalontai kirándulására és a középiskolások városnéző sétájára is. A versenybizottság elnöke, dr. Biró Annamária  is ezen  a napon tartott előadást a középiskolásoknak a klasszikus szövegek kortárs  szövegekre gyakorolt hatásáról. 

http://www.biharinaplo.ro/cimlap/2019/04/29/iden-is-dijaztak-a-legjobbakat.biharinaplo

http://www.biharinaplo.ro/helyi/2019/04/29/dijaztak-a-legjobbakat-a-tantargyversenyen.biharinaplo



Magyar tantárgyverseny - második nap

2019. április 25.
A tantárgyverseny második napja a megmérettetésről szólt: ekkor írták meg a diákok a versenydolgozatokat. A dolgozatírás után, lazításképpen,  az általános iskolások a  Zabhegyező gyermekanimátorok által  szervezett játékos foglalkozáson vettek részt,  illetve  a városnéző séta során ismerkedtek Nagyváraddal,  míg a középiskolások Arany János nyomába eredtek Nagyszalontán. Este színházba voltak hivatalosak: a Népek tengere című táncelőadással zárhatták a programokkal teli, tartalmas napot.

Megnyitottuk a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszát

2019. április 24.

2019. április 24-én került sor magyar tantárgyverseny országos szakaszának megnyitójára a Filharmónia Bartók-Enescu termében. A ünnepi esményen Vad márta igazgatónő köszöntötte az Ady városába ellátogató diákokat, tanárokat, arra buzdítva őket, hogy  lelkükben vigyenek majd magukkal valamit a szecesszió városából, Ady örökségéből, az Ady 100 eseményeinek atmoszférájából. 

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2019/04/24/varadon-zajlik-az-orszagos-magyar-tantargyverseny.biharinaplo



Budapesti utazás a Rákóczi Szövetséggel

2019. április 18.

          A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban működő Rákóczi Szövetség diákszervezetének tagjai kirándulást szerveztek március 30-31-én  Budapestre.  A szervezet sikeresen pályázott, és elnyerte a Rákóczi Szövetség március 15-re felkínált diákutaztatási támogatását. A kirándulás megszervezését Apáti Tímea, Ardelean Klementina és Takács Péter tanárok vállalták fel.



Támogassák az iskolát az Alter alapítványon keresztül

2019. április 18.

Édesanyánk, Pikó Ágota Enikő idén júniusban tölti be 80. születésnapját. Több mint negyven év tanítás után ment nyugdíjba, azóta is jó egészségben és kimeríthetetlen energiával gondoskodik gyermekeiről és unokáiról. Közben minden alkalommal boldogan tesz eleget az osztálytalálkozók meghívásainak, ilyenkor előkerülnek az évtizedek óta őrzött kicsengetési lapok is – fontosak számára az emlékek.

 



Határtalanul! A szekszárdiak látogatása Nagyváradon

2019. április 17.

Ebben a tanévben iskolánk 10.E osztályos diákjai és a szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola tanulói a “Határtalanul!” program keretében számos közös tevékenységen vehettek részt. A két tanintézmény közötti együttműködés megvalósítását a két projektfelelős: Szavári Attila igazgatóhelyettes (Szekszárd) és Puskás Ágnes (Nagyvárad) vállalták fel.

 


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad