Hírek


Egészségnap az Ady Endre Elméleti Líceumban

2019. február 15.

Ebben a tanévben a IV. Semmelweis Egészségverseny online fordulóiban elért eredményeik alapján a 10.E osztály tanulóiból álló “Polipeptidek” csapat (Bakos Dóra, Bíró Timea, Búzási Vivien, Kapalai Gergő, Perei Ágnes) továbbjutott a verseny döntőjébe, amit Budapesten szerveznek meg. A döntőbe kerülés a megtiszteltetés mellett egy újabb feladat elé állította a csapatot: egészségnapot kellett szervezniünk az iskolában, amely során interaktív feladatokkal, felvilágosító előadásokkal hívták fel diáktársaik figyelmét az egészséges életmódra.

A február 20-án megszervezett egészségnap legfőbb célja a helyes életvitel fontosságának tudatosítása volt. A rendezvény fő témája a cukorbetegség, a kardiovaszkuláris betegségek és az elsősegélynyújtás volt. A megemlített betegségeknek vannak olyan rizikófaktorai, amelyek nem kerülhetőek el (életkor, nem, genetikai háttér), de az egészségtelen életmód is nagyban hozzájárul e betegségek kialakulásához. Az előadás alatt a diákok kvízt töltöttek ki, aminek tétje is volt, ugyanis a kérdésekre helyesen válaszolók között ajándékokat sorsoltak ki.



"Reading a Painting" - rendhagyó angolóra a múzeumban

2019. február 14.

Január 29-én került sor a Creative Speaking című projekt újabb tevékenységére, Fazekas Csilla-Anikó és Koszta Gyöngyi-Kinga angoltanárnők vezetésével. Ebben a tanévben a tevékenység a művészetek felé irányul, ezért is a címe: Reading a Painting. Az eseménynek a nagyváradi Körösvidéki Múzeum adott otthont.

 



Egészségnap az Adyban

2019. február 14.

2019. február 20-án, a IV. Semmelweis Egészségverseny keretén belül az Ady Endre Elméleti Líceum 10.E osztályának Polipeptidek nevű csapata megszervezi az Egészségnapot az iskola dísztermében.

Az esemény célja, hogy felhívjuk a diákok figyelmét a különböző betegségek veszélyeire és azok megelőzésére, illetve szeretnénk mindenkiben tudatosítani a helyes életvitel fontosságát.

 

 



A nap verse: Elszállnak a lepkék

2019. február 12.

Előadja Péter Pakó Henrietta, IX. E



Iskolánk diákja, a XI. A osztályos Duma Claudia Andreea csontvelő átültetésre szorul

2019. február 10.

Iskolánk diákja, a XI. A osztályos Duma Claudia Andreea csontvelő átültetésre szorul, mert aplasztikus vérszegénységben szenved. Az átültetést Rómában kellene elvégezni, az eljárás költségei messze meghaladják a család anyagi lehetőségeit.

 Aki segíteni szeretne bármilyen összeggel, az erre a számlaszámra utalhat:

RO27RNCB0661105629840001

RON-ban

RO97RNCB0661105629840002

EUR -ban

A bankszámla a kislány édesanyja, Radui Laura nevén van.


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad