Hírek


Ady, Nagyvárad és Debrecen

2019. január 30.

Váradi közintézmények vezetői egyeztettek Debrecenben, a helyi önkormányzat és testvérintézmények irányítóival idei Ady-ünnepségekről. A részleteket Debrecenben ismertették.

Száz éve hunyt el Ady Endre- ez adta az apropóját az egyeztetésnek, mely az új városházán kezdődött, majd egy különleges helyszínen, az egykori Angol Királynő Szálloda Bunda éttermében folytatódott, ott, ahol a költő szívesen tartózkodott debreceni évei alatt. 

https://www.biharinaplo.ro/cimlap/2019/01/29/ady-nagyvarad-es-debrecen.biharinaplo



A nap verse: Csak egy perc

2019. január 29.

Előadja Krasznai Csilla, IX. E



Körkapcsolás élőben a Facebookon - az Ady Endre nevét viselő iskolák bemutatkozása

2019. január 29.

Kövessétek figyelemmel a Debreceni Ady Endre Gimnázium https://www.facebook.com/AdyDiakonkormanyzat/ oldalán  9 Ady iskolának élőben történő bemutatkozását. A mi iskolánk körülbelül 16. 45-kor kerül sorra.

A műsort meg lehet majd tekinteni utólag is az adott honlapon.

 

 



A leggyengébb láncszem - avagy ÉLETED egyetlen esélye ÉTELED - Staharóczky Noémi előadása szülőknek

2019. január 24.

Staharóczky Noémi táplálkozási tanácsadó tart meglepetés-kóstolóval egybekötött előadást szülőknek, nagyszülőknek és minden érdeklődőnek az Ady Endre Líceum dísztermében 2019. február 12- én, 18 órától. A találkozót interaktív beszélgetés és az egészséges, fiatal generáció táplálkozására vonatkozó praktikus tanácsok teszik színesebbé, melyek segítenek eligazodni a XXI. század információ- és készterméközönének áradatában.

 



A 12. D osztály maturandus-ünnepsége

2019. január 21.
Ahogy az már megszokottá vált, a január a maturandusok hónapja, melynek keretén belül az iskola is felnőtté avatja végzős diákjait. Nem maradhattak ki tehát az idei matek-infó szakos diákok sem, akiknek az ünnepségére január 21-én került sor. Műsoruk célja az volt, hogy hallgatóságukat elkalandozzák  Disney világába és annak életérzésébe, miközben  görbe tükröt tartva megmutatták azt, hogy milyenek ők külön-külön és mint osztály, és  azt is, hogy milyenek a tanáraik. A végeredmény pedig egy kissé modern, Disney- dalokkal és mesefigurákkal tarkított műsor lett, mely hűen tükrözte mindazt, hogy milyen is az élet az ő világukban.

Megnyitottuk az Ady-évet

2019. január 21.

Az ADY 100 rendezvénysorozat első eseményére került sor január 21-én, a könyvtár olvasótermében. Az Ady Endre halálának századik évfordulójára emlékező rendezvények nyitóeseménye  A magyar kultúra hetének programsorozatába is illeszkedett.  Vad Márta igazgató asszony megnyitó beszédében ismertette azokat a további eseményeket, melyekkel a 2019-es év folyamán iskolánk névadójára emlékezünk.

www.biharinaplo.ro/helyi/2019/01/21/ady-100-verseiben-el-tovabb-a-kolto.biharinaplo



Implom József helyesírási verseny

2019. január 19.
2019. január 19-én került sor az idei naptári év első megyei szintű magyar versenyére, az Implom József helyesírási versenyre. A 9-12. osztályosoknak szóló megmérettetés különlegessége, hogy a tételek - a tollbamondás és a 13 feladatból álló feladatlap- egységesek, évfolyamtól függetlenek.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad