Hírek


Hétfői és szerdai programok, filmek választása

2017. október 26.

Csütörtökön, október 26-án, 11 óra 40 perckor indul az online applikáció, melynek segítségével minden diák megjelöl az Iskola másként hétfői napjára két választható tevékenységet és egy filmet, amit az Iskola másként héten, szerdán szeretne megnézni. A programok és a film kiválasztását a következő linken lehet megtenni, az osztályfőnököktől kapott kódok segítségével: 

 2017 - Szabadon választott programok megtekintése és kiválasztása.

Kérünk minden diákot, válasszon két tevékenységet és egy filmet. A megjelölt tevékenységeken fognak a jövő héten résztvenni. A program 11 óráig lesz megnyitva.

Segítséget lehet kérni az órát tartó tanártól, illetve az igazgatóságon, Fándly Gergőtől.

A felmerülő problémákat kérem jelezni az osztályfőnököknél. 

Jó választást kívánunk!



Meghívó suli–bulira

2017. október 24.

Szeretettel hívjuk-várjuk a kedves szülőket, volt diákokat és azok szüleit, az iskola támogatóit az október 28-án, szombat este 19 órakor kezdődő, kötetlen hangulatú, batyus, farmeres, táncos, jótékonysági suli-bulira. A líceum és az iskola szülőbizottsága által közösen szervezett jótékonysági rendezvénnyel a World Robot Olimpiad nemzetközi döntőjére újra kijutott diákcsapatunk Costa Rica-ba utaztatásához járulunk hozzá. Bemutatkozik a nemzetközi döntős robotos csapat, vidám műsorral iskolánk diákjai szolgálnak.

Figyelem! Fődíjként egy kétszemélyes, 3 napos kirándulást sorsolunk ki Prágába és Pozsonyba, a karácsonyi vásárra, a Galatea Travel jóvoltából. Ne hagyják ki a lehetőséget!

A jó hangulatról és zenéről az Elit együttes gondoskodik. Ha többen szeretnének együtt asztalt foglalni, kérjük, jelezzék az osztályfőnöknél vagy a titkárságon, kinek a nevére és hány személyre.

Érdeklődni és belépőt váltani az iskola titkárságán (0259431706) és az osztályfőnököknél lehet, naponta 8 és 16 óra között.



Október 23.

2017. október 23.

Október 23-án, nemzeti ünnepünkön, Nagyváradon, az Ady Endre Elméleti Líceum dísztermében az iskola hagyományaihoz híven az alkalomhoz illő zenés-verses összeállítással emlékeztek meg az 1956-os magyar forradalomról és szabadságharcról. Az iskola folyosóján egy gyertya lángja emlékeztetett a forradalom hőseire, azokra a fiatalokra, gyerekekre, akik 1956-ban legdrágább kincsüket, az életüket áldozták fel a szabadságért.



Új elnökség a Diáktanács élén

2017. október 21.
Október 12-én, csütörtökön választották meg a diákok az iskola új diáktanácsi elnökségét. Az esemény az elnök- és alelnökjelöltek bemutatkozásával kezdődött. A rendezvényen az iskola minden diákja részt vett és szavazott. Ennek eredményeként a DT elnöke Căuș Bianca Argentina lett a XI.A osztályból, a három alelnök pedig Tóth Titusz a XI.E-ből, Vass Dávid a XI.D osztályból, valamint  Hegedűs Antónia ugyancsak a XI.E-ből. Gratulálunk, és számos sikeres rendezvényt, kitartást, türelmet kívánunk a vezető csapatnak!

DT elnök és alelnök kerestetik!

2017. október 09.

 Jelentkezőket várunk a DT elnöki és alelnöki posztjaira. Az érdeklődő diákok leadhatják jelentkezési dossziéjukat a diáktanács elnökségi és alelnökségi pozícióinak betöltéséhez. A dossziénak tartalmaznia kell a szülői beleegyezést, politikamentességi nyilatkozatot és a jelentkezési űrlapot, melyek a Metodologie alegeri Consiliul Elevilor 2017-2018.pdf linken érhetőek el, a II. mellékletben. Jelentkezési határidő: október 9., hétfő. A dossziét Domján Katalin tanárnőnél lehet leadni. 

 

https://drive.google.com/file/d/0B6g-IqbAZAUrLU5rVll0bmhFMDQ/view

 



Vitabemutató IX. osztályosoknak

2017. október 08.

A vitakör tagjai Karl Popper-formátumú vitával köszöntik azokat a IX. osztályos diákokat, akik szeretnének az idei tanévben vitakörre járni. A kilencedikesek közül osztályonként 10 diák vehet részt a bemutatón előzetes jelentkezés alapján, október 11-én, szerdán 7. órában az olvasóteremben. Jelentkezni Domján Katalin tanárnőnél lehet.



Felhívás a belga cserediák-programban való részvételre

2017. október 08.

  Indul a belga cserediák-kapcsolat!

  Tizedikes és tizenegyedikes diákok jelentkezését várjuk!

  KATT a részletekért!

 



Újraindult a Fizika Tehetséggondozó Központ az Adyban

2017. október 06.
Október 6-án indult újra az eMag és BCR által támogatott "HAI LA OLIMPIADĂ" elnevezésű Fizika Tehetséggondozó Központ programja az Adyban. Idén 113, VI-XII.-es diák iratkozott be, köztük 40 adys. Magyar csoportjaink lesznek idén is VI., VII., VIII. és IX. osztályban.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad