Hírek


Iskola másként: második napi programkavalkád

2017. október 31.
Az Iskola másképp-hét második napja a tanulmányi kirándulásoké volt: számtalan közelebbi és távolabbi helyre látogattak el a diákok, ezek között voltak országon belüliek és országhatáron túliak is. A közös bennük, hogy mindegyikük a másként tanulásról és a közösségi élményekről szólt. 

Nana’s Pizza

2017. október 30.

Az egész világon sok millióan tudnak és tanulnak olaszul, leginkább azért, mert vonzónak találják az olasz kultúra múltbéli és jelenkori gazdagságát (statisztikák szerint Itália területén található a világ kulturális örökségének több mint a fele), vagy mert érdeklődnek a képzőművészet, az opera, illetve az olasz gasztronómia iránt.



Iskola másként: első napi programkavalkád

2017. október 30.
Rendkívül változatos programokon vehettek részt az adysok az Iskola másképp-hét első napján: a szülők és tanárok javaslatai alapján a nap meghívottai a legkülönbözőbb témákban tartottak előadásokat. Elméleti és gyakorlati előadások és bemutatók közül választhattak a diákok. 

Az álhírekről és ezek veszélyeiről az Adyban

2017. október 30.

Az Iskola másképp programsorozat keretében a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban is színes programokat szerveznek a héten. Hétfőn a Varadinum.ma szerkesztője, az Erdélyi Magyar Televízió munkatársa, Borsi Balázs újságíró beszélt a diákoknak a hírek világáról, az álhírek terjedéséről és a tudatos médiafogyasztás fontosságáról.

http://varadinum.ma/az-alhirekrol-es-ezek-veszelyeirol-az-adyban/



Változatos tevékenységek az Ady-líceumban

2017. október 30.

Az Iskola másképp-hét zajlik az Ady Endre Középiskolában, aminek keretében számos érdekes foglalkozáson vehetnek részt a diákok az intézmény falain belül és kívül. Mi is bepillantottunk néhány tevékenységbe, és tanúsíthatjuk: a gyerekek nagyon élvezték.

http://www.erdon.ro/valtozatos-tevekenysegek-az-ady-liceumban/3664734



Ismét sikere volt a suli-bulinak

2017. október 29.

Az indiai világversenyen 10. helyen végzett robotos csapatunk idei Costa Rica-i útjának támogatása volt a fő célja a szombat esti kötetlen hangulatú rendezvénynek. 



Tantárgyversenyek országos díjazottjainak elismerése

2017. október 27.

A Polgármesteri Hivatal oklevéllel és pénzjutalommal értékelte azoknak a diákoknak és tanároknak a munkáját, akik az elmúlt tanévben a tantárgyversenyek országos döntőjén helyezést értek el. 

http://www.erdon.ro/diakokat-dijaztak-a-nagyvaradi-tanacsulesen/3661286

http://www.oradea.ro/stiri-oradea/primaria-oradea-a-premiat-65-de-olimpici-cu-rezultate-deosebite-la-olimpiadele-na-539-ionale

 


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad