Hírek


Nyári iskola licisták számára az Ady-líceumban

2017. július 03.

Július 3–7. között az Ady Endre Elméleti Líceum termeiben zajlottak immár harmadik éve a 10–11. osztályosok számára szervezett Nyári iskola kurzusai. A Durne Estera és Tódor Éva tanárnők által szervezett projekt tevékenységeinek elsődleges célja a román–angol–magyar nyelvi tudás gyarapítása, gyakoroltatása, az idegen nyelvi és anyanyelvi kompetenciák fejlesztése volt.

 



Adys diák a Kárpát-medencei helyesírási verseny döntőjében

2017. július 03.

2017. május 19. és május 21. között rendezték meg a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny XX. jubileumi Kárpát-medencei döntőjét Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 

A versenyen Magyarország és öt határon túli magyarlakta terület 5-8 osztályos tanulói vettek részt.



Nyolcadikosok országos felmérője

2017. június 27.

A magyarul vizsgázó Bihar megyei nyolcadikosok közül adys diákok érték el a legjobb eredményeket.Divin Judit, Kor Márk, Bíró Tímea, Árva Norbert és Bakos Dóra foglalták el az első öt helyet a megyében a magyarul tanuló diákok között. Ugyancsak diákjaink érdeme, hogy 7 darab 10-es jegy is született matematikából. Minden diákunk átmenő átlagot kapott, ezzel 100%-os az átmeneteli arányunk. Mindenkire büszkék vagyunk!

http://itthon.transindex.ro/?hir=47668

http://evaluare.edu.ro/Evaluare/CandPerScoalaIAD.aspx



Bolyai matematika csapatverseny, nemzetközi szakasz

2017. június 24.

Bihar megyéből 2 csapat is elnyerte a jogot, hogy még számos erdélyi, magyarországi, vajdasági és németországi csapat társaságában 2017. június 24-26-án, Budapesten részt vehessen a Bolyai matematika csapatverseny végső, nemzetközi szakaszán. 
Az Ady Endre Elméleti Líceumot képviselő Divin Judit, Bíró Timea, Árva Norbert, Balogh Soós Hunor diákok alkotta csapat az elérhető maximális pontszámmal, a nyolcadikosok csapatversenyében mindenkit maguk mögé utasítva, a neves budapesti Fazekas Mihály Gimnázium csapatával holtversenyben első helyezést ért el. Az adys  diákokat Báthori Éva tanárnő készítette fel, és kísérte el a versenyre.

 



Școala de vară: Ferestrele cunoașterii

2017. június 20.

Luni și marți au avut loc primele două zile de activități cu conducerea doamnei profesoare Hercuț Otilia.

Detalii...



Nyári iskola az Ady-líceumban

2017. június 20.

Ezen héten naponta 9-13 óra között Otilia Hercuţ tanárnő fő szervezésében nyári tábornak biztosít otthont a nagyváradi Ady Endre Líceum, melyen 20, a tanintézménybe járó ötödikes diák vesz részt.

http://www.erdon.ro/nyari-iskola-az-ady-liceumban/3523916



Tanévzáró a váradi Ady Endre Líceumban

2017. június 15.

Tegnap délelőtt az iskola dísztermében tartották a tanévzáró ünnepségeket az Ady Endre Középiskola V–VII., és IX–XI. osztályos diákjai számára. Vad Márta beszéde után díjakat adtak át. Népdalokat énekelt a Buna Boglárka tanárnő által felkészített kórus.

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2017/06/15/tanevzaro-a-varadi-ady-endre-liceumban.biharinaplo



„A műsor már véget ért, ez csak ráadás. Elkezdődhet holnap egy másik folytatás.” – Elballagtak az Ady nyolcadikosai –

2017. június 13.

A 8.A (osztályfőnök Kirkósa Enikő) és a 8.B (osztályfőnök Fazekas Csilla) osztály közösen vett búcsút általános iskolás éveitől. Mivel sem iskolájuktól, sem tanáraiktól nem kellett elköszönniük – hiszen szinte kivétel nélkül itt folytatják majd tanulmányaikat –, produkciójuk nem annyira könnyes-szomorkásra, mint inkább szellemes-humorosra sikeredett, tele ötlettel és vidámsággal. 

https://www.biharinaplo.ro/…/elballagtak-az-ady-nyolcadikos…

#biharinapló #nagyvárad #ballagás #Adyiskola



Nemzeti Összetartozás Napja - Eger

2017. június 03.
Június 3-4. között, a Rákóczi Szövetség támogatásának köszönhetően, a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum  diákjai Eger városába látogattak el. Itt közösen a Gárdonyi Géza Ciszterci Kollégium diákjaival a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából  rövid megemlékezést tartottak.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad