Hírek


Beiratkozás V. osztályba

2017. április 30.

A 2017- 2018-as tanévben is két ötödik osztályt indítunk intenzív angol nyelvoktatással. Beiratkozni az iskola titkárságán lehet június 15-ig. Az angol tudásszint felmérésére június 20-án, kedden 9 órától kerül sor. Személyesen az iskola titkárságán vagy a 0745171407-es telefonszámon lehet érdeklődni.

Újdonság! Tanáraink angol és román nyelvől ingyenes előkészítőket tartanak IV. osztályos diákoknak minden szombaton 10 órától, május 6-tól kezdődően.

Szeretettel várjuk a diákokat!



Iskolakezdés kedden

2017. április 27.
Az udvaron gyönyörűen virágzó tulipánokkal várjuk vissza diákjainkat a vakáció után. Kedden, május 2-án kezdődik az iskola. Érdemes végignézni  a képeket!

Jól szerepeltek az adys diákok Hollandiában

2017. április 24.

Április 1–8. között Pallai Márta és Závodszky Tamás tanárok irányításával 20 adys diák repült Hollandiába az Ady Endre Elméleti Líceum és a Rijnlands Lyceum között évek óta működő cserediák-kapcsolat keretében. Sok fiatalnak ez volt élete első repülése, így az utazás élménye összefonódott a Nagyváradon szerzett barátok viszontlátásának izgalmával, örömével. Az utazás minden várakozásunkat felülmúlta. Bővebben...



Ünnepeljük a Föld napját!

2017. április 22.

,,Ha megajándékozzuk Földünket tisztasággal, ő is megajándékoz gyümölcseivel” volt az egyik csapat jelmondata a Föld napja alkalmából szervezett vetélkedőn, melyet az Ady Endre Líceum biológiatanárai, Puskás Ágnes és Hanesz Annamária szerveztek 5–8.-os diákok számára. Központi témánk a környezetvédelem, Földünk természeti kincseinek megőrzése és a környezettudatos magatartás volt.



Országos döntőben a magyarságtörténeti olimpián

2017. április 19.

Az idei tanévben először szervezték meg a magyarságtörténelem olimpiát Romániában. A megyei fordulón nagy örömünkre Papp Richárd és Guba Áron (6.o.), valamint Nemes Eszter és Szabó Kincső (7.o.) továbbjutottak az országos döntőre. Felkészítő tanáraik Pócsi János és Apáti Tímea voltak. Gratulálunk!



Moment festiv la Liceul Teoretic Ady Endre din Oradea

2017. április 18.

Inaugurarea noilor dotări ale instituției: un spațiu de recreere, în curtea școlii și o sală multimedia

Joi, 6 aprilie 2017, Liceul Teoretic „Ady Endre" din Oradea a îmbrăcat haine de sărbătoare. Doamna director Vad Márta a avut bucuria de a ne invita la inaugurarea noilor dotări ale instituției, un spațiu de recreere amenajat în curtea școlii și o sală multimedia. Acestea reprezintă rezultatul unui efort comun depus deopotrivă de personalul didactic și auxiliar al școlii, Episcopia Romano-Catolică Oradea și părinții elevilor.

http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.14962 



Dream Team a Nemzetközi Gyermekfesztiválon

2017. április 12.

A Zabhegyező Gyermekanimátor Egyesület az idei Nemzetközi Gyermekfesztivált Pápán rendezte meg. Mint minden évben, az Ady Endre Elméleti Líceum Dream Team nevű csapata is részt vett a „fesztin” Koncz Brigitta, Nonn Andrea és Cseke Sándor tanárok vezetésével. A fesztivál témája idén Éjszaka a múzeumban volt. 



XXVI. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny 2017. március 23-27.

2017. április 12.

Felvidéken, Somorján rendezték meg az idén a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt. Iskolánkból Divin Péter XII. C osztályos tanuló jutott ki, és vett részt a verseny nemzetközi szakaszán. 



Közgáz versenyen Kolozsváron

2017. április 11.

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete és a Pro Oeconomica Egyesület szervezésében 2017. március 24-26. között kilencedik alkalommal került megrendezésre a Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvénysorozat. Iskolánk csapata, a "Business Bulldogs" két nehéz forduló után bejutott a kolozsvári döntőbe, ahol 16 csapattal mérte össze közgazdasági tudását. Két fárasztó versenynap után csapatunk dicséretben részesült, valamint sok pozitív élménnyel és tapasztalattal gazdagodva tért haza.

 


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad