Hírek


DT

2017. május 11.
Az Ady DT (másnéven Ady Diáktanács) tagjait nem csak az különbözteti meg diáktársaitól, hogy szorgalmasak, ügyesek, és készek a szabadidejüket feláldozni, hanem hogy mindezt önként teszik, sőt még élvezik is. Kifogástalan összhang uralkodik a minden héten megtartott gyűléseken, és kreatív ötletekben sem szenvedünk hiányt. A diáktanács olyan, mintha ők is kis részben irányítanák az iskolát. Olyasmiket tanulhatnak, amikről eddig nem is gondolták volna, hogy valaha felhasználhatják. A diáktanácsost nem kell kérni, magától is segít, legyen szó bármilyen munkáról. Ha bárki a kivételes képességű diákokat keresné az iskolánkban, akkor azt tanácsolom, hogy mindenképpen legelőször a diáktanácshoz kukkantson be.

Egy tanulmányi kirándulás négy napja: különleges természeti és kulturális élmények

2017. május 11.

Különleges kiránduláson vett részt a tavaszi vakációban iskolánk 30 diákja. A 8.A osztály, kiegészülve néhány ötödikes, kilencedikes és tizedikes diákkal, a Punkva-Prága-Bécs útvonalat járta be négy nap alatt. Olvass tovább...



Angol tábor 2017

2017. május 10.

Itt a jó idő, jön a nyár és vele a kihagyhatatlan tábori időszak! 
Mi már teljes gőzzel készülünk azért, hogy nektek, kedves gyerekek, minél szebb élményekkel töltsük meg a nyarat! A tábor az aranyosláposi Ady-házban kerül megszervezésre június 24-30. között, az elmúlt évek feltételei mellett, 5- 8. osztályos diákoknak, illetve leendő adysoknak.
Kezdődhet a jelentkezés!!!

 



7próbás adysok Szent László városában – játékos tudáspróba kicsiknek és nagyoknak

2017. május 10.

Iskolánk fennállásának 245. évfordulója alkalmából újra meghirdetjük az adysok hétpróbás versenyét, 7próbás adysok Szent László városában – játékos tudáspróba kicsiknek és nagyoknak címmel.

Cél: a játék, az ismeretszerzés, a csapatmunka, a taktika, a jókedv és főleg sok-sok mosoly. Bővebben...

           



Országos döntőben az információtechnológia tantárgyversenyen

2017. május 09.

A verseny megyei szakaszán a X. osztályosok között Fándly Gergő Zoltán (X.D) végzett az első helyen, így ő képviseli Bihar megyét az országos szakaszon. Az informatika tantárgyversenyen Gergő a III. helyen végzett. Felkészítő tanára: Hibácskó Gizella. 

Gratulálunk Gergő eddigi teljesítményéhez, és sok sikert kívánunk neki az országos szakaszon!



Adys diákok szereplése Szalontán

2017. május 06.

Tíz diák és három tanár képviselte Nagyváradot a 2017. május 6-án Nagyszalontán megrendezett tudományos Diákkonferencián. A versenyzők fizika, tudománytörténet és biológia témakörökben mérhették össze tudásukat.

Az adys diákok ismét jó eredményeket értek el.

Bővebben...



Megyei szintű papírgyűjtési verseny

2017. május 03.

Május 3-án került sor a Bihar megyei Tanfelügyelőség, Nagyvárad Polgármesteri Hivatala, a Környezetvédelmi Hivatal, a Környezetvédelmi Felügyelet és az Eco Bihor vállalat által szervezett papírgyűjtési verseny eredményhirdetésére.

Az ötödik alkalommal meghirdetett gyűjtési akció február 6. - április 14. között zajlott, célja pedig a gyermekek környezettudatos nevelésének szorgalmazása és a papírhulladékok összegyűjtése volt. Az Ady-líceumban zajló papírgyűjtési akciót Puskás Ágnes, Takács Péter és Ambrus L. Attila tanárok koordinálták.



Papírgyűjtés, avagy mentsük meg a fákat!

2017. május 03.

Május 3-án került sor a Bihar megyei Tanfelügyelőség, Nagyvárad Polgármesteri Hivatala, a Környezetvédelmi Hivatal, a Környezetvédelmi Felügyelet és az Eco Bihor vállalat által szervezett papírgyűjtési verseny eredményhirdetésére. Az ötödik alkalommal meghirdetett akció célja a gyermekek környezettudatos nevelésének szorgalmazása és a papírhulladékok összegyűjtése volt.

Iskolánk ismét első helyet ért el. Bővebben...

 



Megújul az iskola hátsó kertje

2017. május 02.

Elkezdődött a munka a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum hátsó udvarán. 9000 lejt nyert az iskola diáktanácsa, az Ady DT és az Alma Mater Alapítvány Árnyékkert című közös projektje, melyet a PolgárTárs Alapítvány és a MOL Románia által kiírt Zöldövezet-program keretén belül készülnek megvalósítani.



Nagyszerű eredmények a magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos döntőjén

2017. május 02.
Több díjat is elhoztak diákjaink Besztercéről, a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos döntőjéről.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad