Hírek


Összeállt az olimpiai csapat

2017. március 28.

A Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei fordulóján 7 diákunk lett első, illetve második helyezett, és ezzel bekerült Bihar megye 11 tagú olimpiai válogatottjába.

 



Eredményes nyelvÉSZkedők

2017. március 28.
A Bendegúz-nyelvÉSZ anyanyelvi tanulmányi verseny megyei döntőjén több diákunkat is díjazták: az ötödikes Blaskó Nóra (5. o.) és Franţiu Alexandra (5.o.) III.,  Székely Renáta (5.o.) II., Divin Judit (8.o.) pedig I. helyezett lett. 

Kémiások a nemzetközi versenyeken!

2017. március 25.

Az Irinyi János kémiaverseny országos szakaszán részt vevő diákjaink közül ketten jutottak ki a nemzetközi döntőre: Vezsenyi Ákos (10.o.) és Jakabffy Balázs (11.o.).

Az V-VIII. osztályos diákok számára kiírt Hevesi György kémiaverseny országos szakaszán, Kolozsváron Árva Norbert (8.o.) I. helyezést ért el, Deli Attila (7.o.) pedig III. lett.



Belga cserediákok az Adyban

2017. március 25.

 A 2016-2017-es tanévben, február 17. és 25. között az adys diákok belga barátokat szereztek.



Izegem–Nagyvárad cserediák-kapcsolat

2017. március 24.

Sokan valljuk azt, hogy az iskola az életre kell neveljen, és az igazán értékes tudás az, amihez tapasztalatok párosulnak. A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum az a hely, ahol az iskolán kívüli tevékenységek a diákok önmegvalósítását szolgálják.

http://www.biharinaplo.ro/helyi/2017/03/21/izegem-nagyvarad-cserediak-kapcsolat.biharinaplo



Am sărbătorit ziua Internațională a Poeziei

2017. március 21.
Ziua Internațională a Poeziei a fost celebrată prin concursul de recitare și creație „Poeta faber”, coordonat de doamnele profesoare Estera Durne și Otilia Hercuț. Elevii au dat dovadă de curaj, abilități de interpretare, sensibilitate, determinare și talent. 
Citește mai departe...

Itt a tavasz – meghívás kalákára

2017. március 21.
Szeretettel hívjuk és várjuk a segítőkész szülőket és kollégákat március 24-én, pénteken délután 4 órától az iskola udvarára. Kitavaszodott, itt az idő befejezni az ősszel elkezdett munkákat. Még egy kis festegetés vár ránk, és felavathatjuk a felújított szabadidős sarkot. Szép időnk lesz, szeretettel várunk mindenkit péntek délután az udvaron.

Határtalanul – Természeti értékeink

2017. március 20.

Természeti értékeink megismerése a témája annak a pályázatnak, mely a Határtalanul elnevezésű program keretében lehetővé teszi szűkebb pátriánk természeti szépségeinek megismerését, valamint betekintést nyújt távolabbi vidékek növény- és állatvilágába is.

A pályázat keretében az Ady Endre Líceum X.E-s diákjai március 17-20. között Budakeszire utaztak, hogy a helybeli gimnazistákkal közösen vegyenek részt a projekt első találkozóján.



Az Erdélyi Magyar Matematikaverseny országos szakaszán elért eredményeink

2017. március 19.

Nagyszerű eredmények születtek a XXVII. Erdélyi Magyar Matematikaverseny országos szakaszán: Divin Péter (12.o.), Salánki Miklós és Vezsenyi Ákos (10.o.) diákjaink ismét remek teljesítményt nyújtottak. Ezzel kivívták a nagyszerű lehetőségét annak, hogy részt vegyenek az NMMV-n, azaz a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen, mely az idén Somorján, Szlovákiában kerül megrendezésre. Báthori Éva tanárnő készítette fel őket. Sok sikert kívánunk a megmérettetésen! 



Továbbjutóink fizikaversenyek országos szakaszaira

2017. március 18.

Újabb jó hírekkel szolgálhatunk: a fizikaolimpia megyei szakaszán elért eredményével Salánki Miklós (10.o.) és Árva Norbert (8.o.) továbbjutott a verseny országos szakaszára!

Öt diákunk az ÖvegesVermes fizikaverseny országos szakaszára jutott tovább: Árva Norbert és Divin Judit (8.o.), Kovács Sándor (9.o.), Salánki Miklós (10.o) és Kozma Tamás (11.o.). Felkészítő tanáraik Bogdán Károly tanár úr és Năndrean Enikő tanárnő.

Mindenkinek gratulálunk, jó felkészülést kívánunk az országos szakaszra!


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad