Hírek


Vitaszülinap

2017. március 17.

2017. február 15-én iskolánk Protagorász vitaköre működésének 22. évét töltötte. A vitakör hivatalosan 1995. február 14-én alakult Horváth Gizella tanárnő vezetésével. Ezt azóta minden évben megünnepeljük volt és jelenlegi vitásaink körében.



Két országban egy nemzet - Március 15. az Ady Endre Elméleti Líceumban

2017. március 15.

Idén sem maradt el a megemlékezés az Ady Endre Elméleti Líceumban, viszont most a szokásos adys műsor mellett a debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnázium is velünk együtt ünnepelt.



Tavaszváró program

2017. március 11.

A Nagyváradi Zabhegyező animátorai a hideg tél után nem sokat lustálkodtak, hiszen március 11-én megrendezték a Tavaszváró programot, amelyen több mint 100 gyerek vett részt. 



Zrínyi Ilona matematikaverseny – díjátadó ünnepség

2017. március 07.

Március 6-án délután került sor a Zrínyi Ilona matematikaverseny megyei szakaszának díjátadó ünnepségére. Diákjaink újra bizonyítottak: a magyarországi döntőn iskolánkat képviseli Deli Attila (7.o.), Árva Norbert (8.o.), Kovács Sándor (9.o.), Salánki Miklós (10.o.), Jakabffy Balázs (11.o.) és Divin Péter (12.o.). Felkészítő tanáraik Nagy Enikő Ilona, Báthori Éva, Bődi János és Bors Violetta matematikatanárok.

Gratulálunk!



Remekeltek a fizikusaink

2017. március 07.

Február végén, a megyei fizikaolimpián ismét megcsillogtatták tehetségüket iskolánk fizikát szerető diákjai.
Sikeres szereplésük eredményeképpen az országos szakaszon képviselnek minket Árva Norbert (VIII. osztályos), és Salánki Miklós (X. osztályos) diákjaink. Bogdán Károly tanár úr készítette fel őket. 

Hajrá fiúk, csak így tovább!



Vidám versmondóink az országos döntőben

2017. március 06.

A Vidám versek versmondó versenyének három megyei továbbjutója közül ketten adysok. Az 5-6.-osok kategóriájában a hatodikos Guba Áron Máté, a 7-8.-osok kategóriájában pedig a nyolcadikos Kapalai Gergő lett a legjobb. Nekik lesz majd alkalmuk szép és kifejező szövegmondásukat újra bizonyítani a szatmári döntőben. 

 



5-8. osztályos döntőseink helyesírási versenyeken

2017. március 05.

A Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny megyei első díjasa a hatodikos Rázmán Botond, aki a nagyváradi döntőben képviseli majd az iskolát.

A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny adys győztese szintén Rázmán Botond, második helyezettje pedig az ötödikes Székely Renáta. Ők ketten vesznek majd részt a Kolozsváron megrendezendő országos szakaszon. Felkészítő tanáraik Sarkadi Viktória és Kirkósa Enikő

Gratulálunk!


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad