Hírek


EMMV – ünnepélyes megnyitó

2017. február 23.
2017. február 23-án került sor iskolánkban a 27. Erdélyi Magyar Matematikaverseny ünnepélyes megnyitójára. A verseny országos szakasza a matematikában jeleskedő középiskolás diákok legrangosabb megmérettetése, mely az elmúlt negyed század alatt valódi tehetséggondozó intézménnyé nőtte ki magát.

Beiratkozás V. osztályba 2017- 2018-as tanévre

2017. február 20.

A 2017- 2018 -as tanévben is 2 ötödik osztályt szeretnénk indítani, mindkettőt intenzív angol nyelvszakosítással.

Az intenzív angol nyelvű osztály emelt óraszámot jelent, így diákjaink heti 2 óra helyett heti 4 órában sajátítják el az angol nyelvet.

 

Jelentkezni az iskola titkárságán lehet a második félévtől kezdődően.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Procedura_inscriere_clasa_V_2016.pdf

calendar_2017

 



Mozi-est

2017. február 17.
2017. február 17-én  mozi-estet szervezett a Diáktanács, amelyen a Rekviem egy álomért című filmet vetítettük le a díszteremben.

Továbbjutó licisták az EMMV országos szakaszára

2017. február 13.

Gratulálunk az Erdélyi Magyar Matematikaverseny országos szakaszára kijutott diákjainknak: Csányi Patrik és Kovács Sándor IX. osztályosok, Salánki Miklós és Vezsenyi Ákos X. osztályok, Jakabffy Balázs XI. osztályos és Divin Péter XII. osztályos diákok. Felkészítő tanáraik: Báthori Éva, Bors Violetta és Bődi János.

Csak így tovább!



Vitafórum a hajdúböszörményi és debreceni vitásokkal

2017. február 09.

2017. február 9-én iskolánk Protagorász vitakörének néhány diákja a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium meghívására részt vett a debreceni  Fazekas Mihály Gimnázium tanulóival együtt az általuk szervezett vitafórumon.



Gyakorlati matek foglalkozások a vakációban

2017. február 06.

A félévközi vakáció minden napján, délelőtt 9 és 13 óra között speciális mértani szetteket készítünk, állítunk össze  iskolánk diákjai számára. Ezekre a tevékenységekre várjuk szeretettel a diákokat, V.-estől a XII. osztályosig. A tevékenységet Tempfli Ádám tanár úr vezeti Bors Violetta és Báthori Éva tanárnők segítségével. Ha elkészül a 15 szettnyi felszerelés, mellyel egy egész osztály dolgozhat  majd egyszerre, iskolánk lesz az első, amely a szabadalmaztatott felszereléseket ilyen szinten, szervezett formában fogja tudni gyakorlati tanítási eszközként használni.

Kedves diákok, gyertek, segítsetek Ti is elkészíteni a mértani felszereléseket!



Robotika verseny Debrecenben nagyváradi diákokkal

2017. február 05.

Robotika verseny Debrecenben nagyváradi diákokkal



Farsangi bál volt az Adyban

2017. február 04.

A nagyváradi Ady Endre Líceum szülői közössége, az intézmény pedagógusai, valamint volt és jelenlegi diákok részvételével hangulatos álarcosbált szerveztek szombaton este az intézmény dísztermében. A farsangi időszak által diktált általános báli hangulat mellett az iskola közösségének számos egyéb oka is volt a jókedvre és ünneplésre.

http://www.reggeliujsag.ro/farsangi-bal-volt-az-adyban/



Továbbjutók az 5-8. osztályos EMMV országos szakaszára

2017. január 31.
2017. január 26-án zajlott le az EMMV megyei szakasza az V- VIII. osztályos diákok számára. Ennek eredményeként jutottak tovább a márciusi országos döntőre diákjaink: Bihari Dániel  Gergő és Bimbó Zorka ötödikes, valamint Árva Norbert és Divin Judit nyolcadikos diákok. Gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak egyaránt!

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad