Hírek


Tanulmányi úton a debreceni ATOMKI-ban

2017. január 30.

      Az Ady Endre Elméleti Líceum diákjai és tanárai 2017 januárjában tanulmányi kirándulásra indultak Debrecenbe. A fő meglátogatandó helyszín az Atommag Kutató Intézet volt, röviden: ATOMKI.

        Korán reggel indultunk útnak, majd Debrecenbe érkezésünk után beköszöntünk a Tóth Árpád Gimnáziumba, amit igen kedvesen  mutattak be nekünk. Röviddel ezután a Debreceni Egyetemet látogattuk meg, ahol megcsodáltuk a rendkívülien szép és ritka főaulát. Ez után jött az a rész, amit a leginkább vártunk: maga az ATOMKI.



Újra hollandiai cserediákok az Adyban

2017. január 29.

Január 28. és február 4. között immár 12. alkalommal látogattak el a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumba a hollandiai Sassenheimban lévő Rijnlands Lyceum diákjai és kísérő tanáraik. Bár a cserediákprogram több éves múltra tekint vissza, az idei év ismét sok tekintetben hozott újat.



Meghívó szülői bálra

2017. január 29.

Szeretettel hívjuk-várjuk a kedves szülőket, volt diákokat és azok szüleit, az iskola támogatóit a február 4-én este 8 órakor kezdődő álarcosbálra. Vidám műsorral iskolánk diákjai szolgálnak.

Akinek ötlete és kedve van, kérjük, öltözzön jelmezbe az álarcosbálra. A legötletesebbeket, legérdekesebbeket  jutalmazzuk. Ha egy-egy osztály szülői közössége közösen talál ki és ölt jelmezt, ők külön jutalomban részesülnek.

A farsangi bálon a szülőknek tortakiállítást hirdetünk, melyre csak természetes alapanyagú, házi készítésű tortával lehet benevezni. A jutalom sem marad el: a legérdekesebbek meglepetés ajándékban részesülnek. Szeretettel fogadjuk, ha tombolatárgyakat küldenek be. Figyelem! Fődíjként egy kétszemélyes, 3 napos kirándulást sorsolunk ki Velencébe, Olaszországba! Ne hagyják ki a lehetőséget!

Harapnivalót, ásványvizet, üdítőt, kávét biztosítunk. A jó hangulatról és zenéről a President együttes gondoskodik.

Érdeklődni és belépőt váltani az iskola titkárságán (0259431706) és az osztályfőnököknél lehet, naponta 8 és 16 óra között.



Iskolánk névadó költőjére emlékeztünk

2017. január 27.

Január 27. kettős ünnep számunkra: egyrészt iskolánk névadója, Ady Endre halálának 98. évfordulója, másrészt maga az iskola is ezen a napon kapta ma ismeretes nevét.



A 12.C osztály Maturandus-ünnepsége

2017. január 26.
Nagy cirkuszt csapott január 26-án az iskola 12. C osztálya - ezt természetesen a lehető legszerethetőbb értelemben, ugyanis a cirkusz világa köré épült műsoruk.

“Concorso di ortografia” betűzőverseny

2017. január 20.

Manapság minden szülő és diák tudja, hogy ha egy új nyelvet kezdünk el tanulni, előbb ismernünk kell a nyelv alapjait, vagyis az ABC-jét és a betűk helyes kiejtését.

Ezt figyelembe véve rendeztük meg 2017. január 20-án az Ady Endre Elméleti Líceum nyelvlaborjában az olasz betűzőversenyt azoknak a 9.-es diákoknak a számára, akik az olasz nyelvet választották második idegen nyelvként.



A magyar kultúra napja

2017. január 20.

A magyar kultúra napját többfajta tevékenységgel ünnepelte meg az Ady diáksága: közös versmondással, felolvasással és beszélgetéssel, illetve képes prezentációval emlékeztek meg az eseményről.



A 12.B osztály Maturandus-ünnepsége

2017. január 19.
A 12.B osztály műsora január 19-én délután 18 órától kezdődött. A témája a Bulisok(k) köré épült. A gyerekek elsősorban bizonyos negatív sztereotípiákat szerettek volna leépíteni az előadáshoz való hozzáállásukkal, nem csekély öniróniával kiemelve azt, hogy bár zömében nagykorúak, mégis gyermekként élik meg a kis hétköznapjaikat.

Képzés-hétvége DT-seknek

2017. január 13.
Az Ady diáktanácsa képzés-hétvégét szervezett január 13-15. között Szalárdon, melyen adys, illetve eminescus diákok vettek részt, szám szerint 20-an.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad