Hírek


Kutatók Éjszakája 2015

2015. szeptember 26.
Iskolánk diákjai részt vettek a nagyváradi egyetemen szervezett Kutatók Éjszakáján saját építésű, programozású robotokkal 

Ünnepélyes tanévnyitó

2015. szeptember 10.
Szeretettel várjuk a diákokat és szüleiket az Ady Endre Elméleti Líceum tanévnyitó ünnepségére, amely 2015. szeptember 14-én, hétfőn 10 órakor kezdődik.

Vízi élmények és ki mit tud?

2015. június 21.
Tartalmas, változatos és szórakoztató programokkal zárta idei tanévét is az Ady Endre Líceum 6.A osztálya. A hagyományos évzáró kirándulásunk helyszíne ezúttal a Tisza-tó és környéke volt.

Rendhagyó történelemóra a nagyváradi várban

2015. június 12.
A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban megalakult DÉK (Diák Értékfeltáró Klub) rendhagyó történelemórán vett részt a nagyváradi várban. A rekkenő hőségben Mihálka Nándor régész fogadta a diákokat.

Diák Értékfeltáró Klub alakult az Adyban

2015. május 27.
Diáktalálkozók a hungarikumok és a gótikus várak jegyében címmel határon átnyúló projekt indult a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum, a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola és a miskolci Kós Károly Építőipari Szakközépiskola és Szakiskola közreműködésével. A pályázatot a Mi egy Másért Gyulai Gyermekekért és Ifjúságért Közhasznú Egyesület nyújtotta be és nyerte meg. 

Robot Olimpia 2015. Tatabánya

2015. május 22.
Iskolánk két csapatot indított a World Robot Olimpiade (WRO) verseny magyarországi regionális szakaszán. A verseny két napig tartott, a csapatok négy fordulóban mérték össze tudásukat.

25 év a barátság jegyében

2015. május 22.
Éppen 25 évvel ezelőtt indult el az a testvériskolai kapcsolat, mely iskolánk, az Ady Endre Líceum és a budakeszi Nagy Sándor József Gimnázium között létrejött. Számos pedagógus és diák lelkesedése indította útjára ezt a máig tartó együttműködést, melyet közös kirándulások, évenként szervezett találkozások, versenyek, tanulmányutak tettek emlékezetessé.

Abonyi vendégeket fogadtunk

2015. május 11.
A Határtalanul! – irodalmi és történelmi utazás a Partiumban pályázat részeként látogattak iskolánkba az abonyi Somogyi Imre Általános Iskola hetedikes diákjai. A vendégek Arany János Rózsa és Ibolya című művének színpadi átdolgozását mutatták be a hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos adysoknak

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad