Hírek


Kolozsvárra látogatott december 5-én az Ady Endre Líceum VII. A osztálya.

2015. december 05.
Kolozsvárra látogatott december 5-én az Ady Endre Líceum VII. A osztálya. A színházban A dzsungel könyvének nagyvárosi környezetbe helyezett változatát tekintették meg

Az Ady Endre Líceum diákjai meglátogatták a debreceni Agóra Tudományos Élményközpontot és National Instruments üzemét

2015. november 28.
November 28-án, egy esős szombati reggelen, az Ady Endre Elméleti Líceum 6 osztályából egy busznyi diák Apáti Tímea történelem- és Takács Péter fizika-kémia szakos tanárok és egy szülő kíséretében Debrecenbe érkezett. A diákok és kísérőik útja azonnal az Agóra Tudományos Élményközpont felé vezetett. Itt már az első tapasztalat, benyomás pozitív volt...

Laborgyakorlaton az adysok

2015. november 26.
Az elmúlt időszakban az Ady Endre Elméleti Líceum XII. E és F természettudományi osztálya Ambrus L. Attila tanár kíséretében bepillanthatott az egyetemi világ berkeibe. Dr. Pallag Annamária dékánhelyettes és dr. Corina Beiuşanu egyetemi oktatóknak köszönhetően végighallgathattak egy szokványos anatómia előadást, valamint ezt követte az alagsorban található labor- és boncteremi laborgyakorlat. 

Robotversenyen szerepeltek sikeresen az adys diákok

2015. november 21.
Ismét adysok versenyeztek Debrecenben 2015. november 21-én az FLL (First Lego League) versenyen. A versenyt sok órai felkészülés előzte meg, amely a tanárok és a gyermekek idejét, türelmét és tudását vette igénybe. A versenyen résztvevő diákok:Bíró Ágnes, Jakabffy Balázs, Kozma Tamás, Kristófi Mihály, Nagy Blanka, Papp Gergő és Szekrényes Emese. A felkészítő tanárok: Kotró László-Lehel, Bogdán Károly és Kozma Éva voltak. A csapatot Nagy Zoltán kísérte el a versenyre.

A Magyar Tudomány Ünnepe az Adyban

2015. november 04.
Az Ady Endre Elméleti Líceumban hagyománynak számít, hogy november 3-án, a Magyar Tudomány Napján, a diákok tudományos dolgozatokat mutatnak be iskolatársaiknak, így emlékezve meg e jeles napról. Az idei diákkonferenciát Vad Márta igazgatónő nyitotta meg az iskola könyvtárában. 

Megemlékezés a #Colectiv szórakozóhelyi tűzvészben elhunytakra

2015. november 02.
Hétköznapi emberek, barátok, ismerősök, diákok, mind összegyűltek Bukarestben az Universității téren, hogy egy mécsessel, egy perc néma csönddel emlékezzenek a #Colectiv szórakozóhelyi tűzvészben elhunytakra. Hasonlóképpen a nagyváradi Ady Endre Líceum diákjai is összegyűltek iskolájuk kápolnája előtt, hogy ők is pár mécsessel és egy perc néma csönddel osztozzanak a hozzátartózok gyászában, és emlékezzenek a baleset halottaira.

XX. Országos Ifjúsági Honismereti Akadémia

2015. november 02.
A Honismereti Szövetség és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Honismereti Egyesület 2015. október 24-27. között Mezőkövesden rendezte meg évi hagyományos diákkonferenciáját, melyen magyarországi gimnáziumok és erdélyi, délvidéki líceumok tanulói vettek részt. Nagyváradról az Ady Endre Líceum diákjai, Mărcutiu-Rácz Dóra, Tóth Emerencia és Oláh Márta XII.-es tanulók vettek részt, Fleisz Judit felkészítő tanár vezetésével. 

Rövidpróza vetélkedő

2015. október 30.
Az Ady Endre Líceum IX-XII osztályos csapata: Bődi Csenge, Flóra Katinka (IX.D), Mărcuțiu-Rácz Dóra (XII.E) és Szilágyi Boglárka (X.D) I. díjat hozott a Rövidpróza vetélkedőről ! (2015.október 30.)

Halloween

2015. október 29.
Ismét kitört a rémület csütörtökön (október 29-én) az Ady Endre Líceum dísztermében, ahol fergeteges halloweeni buli kezdődött az alkonyat első jeleire. A legkisebbektől a nagyobbakig mindenki kivehette a részét a szórakozásból: volt ott ügyességi játék, angol nyelvi játékok, jelmezverseny, sőt még töklámpás verseny is.

A szabadságharc 13 mártírjáról idén is megemlékezett a diákság

2015. október 06.
1849-ben, 166 évvel ezelőtt, az aradi vértanúk életüket adták a szabadságért. Erről az alkalomról október 6-án a XII.-es diákok ünnepi műsorral emlékeztek meg, irányítótanáruk Ardelean Klementina történelemtanár volt.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad