Hírek


SZACSVAY IMRÉRE EMLÉKEZTEK

2014. október 29.
A Bihar Megyei és Nagyváradi Civil Szervezetek Szövetsége (BINCISZ) által szervezett Művelődés hete- Tanulás ünnepe keretében szerdán az Ady Endre Líceum könyvtártermében Szacsvay Imre - (1818-1849) megemlékezésre került sor a vértanú halálának 165.évfordulója alkalmából.

Megemlékezés 1956

2014. október 23.
Október 23-án, Nagyváradon, az Ady Endre Líceum dísztermében, a XII. A osztály tanulói alkalomhoz illő zenés - irodalmi műsorral készültek, melyet a IX. osztályos diákok és a jelen lévő tanárok előtt mutattak be. Naplótöredékek, visszaemlékezések és a szabadságharc ihlette versek idézték fel a forradalmi napok eseményeit. A műsor, amelyet Apáti Tímea tanárnő állított össze, a Himnusz eléneklésével ért véget.

Olvasókör

2014. október 22.
Kicsi, de annál lelkesebb társaság gyűlt össze az idei tanév első olvasókörén. A kör témája Az éhezők viadala trilógia volt, ennek kapcsán pedig szó esett a valóságshow-k hazug világáról, a hatalom és a neki kiszolgáltatott ember viszonyáról, lázadásról és bevállalásról, könyv és film közötti különbségről…És minderről laza, kötetlen, családias hangulatban.

Tanulmányi kirándulás Hunyad megyében

2014. október 18.
Október 18-án, szombaton az Ady Endre Líceum két nyolcadik osztálya tanulmányi kiránduláson vett részt.

Barátként üdvözölték egymást Szolnokon

2014. október 17.
 Az Ady Endre Líceum XII. A osztályos tanulói, osztályfőnökük Domján Katalin és Apáti Tímea történelem tanárnő kíséretében, a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjának köszönhetően a szolnoki Széchényi István Gimnáziumba látogattak

A szabadságharc 13 mártírjáról idén is megemlékezett a diákság

2014. október 06.
Ardelean Klementina történelemtanár szervezésében október 6-án emlékműsorra került sor, amelyben az iskola XI.I F osztályának diákjai az 1848/49-es szabadságharcban kivégzett 13 aradi vértanú emléke előtt tisztelegtek. 

Kutatók éjszakája

2014. október 04.
Iskolánk diákjai részt vettek a nagyváradi egyetemen megszervezett Kutatók Éjszakáján. Diákjaink Lego National Instruments robotokat és Arduino mikrokontrollereket mutattak be.

NI családi nap, Debrecen

2014. augusztus 31.
Diákjaink részt vettek Debrecenbe a National Instruments családi napján, amelyen saját készítésű robotokat mutattak be.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad