Hírek


WRO 2014: magyarországi regionális verseny (Tatabánya)

2014. május 30.
A 2o14-es robot olimpia magyarországi regionális versenyén iskolánk csapatai a II. és az V. helyezést érték el. (2014. május 30-31.)

Irenaeus Fizika és Találmányi Verseny 2014

2014. május 04.
Irenaeus Fizika és Találmányi Verseny 2014 - Jubileumi tizedik alkalom

IV. Ady Jam fest

2014. április 24.
Április 24 -én került sor a IV. Ady Jam Fest elnevezésű rendezvényre, amelyen adys diákokból álló együttesek közel három órán át szórakoztatták a közönséget. Az "örömzenélésnek" is nevezett nagy sikerű koncert (amelyen tanárok is felléptek) közös zenéléssel zárult.A fellépő együttesek: * Game Over * Get Reckd * No Cable * Gencsi Mátyás * Awfull Mondays * Hangar 55

DIÁKVETÉLKEDŐ A TUDÓS PREMONTREI KANONOK ÉLETMŰVÉRŐL

2014. március 07.
Csütörtök délután dr. Károly József Irenaeus tudós fizikus premontrei kanonokra emlékeztek születésének 160. évfordulója alkalmából a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum dísztermében. A versenyt ebben az évben is a Várad-hegyfoki Premontrei Kanonokrendi Prépostság és a Bihar Megyei és Nagyváradi Civil Szervezetek Szövetsége (BINCISZ) kezdeményezte, és az Ady Endre Líceum történelemtanárai szervezték meg. 

PET-palack gyűjtés

2014. március 04.
Mint a tavalyi PET-palack gyűjtés országos első helyezett iskolája (http://administraresite.edu.ro/index.php/articles/18812), újból indulunk az Iskolák egy zöldebb jövőért című országos vetélkedőn. A verseny lényege, hogy minden iskola feltölt és ismertet a http://www.scolipentruunviitorverde.ro/ weboldalon egy védett területet vagy egy környezetvédelmi tevékenységet, majd azt népszerűsíti és várja a ráérkező szavazatokat.

Idegennyelv katedra: az első félév képekben…

2014. február 26.
A 2013-2014-es tanév az elejétől kezdve jónak igérkezett számunkra, hisz frissen, jókedvűen kezdett mindenki. Aztán jött az első siker: Horváth Gyöngyi-Kinga tanárnő tanítványa, Kósa Zsuzsanna, X.A osztályos tanuló, második díjat nyert a Budapesten megrendezésre kerülő „Ciao! Beszéljünk olaszul? 2013” olasz nyelvű kreativitási versenyen, amelyre négy másik diákunk is benevezett. A Zsuzsa által kapott oklevél, a nyertes, és a nyeremény.

Szavazz az iskoládért!

2014. február 21.
Mint a tavalyi PET-palack gyűjtés országos első helyezett iskolája (http://administraresite.edu.ro/index.php/articles/18812), újból indulunk az Iskolák egy zöldebb jövőért című országos vetélkedőn.

Papírgyűjtési verseny

2014. február 17.
Tanintézetünk diáksága egy villám papírgyűjtési versenyen vett részt. A 2013. december 16. – 2014. január 31. között megrendezett versenyen, melynek mottója "Egy tisztább környezetért"volt , iskolánk harmadik helyezést ért el a közel négyezer kilogramm leadott papírhulladékkal. 

Cultura Nostra Történelmi Vetélkedő az Ady Líceumban

2014. február 04.
Minden évben a Rákóczi Szövetség és a Pannonhalmi Főapátság megszervezi a Kárpát-medencei középiskolások történelmi vetélkedőjét. Az idei verseny témája: Bécstől Mohácsig. Magyarország története 1490-1529 között.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad