Hírek


CSEREDIÁK KAPCSOLAT 2013.

2013. február 24.
A kísérőtanárok által mondott köszöntőbeszédek után a házigazdák hazavitték a holland vendégeiket, hogy azok személyesen is megismerhessék a fogadó családok tagjait, és együtt kellőképpen felkészülhessenek a másnap kezdődő programsorozatra

Két hétvégi megmérettetésen is kimagasló eredményeket ért el a nagyváradi Ady Endre Középiskola több tanulója

2013. február 07.
A líceum tíz tanulója indult a Magyar Líceumok Metamatikaversenyének országos szakaszán és közülük négyen jó helyezést értek el: Dudás Ádám, a XII.D osztály tanulója első díjat kapott, míg Farkas-Páll Kristóf (XI.D), Molnár Zsolt (XII.C) és Dudaș Norbert (IX.E) dicséretben részesült.

Nagy sikerű bál az Ady Endre Líceumban

2013. február 01.
Immár tizenharmadik alkalommal szervezték meg az elmaradhatatlan Szülői bált a nagyváradi Ady Endre Líceumban. A jótékonysági bál ezúttal is az iskola vezetősége és diákjai, a szülőbizottság és az Alma Mater Alapítvány közös szervezésében valósult meg. 

Rádiós vetélkedő – III. forduló

2013. január 31.
Január 31–én került sor a Partium Rádió által meghirdetett vetélkedő harmadik fordulójára, amelyben a rádiós szerkesztőknek interjút kellett készíteniük iskolájuk egy volt diákjával. Az adys csapat a Szigligeti Színház művésznőjét, Tóth Tündét kérte fel az interjúalany szerepére, aki frappáns tömörséggel válaszolt a riporterek merész kérdéseire, amelyek színházra, egykori iskolás évekre és magánéletre egyaránt vonatkoztak

94 éve halt meg Ady Endre

2013. január 25.
Iskolánk névadójára emlékeztünk halálának évfordulóján a tizenkettedikesekkel, akik rövid időre a XX. század elejének kávéházi világába képzelhették magukat ezen a rendhagyó irodalomórán. Miután a VI –VIII. osztályos diákok rövid jelenetben mutatták be a Holnap antológia megszületésének történetét, a „kávéházi” asztaloknál ülők a holnaposok verseiből olvastak fel, miközben a századelő hangulatát a régi Váradról készült képek teremtették meg.

A magyar kultúra napja

2013. január 22.
Rendhagyó irodalomóra keretében emlékeztek meg a XI.A és XI.E osztály diákjai a Himnusz születésnapjáról, amely több mint két évtizede a magyar kultúra napja is. Ebből az alkalomból a diákok olvasómaraton formájában idézték fel a magyar irodalom jeles alkotóinak műveit, illetve beszélgettek el arról, kinek mit jelent a szülőföld, haza, magyarság. 

Rádiós vetélkedő - II. forduló

2013. január 17.
Január 17-én került sor az iskolák közötti rádiós vetélkedő második fordulójára a Mihai Eminescu Főgimnáziumban, melynek címe Y faktor volt. Az Ady hatfősre bővült csapata (Moldován József csatlakozott a rádiósokhoz) a tőle megszokott eredetiséggel oldotta meg a feladatot, kifigurázva a társkereső műsorok és valóságshowk hamis világát. A közönség jóízű nevetéssel díjazta a jól megkomponált szöveget és a szellemes előadást.

Olvasóklub alakult

2012. november 29.
Tizenhét lelkes, olvasni szerető V-VIII. osztályos diák részvételével megalakult az iskola olvasóklubja. Az első találkozón a klub „alapító tagjai” megosztották egymással kedvenc könyvükkel kapcsolatos élményeiket, beszámoltak éppen aktuális olvasmányaikról, és ajánlották is azokat társaiknak. A kellemes beszélgetést, amelynek januárban lesz folytatása, István Zsuzsa csokoládé bonbonjai édesítették meg.

Nagyváradi séta Adyval

2012. november 26.
Ady Endre születésének 135. évfordulója alkalmából az V-VIII.-os diákok a Nagyváradi séta Adyval címet viselő rendhagyó irodalomórán vettek részt, melyet délután közös koszorúzás, illetve a költő nagyváradi éveiből összeállított jelenet bemutatása követett.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad