Hírek


Versenyeredmények a 2012-2013 tanévben

2013. május 29.
Megyei és regionális versenyeken elért eredmények (első szakasz)

A 2013-as Irenaeus Fizikaverseny krónikája

2013. május 11.
Május 11-én kilencedik alkalommal rendeztük meg az Irenaeus Fizika- és Találmányversenyt, amelyen 52, Bihar és Arad megyei, VI-XI. osztályos diák versenyzett a felajánlott díjakért. 

Irenaeus Fizika- és Találmányverseny

2013. május 11.
Sikeresen szerepeltek diákjaink az Irenaeus Fizika és találmányversenyen: Lipcsei Sándor (8.-os) és Horosnyi Csongor-Zsolt (9.-es) első helyezést, Năndrean Dávid (8.-os) és Farkas-Pál Kristóf (11.-es) második helyezést, Dávid Márk-Tamás (11.-es), Papp Gergő-Bálint (6.-os) és Kristófi-Mihály János (6.-os) pedig dicséretet kapott

Visszhangok az ODIF-ról

2013. május 03.
Május 3-5. között Nagyváradon az Ady Endre Elméleti Líceumban „tízcsillagos” (az egyik krasznai résztvevő értékelése) rendezvényre került sor: az Országos Diákszínjátszó Fesztivál több mint 10 év után újra „hazaérkezett” a Partiumba. A 18. ODIF remekült sikerült, a Körös-parti város, illetve a gimnázium díszterme nagyszerű színhelynek bizonyult a résztvevők visszajelzései alapján.

Szervezők és dobogósok! :)

2013. április 26.
Erdély aranykoráról szóló történelmi vetékedő Idén is megszervezte iskolánk a Festum Varadinum keretein belül a már hagyománnyá vált történelmi vetélkedőt. Az idei téma Erdély aranykora volt, melynek fő alakja Bethlen Gábor erdélyi fejedelem. Kárpát-medencei vetélkedőnkre idén tizenöt csapat nevezett be, Nagyváradot pedig négy csapat képviselte (három adys és egy eminescus).

Országos Diákszínjátszó Fesztivál az Adyban

2013. április 25.
Jövő héten, május 3-5. között iskolánk színjátszó csapata az ország különböző vidékeiről érkező színjátszó csoportokkal együtt lép majd színpadra, hogy neves szakmai zsűri előtt mutassa meg tehetségét. Az országos fesztiválon tizenegy csapat vesz majd részt, akik a legkülönbözőbb műfajú és témájú darabokkal lépnek színpadra.

Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő (KAV)

2013. április 18.
Április 18-21. között került megrendezésre Csíkszeredában a Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő (KAV) országos szakasza. Iskolánkat, az Ady Endre Elméleti Líceumot, egy középiskolás csapat képviselte, de városunkból összesen öt csapat indult útnak

Meghívó az Adyba a 2013-2014-es tanévre

2013. április 15.
Az iskolát Szenczy István apát 1772-ben alapította, amikor is Orsolya rendi zárdát valamint leányiskolát létesített. Azóta folyik iskolánkban nevelő tevékenység. A líceum városunk egyik legnevesebb intézménye. 1990. január 10-én vette fel az Ady Endre Elméleti Líceum nevet.

Adys győzelemmel ért véget a szeptember óta zajló rádiós projekt!

2013. március 21.
A szeptemberben meghirdetett rádiós vetélkedő utolsó – versenyen kívüli – fordulójára került sor március 21–én az Eminescu Líceum dísztermében , amikor a négy versenyző csapat szabadon választott témával léphetett fel, vagy újra bemutathatta egy korábbi fordulóban már előadott műsorát. 

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad